Şimdi Ara

Hangi ses kartını önerrsiniz? Auzentech X-Fi prelude,Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe,Asus Xonar D2/PM 7.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar ses kartı almaya niyetlendim. Biraz araştırıyım şöyle sağlam bir ses kartı alıyım dedim ama keşke hiç araştırmadan gidip Türkiyede bir çok kişinin yaptığı gibi Creative X-Fi bi ses kartı alsaydım..:D Kafam çok karışık.. Sizden bu sebeple bana yardımcı olmanızı istiyorumm..

İlk önce kartı ne kullanmak amacıyla aldığımı söyleyimm.. Arkadaşlar ben çok büyük oranda Müzik dinlemek ve film izlemek için alıcam ses kartını.. Ha arada bide oyun oynarım. Kartın Oyun performansınında iyi olmasını isterim dolayısı ile.. Ama çoğunlukla Müzik içinn..

Almayı düşündüğüm kartları yazayım şimdi... Auzentech X-Fi Prelude 7.1 Ses Kartı.........., Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe PCI-E Ses kartı........, Asus Xonar D2/PM 7.1 PCI Ses Kartı............., Creative X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO PCI-E SES KARTI............, Creative X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E SES KARTI........., Creative X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI........... İşte bunlar Arkadaşlarr.....(Sizin de önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim)....

Şimdide bu kartlar hakkında araştırma yaptığımda okuduğum yorumları yazayım... İtiraf edeyim ki okuduğum bütün yorumlarda ""AUZENTECH X-Fi Prelude 7.1 ses kartı"" hakkında bir kere bile şikayet görmedimmm. Bu kartı alan almayan herkes övüyo.... Bu kartın müzik performansının çok iyi olduğu, Kalite babında çok üstün bi kart olduğu söyleniyo... Asus ses kartlarını da büyük ekseriyetle övüyolar ama Asus'un Ses ayarlarıyla (Equalizer ayarlarıyla) oynamaya pek izin vermediği falan söyleniyo..Acaba bi sorun teşkil edermi bilmiyorumm.(Bu biraz kafamı karıştırdı). Creativ' lerinde onlara verdiğimiz paraları haketmedikleri Türkiye piyasasını ele geçirdikleri için de bu meblağlara mal sattıkları söyleniyorr. Haklarını da yemeyim oyun performanslarının iyi olduğu (benim için bi önemi yok, ben müzik performansı arıyom) ve çok fazla equalizer ayarı seçeneği yapabildiğimiz deniyor..

• Auzentech zaten Creative chipsetinin üzerine kurulu bir ses kartıdır. Kendi ses kartı üretmez ses kartlarını geliştirir. Yani Intel chipsetli ASUS, Gigabyte anakartlar gibi düşün. Ne gibi artısı var? HDMI çıkışı ile 7.1 HTCP adını verdiğimiz ev sinema ses sistemleriyle bluray dvd izlemek istiyorsan Creative'e göre çok üstündür. Hatta bunun için özel geliştirilmiştir diyebilirim. Ancak türkiyede bulabilirmisin bilmiyorum.

ASUS HDAV 1.3 serisi Deluxe ve slim serisi ise daha çok müzik kalitesi açısından ağır bastığını düşünüyorum. dB değerleri olarak daha gelişmiş. Audophile olarak tabir edilen müzik sever kesime hitap ediyor. Yani receiver ve ses kayıt üzerine daha uygun olacaktır.

Ancak Creative tüm bu rakiplerine aldırmıyor. Kafası dik bir şekilde bi kaç ay önce Titanium HD serisi ses kartlarını piyasaya sürdü. (Diğer ülkelerde bulmak mümkün) Ancak rakiplerinin aksine hala HDMI çıkışı olmaması kafa karıştırıcı. Artısı ise önceki titanium serisine göre db değerlerini geliştirmiş ve THX Studio desteğiyle müzik kalitesini bir adım ileriye taşıması olmuş. Creative'in asıl artısı şüphesizki oyunlarda hala rakip tanımaması. Son sürüm EAX desteği ve güncel driver desteği sayesinde kullanıcılarını daha çok düşündüğü kesin.

Piyasaya bakarsak ise Türkiyede Creative satışları açık ara önde. Creative sever sayısı da aynı şekilde. Diğer markalara ise güven duyulmuyor diye düşünüyorum. Bunlara Türkiyedeki inceleme ve testlerini okuduğum pc editörlerini de dahil edebilirim.

