Şimdi Ara

Hangi Raf Tipi Hoparlör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde uzun bir süre önce alıp neredeyse hiç kullanmadığım Onkyo TX-SV545 A/V Receiver var. Cihazı sadece radyo ve CD dinlemek için kullanmak istiyorum. Bunun için 800-1000 TL arsında bir bütçeyle bu cihaza uyum gösterebilecek raf tipi kolon almak istiyorum. Yer kaplaması için kolonların 30 cm yüksekliği geçmemesini tercih ediyorum. Ya da 1000 TL civarı Pioneer X-PM12 Micro Müzik Seti almak daha mı mantıklı?

Bu konuda değerli katılımcıların öneri, yorum ve katkılarını bekliyorum.

İnternette gözüme çarpan bazı modeller var.
    Dali zensor1
    Wharfedale Crystal CR-30.2
    Wharfedale Vardus VR-100
    Heco Music Style 200
    Heco Victa Prime 202
    Polk Audio R150

• fiyat performans açısından o fiyatlara heco 302 den başka seçenek yoktur heco 302 fiyatınında üstünde çalan bir hoparlördür forumda herkez bunda hemfikirdir
  • Heco 302 nin boyutları biraz büyük. 202 de rakiplerine göre iyi midir fiyat performans açısından?
  • robertdeniro R kullanıcısına yanıt
    202 de kullandım sinema için almıştım arkalara bir ara dedim 302 lerle yer değiştireyim müzik performansı nasıl diye hiç beğenmedim bence 302 alın buyukte olsa 202 ile 302 arasında seste çok fark var
  • Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Umarım başkaları da tecrübeleriyle katkıda bulunur.
  • Muhtemelen "Q Acustic 3020" ya da "Dali Zensor1" hoparlörlerinden birini tercih edeceğim. Umarım cihazla uyum sorunu yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertdeniro -- 19 Temmuz 2017; 21:55:42 >
  • Yaptığınız sıralamada heco victa 302 kalitesinde raf tipi hoporlör yok hocam bende odesy nickli arkadaşımıza katılıyorum streo ve sinema performansı çok iyidir kullanmaya başlayınca bu ses bu kolondanmı çıkıyor diye hayranlıkla bakarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıraladıklarınızın tamamı ortalama f/p değerlerine sahip sıradan hoparlörler.

Bu fiyat aralığında bana göre düşünülmesi gereken hoparlörler giriş seviyesi için Mission, Q Acoustics, Triangle, Rega, Psb gibi markalar. Victa 302 de olabilir keza bir iki tık aşağıda kalacaktır performansı stereoda aşağıda yazdığım modellerden.

Mission Lx2
    Mission m71i
    Mission m72i
    Q Acoustics 2020i
    Q Acoustics 2010i
    Triangle color bookshelf (Bir tane satılık var poirot arkadaşımızda uygun fiyattan düşünün derim)
    Psb image b5 (Forum audio'da kampanyası var)
    Rega Rs1

Bu modeller ile oldukça iyi bir giriş yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robertdeniro

Muhtemelen "Q Acustic 3020" ya da "Dali Zensor1" hoparlörlerinden birini tercih edeceğim. Umarım cihazla uyum sorunu yaşamam.

Selamunaleykum

Alper'in dediği gibi Triangle Color derim.

• Bütçe uygunsa Dynaudio Emit 10-20 modellerine de bakın

• Katkı sunan değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.

Evde kaba hoparlör görüntüsü olmaması adına, hoparlör seçimimde görünüş ön planda olacak. Dolayısıyla mobilya uyumu açısından ahşap kaplama olmazsa olmaz. Hoparlör yüksekliği de 30 cm altında olmalı. Bu yüzden iyi sesten biraz feragat etmeyi düşünebirim.

"Q Acustic 3020" ve "Dali Zensor1" bu manada kaplaması ve görünüşü ile ön plana çıkıyor. Özellikle "Q Acustic 3020" farklı ve yumuşak hatları ile ön plana çıkıyor.
  • Katkınızı ve selamınızı görmemişim, Aleyküm selam """radyo""" arkadaşım.
  • Hocam selamlar , bende de Zensor 5 var yanına sinema performansı için kısım kısım set yapmak istiyorum , siz hangisini seçtiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.