Şimdi Ara

Hangi Operatör Daha İyi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yalnış anlıcak hiç birşey yok kardeşim konuyla ilgili sektör içerisinden bilgi sahibiyiz. uzaktan bakıldığında zaten iletişim sektöründe %50 bandında müşteriye sahip bi firmanın rekabet kurumuna takılması çok normal birşey. ülkemizde ve dünyada yüzlerce örneği var bunun. iletişim özellikle çok hassas bir konu tekel olması durumunda ülkede çok büyük kaos yaratıcak durumlar ortaya çıkabilir. çok fazla detay konuşmanın doğru olduğu bir konuda değil :)
  • Espion E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Yazınızdan anladığım kadarıyla TİM bayisi mi işletiyorsunuz? Turkcell diğer operatörlere çekim üstünlüğü ve teknolojiye ayak uydurma yönünden önde bundan dolayı BTK ve rekabet kurumunun müdahili olmasada diğerlerinden biraz fiyat olarak yüksek olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum sebeplerinide belirtmişsiniz çok haklısınız.
  • Ben köyde yaşıyorum avea 3g var diğerleri yok mesela mekana göre değişiyor dediğiniz gibi. 2g de ise sıralama vodafon avea turkcell şeklinde çekim gücü olarak, bölgemizde (3 km çevremizden bahsediyorm) avea ve turkcel in 2 baz istasyonu varken vodafone un 3 baz istasyonu var. genelde vodafone daha iyi çektiği için çoğu kişi vodafone kullanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki avea diyenler hangi kafayla yazıyorlar bunu.
    Bir de hangi operatör iyi diye konuyu açan arkadaş neye göre soruyorsun
    açıklama yapsana biraz zahmet edip uygun fiyat mı istiyorsun
    kalite mi istiyorsun ne istiyorsun söyle de millet ona göre yazsın.

Eğer ucuz tarifeler istiyorsan AVEA alacaksın
    Kalite istiyorsan TURKCELL alacaksın
    Aveadan iyi Turkcellden ucuz olsun diyorsan VODAFONE alacaksın.

Adam 35 bin tane baz istasyonu var ülkede öbürünün 22 bin baz isyasyonu var daha gelmiş AVEA tabiki.

En mantıklı açıklamalar şunlar bulunduğun yerde hangi operatör iyi hizmet veriyorsa onu kullanacaksın ama genel manada hangisi iyi diye
    soruyorsan sıralama şu şekil olur;
    1. TURKCELL
    2. VODAFONE
    3. AVEA
  • Bunu tartışmak bile saçma. Turkcell in kalitesi de kapasitesi de ortadadır.
    Eskiden avealıydım akıllı telefon alınca farkı görmeye başladım. Ve birşeye çook şaşırdım. Onbinlerce kişinin yaşadığı bir mahallede Avea sağolsun sadece 2g baz istasyonu kurmuş. 1 gb internet paketimi bitiremiyordum çünkü internete giremiyordum

Turkcell e geçeli 1 yıldan fazla oldu ve rahat ettim. Ayda 6gb artık yetmiyor...

Edit:lütfen baz istasyonu sayısına göre de karşılaştırma yapmayın. Turkcell in 900mhz frekans lisansı daha fazla olduğu için daha fazla 900mhz lik anten kurabiliyor. Dolayısıyla bazen Turkcell'in bir baz istasyonun yapabildiğini 2 tane avea istasyonu yapamıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: colemerg30

Bunu tartışmak bile saçma. Turkcell in kalitesi de kapasitesi de ortadadır.
    Eskiden avealıydım akıllı telefon alınca farkı görmeye başladım. Ve birşeye çook şaşırdım. Onbinlerce kişinin yaşadığı bir mahallede Avea sağolsun sadece 2g baz istasyonu kurmuş. 1 gb internet paketimi bitiremiyordum çünkü internete giremiyordum

Turkcell e geçeli 1 yıldan fazla oldu ve rahat ettim. Ayda 6gb artık yetmiyor...

Edit:lütfen baz istasyonu sayısına göre de karşılaştırma yapmayın. Turkcell in 900mhz frekans lisansı daha fazla olduğu için daha fazla 900mhz lik anten kurabiliyor. Dolayısıyla bazen Turkcell'in bir baz istasyonun yapabildiğini 2 tane avea istasyonu yapamıyor...

Aynen dediğin gibi. Turkcellin tek baz istasyonunun yaptığını aveanın 2 baz istasyonu yapıyor hal böyleyken adamın 35bin baz istasyonu
    var aveanın 22 bin daha gelmişler tabiki en iyi operatör avea hee avea süper.
    Ulan arkadaş neden insanlar dürüst olamıyor anlamıyorum.
    Tabi suç birazda konuyu açan arkadaşta ne istediğini belirtmemiş fiyat olarak en iyi operatör avea bunda hemfikiriz.

• Gelin şöyle bi düşünelim .avea ben eşit şartlarda rekabet istiyorum dese 800mhz bana verilse dese sizce ne olur ?