Velhasıl asıl kullanım amacın seçimini belirleyecektir. Misal film için auzentech forte, müzik için asus hdav veya creative titanium hd, oyun için creative x-fi serisi doğru seçim olur diye düşünüyorum.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum. Yeni çıkan HD 5... serisi ATI ekran kartları ve Nvidia 4..serisi ve sonrası HDMI çıkışı ile bluray filmlerde TrueHD desteği sunuyor. Bi nevi ses kartı görevine sahipler. Bu da Creative'in bunu önceden bilerek ve belkide diğer firmalarla iletişim içinde HDMI'a yanaşmadığını gösteriyor. Bu sayede kendi ürün maliyetlerini ucuz tutmayı hedeflemişler.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: fnmt

Auzentech zaten Creative chipsetinin üzerine kurulu bir ses kartıdır. Kendi ses kartı üretmez ses kartlarını geliştirir. Yani Intel chipsetli ASUS, Gigabyte anakartlar gibi düşün. Ne gibi artısı var? HDMI çıkışı ile 7.1 HTCP adını verdiğimiz ev sinema ses sistemleriyle bluray dvd izlemek istiyorsan Creative'e göre çok üstündür. Hatta bunun için özel geliştirilmiştir diyebilirim. Ancak türkiyede bulabilirmisin bilmiyorum.

ASUS HDAV 1.3 serisi Deluxe ve slim serisi ise daha çok müzik kalitesi açısından ağır bastığını düşünüyorum. dB değerleri olarak daha gelişmiş. Audophile olarak tabir edilen müzik sever kesime hitap ediyor. Yani receiver ve ses kayıt üzerine daha uygun olacaktır.

Ancak Creative tüm bu rakiplerine aldırmıyor. Kafası dik bir şekilde bi kaç ay önce Titanium HD serisi ses kartlarını piyasaya sürdü. (Diğer ülkelerde bulmak mümkün) Ancak rakiplerinin aksine hala HDMI çıkışı olmaması kafa karıştırıcı. Artısı ise önceki titanium serisine göre db değerlerini geliştirmiş ve THX Studio desteğiyle müzik kalitesini bir adım ileriye taşıması olmuş. Creative'in asıl artısı şüphesizki oyunlarda hala rakip tanımaması. Son sürüm EAX desteği ve güncel driver desteği sayesinde kullanıcılarını daha çok düşündüğü kesin.

Piyasaya bakarsak ise Türkiyede Creative satışları açık ara önde. Creative sever sayısı da aynı şekilde. Diğer markalara ise güven duyulmuyor diye düşünüyorum. Bunlara Türkiyedeki inceleme ve testlerini okuduğum pc editörlerini de dahil edebilirim.

Velhasıl asıl kullanım amacın seçimini belirleyecektir. Misal film için auzentech forte, müzik için asus hdav veya creative titanium hd, oyun için creative x-fi serisi doğru seçim olur diye düşünüyorum.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum. Yeni çıkan HD 5... serisi ATI ekran kartları ve Nvidia 4..serisi ve sonrası HDMI çıkışı ile bluray filmlerde TrueHD desteği sunuyor. Bi nevi ses kartı görevine sahipler. Bu da Creative'in bunu önceden bilerek ve belkide diğer firmalarla iletişim içinde HDMI'a yanaşmadığını gösteriyor. Bu sayede kendi ürün maliyetlerini ucuz tutmayı hedeflemişler.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Yardıımın için çok teşekkür ederim arkadaşım.. Emeğine sağlık...

Arkadaşlar başka fikirleri olanlar yok mu..? Bu ses kartlarını kullanan başka arkadaşlar yorumlarını bizlerle paylaşmazlar mı..?

• şöyle söyliyeyim ben daha çok software desteğine ve popülariteye bakıyorum kısaca yazılım modlu driver desteği hangisinde çoksa o kartı seçerim şu an x-fi elite pro kullanıyorum oldukça memnunum amatör bir kayıt studio su adeta

miç. in lerinde shure sm58 xlr ı rahat rahat çalıştırabiliyor
  • Auzentech X-Fi prelude kullanıyorum
    evet firma kendi çipleri üretmiyor ama normal creative göre diğer bileşenler oldukça kaliteli
    ayrıca creative serindeki x-fi'lar gibi 2 vrms de 109 db değil 5 vrms de 120 db gibi bir çıkışı var
    şu ana kadar kullandığım en kaliteli kart diyebilirim üzerindeki katı kapasitörler ayrı bir derya zaten
    ama en iyi kavramı kişiye göre değişir ;
    misal sadece stereo müzik dinleyecek ve düzenleyecek kişinin m-audio alması bana göre daha mantıklı olur
    oyun için kesinlike creative modelleri seçilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 14 Eylül 2010; 22:00:25 >
  • güncell
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.