Şimdi Ara

Hangi Performans ayarları/komutları yapılmalı ? [GAMİNG]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar ve sağlıklı günler dilerim. Bu forumda henüz çok yeniyim ve bir kaç bilgili arkadaşın konularını okuyup inceleyerek gerek yeni topladığım sistemime OC yaptım gerek bazı kapatılması veya yazılması gereken komut/ayar'ları topladım.

Öncelikle sistemim : Windows 11 HOME

Ryzen 9 7900x3D ==> PBO Limit By Motherboard / CO All Cores -10 şeklinde ayarlı. Soc Voltage : 1.20v

Ram 6400MHZ C32 Stock ==> 6000 MHZ CL 30 FLCK 2133 1.35V

Anakart : MSI B650M Gaming PLUS Wifi

GPU : RTX 4070 SUPER

SSD : 990 PRO 1 TB

Yukarıda dediğim gibi konuları inceleyerek ram ve işlemcime ayar çektim.

Akabinde : 2 saat( 25 cycle ) testmem5 1_usmus testi , 1 saat OCCT testi , 30 dk Prime95 small FFTs testi ve son olarak 3D Mark Kararlılık testi yaptım ( %98.9 kararlılık çıktı ) bütün testleri hatasız bitirdim.

Şuan aşağı yazacağım ayarlardan hangileri %1 ve %0.1 Low FPS imi yükseltir ? Zaten FPS oranlarım gayet iyi sadece stuttering ihtimalini en aza indirmek hedefimdir.

Hybernate : powercfg.exe /hibernate off

Hyper-V:  ( bcdedit /set {current} hypervisorlaunchtype off )

Core Isolation ( Çekirdek Yalıtımı ) OFF

Interrupt Moderation OFF

Ram sıkıştırma kapat ( Memory Compression ) OFF

Nvidia High Definition Audio Disable

Windows geri bildirim hizmetleri OFF

The Microsoft Device Association Root Enumerator Disable

The Microsoft RRAS Enumerator Disable

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylansimdii -- 16 Ekim 2024; 15:9:33 >

• W11 Home'da zaten Hyper-V yokmuş :) Hibernate kapattım. Nvidia High Definition Audio kapattım , Memory Compression ve Core İsolation kapattım. Windows geri bildirim merkezini devre dışı bıraktım ve aygıt yöneticisinden The Microsoft Device Association Root Enumerator bunu devre dışı bıraktım.

HPET Devre dışı bıraktım fakat sonra LatencyMon ile baktığımda gecikmeler aşırı artmıştı masaüstünde 70-150lere çıktı. Onu geri kapattım 29-33-40 civarlarında dolaştı. Sanırım en optimal ayarlar benim için bu kadardı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylansimdii -- 17 Ekim 2024; 9:27:15 >
  • Custom Windows ISOları deneyebilirsin. Forumdan biri XOS isimli bir ISO yapmıştı. Gayet iyi çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.