• ejke E kullanıcısına yanıt
    Bunun teknik prosedürlerini bilmiyorum ama başta bunu düşünmesi gerekiyordu ama o zaman henüz ortada Avea yoktu yerine iki operatör vardı Aycell ve Aria. Zamanında yine bu 2 operatörde hangi akla hizmet bilinmez GSM 1800 üzerinden lisans aldılar. GSM 1800 daha kısa mesafelere daha iyi hizmet veriyor ama iş uzun mesafe, yanlış yerleşme gibi şeyleri de ekledin mi Türkiye'de Avea'nın 1800 lisansını neden seçtiğini bilemiyoruz. Çünkü o dönemde de müşteri sayıları azdı, yine az. Bugün Avea 900 bandını kullanmak istese kullanabilir mi bilmiyorum lakin şu anda boşuna kurmuş gibi olur. Çünkü 4G ile bütün operatörler 800 MHz üzerinden hizmet verecekler. Daha uzak alanları da kapsayacak tabii daha fazla kapasite için ekstra teknik terimleri de var.
  • 4g içın devlet kanadında kesin bilgi varmı,yoksa konuşulanlar laf üzerindemi 800mhz için @mustifb

• ejke E kullanıcısına yanıt
    Bizzat bakan açıklamıştı, nasıl şu anda 3G'de bütün operatörler 2100 bandını kullanıyorsa 4G içinde şu anda 800 - 850 - 900 MHz bandını kullanan televizyon kanalları boşaltılacak (Haziran'a kadar) operatörler de bu bantlar üzerinden 4G sunacak.
  • Hocam ne eşit rekabeti? avea önce gidip 2g istasyonlarını 3g ye çevirsin

Ayrıca adamlar maliyet düşürmekten başka bir dertte değiller. Yaptıkları da şu çalışanları işten çıkarıp çözüm ortağında çalışmaya zorlamak. Böylece maliyet düşürüyorlar fakat iyi elemanları da işten çıkarılmış oluyor. Nerden mi biliyorum daha önce bi çözüm ortağında bende çalıştım. Yaptığımız baz istasyonlarını kontrole gelen saha sorumluları vardı adamlar ne emretse yapardık. Birgün uyandık ve büyük bir kısmının işten atıldığını öğrendik. Daha dün avea daki üstümüz olan adamlar firmalarımıza gelip iş istediler. Maaşları % 50 düştü. Sayıları 11 den 2 ye düşürüldü. 11 kişinin işi 2 kişiye kaldı....

Bu yüzde çok ta bi gelişme beklemiyorum aveadan... olan bize oluyor rekabet bahanesiyle 4g yi kullanma zamanımız baya gecikecek. Telefonumuz destekliyor ama boş...

• ben bulunduğum bölgede avea tercih ediyorum ve yıllardır kullanıyorum 24 mbit download alıyorum engelli raporum var istesem turkcellden hy 500 dk tcell içi 1500 dk 6 gb 40 tl veya vodafone hy 1000 dk 1000 sms 5 gb internet vodafone ve sabit hatlara sınırsız 40 tl ama turkcell in 7,2 mbit hız sınırlaması ve vodafone mh acemiliği yüzündern avea tercihim şu var ki merkezden çıkınca avea sıfır

• Adamların kendi iç meselelerinden bize ne.geçen yakın bi köyde istasyon yoktu msj attım ilgilenicez dediler @colemerg30

• Bulunduğunuz yerde elbette avea daha iyi olabilir. Bu oradaki kullanım yoğunluğuna yeryüzü şekillerine vs vs birçok şeye bağlı. Biz daha çok şirketlerin çalışma mantığını ve firmaların yaptıklarını eleştirdik. Gerçi konuyu açan arkadaş belirtmemiş ama olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: ejke

Adamların kendi iç meselelerinden bize ne.geçen yakın bi köyde istasyon yoktu msj attım ilgilenicez dediler @colemerg30

O iç meseleler bize kalite olarak yansıyor. Bunu görmek çok mu zor?

• Türkiyedeki kaçtane şirket insan odaklı müsteri odaklı ya.gelmişsin ne diyosun bize @colemerg30

• quote:

Türkiyedeki kaçtane şirket insan odaklı müsteri odaklı ya.gelmişsin ne diyosun bize @colemerg30

Meselemiz farklı firmalar değil. Meselemiz operatörler... diğer firmalar hakikaten aveadan çok daha ilerideler. Avea çalışanlar için güvensiz bir firma. Dolayısıyla iyi olan çalışanlar durmuyorlar aveadan vodafone veya turkcell e kayıyorlar. Keşke hepsi her anlamda çok iyi olsa kaliteleri çok iyi olsa bizde turkcell tarafından soyulmasak.... aveanın cazip fiyatlarını kullanabilsek.. Çünkü her fatura döneminde kendimi kazıklanmış gibi hissediyorum
    Bu arada ben turkcell bayisi falan değilim

• quote:

Gelin şöyle bi düşünelim .avea ben eşit şartlarda rekabet istiyorum dese 800mhz bana verilse dese sizce ne olur ?

3Gde hepsi 2100 kullanıyorlar ne oldu cevabı burada.

• Ee nolmuş @yamyamix
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.