Şimdi Ara

Hangi Ram Uygun Olur?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart : Gigabyte H55M-S2H
    Ram : G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-4GBRL
    İşlemci : İntel İ5-750
    Psu : Aero Cool 600Watt
    Ekran Kartı : Ati Radeon HD 5570

sistemimde rami yükseltmek istiyorum ama kararsız kaldım acaba almak istediğim ram sistemimi desteklermi ya da sıkıntı yapar mı diye. bunu siz değerli donanımhaber forumdaşlarıma sormak istedim lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Yükseltmek istediğim RAM değeri 8Gb ve üzeri.

Düşündüğüm modeller ise:
    1. Geil 4x2 Dual Kit 1600 Mhz CL9 8 Gb Ram 1.5 V
    2. KINGSTON 8GB 2X4GB HYPERX GENESIS XMP DDR3 1600MHZ CL9 RAM
    3. GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

2x4GB olarak almak istememdeki sebep anakartın her slotunun max 4gb desteklediğini düşünmemdir. aksi halde 16 gb ram bile alabilirim. sonuçta ileride sistemimde ram yerine başka bir parçayı update ederim...

anakartın sitesinde şöyle bişey yazıyor...

Bellek:

1. 2 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
    2. Çift kanal bellek mimarisi
    3. DDR3 1666+/1333/1066/800 MHz
    4. ECC olmayan bellek modüllerini destekler
    5. Extreme Memory Profile (XMP) bellek modülleri desteği
    6. 32bit Windows işletim sistemi sınırlamaları nedeniyle 4GB ve üzeri kapasitelerde bellek monte edildiğinde; gösterilen bellek değeri, 4GB'tan daha az olacaktır.

gördüğünüz gibi birinci maddede 8GB ta kadar bellke desteği diyor. bu destek her slot için mi yoksa her iki için toplam destek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artapon -- 17 Kasım 2013; 0:34:55 >

• yardım edebileck yada bir fikir beyanında bulunabilecek bir arkadas yok mu acaba...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram bi sıkıntı yaşıyanı görmedim herkeze tavsiye ettiğim ramdir.
  • 1600 mhz alacağınızı varsayarak bu listeden model numaralarına ve ram zamanlamalarına bakarak alabilirsiniz.

Hangi Ram Uygun Olur?...

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-h55m-s2h_10/download/memory adresinden, Bellek Destek Listesinden bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgottenh -- 17 Kasım 2013; 21:42:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evergl

1600 mhz alacağınızı varsayarak bu listeden model numaralarına ve ram zamanlamalarına bakarak alabilirsiniz.

Hangi Ram Uygun Olur?...

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-h55m-s2h_10/download/memory adresinden, Bellek Destek Listesinden bakabilirsiniz.

burdaki ramlerin dışında ram alırsam desteklemezmi acaba. çünkü anakartın sitesinden bende bu bilgilere baktım ama orada 8gb destekleyen hiçbir ram bulunmuyor. bu sıkıntı oluşturmaz değilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: magi34

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram bi sıkıntı yaşıyanı görmedim herkeze tavsiye ettiğim ramdir.

Şuan sistemimde GSKILL ram var gerçekten çok memnunum. galiba yine GSKILL alacağım.. tavsiyeniz için yine de teşekkürler... Ama bundan önce acaba sistemim destekler mi diye bir problemim var onu netleştirmem geerkiyor...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: artapon

quote:

Orijinalden alıntı: magi34

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram bi sıkıntı yaşıyanı görmedim herkeze tavsiye ettiğim ramdir.

Şuan sistemimde GSKILL ram var gerçekten çok memnunum. galiba yine GSKILL alacağım.. tavsiyeniz için yine de teşekkürler... Ama bundan önce acaba sistemim destekler mi diye bir problemim var onu netleştirmem geerkiyor...:)

baktığım kadarıyla bi sıkıntı yapmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.