Şimdi Ara

Hangi Yoğuşmalı Kombiyi Tercih Etmeliyim??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
8
Favori
58.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba ben zonguldakta oturuyorum evimiz 150 m2 kuzey cephede ve binanin henuz dis cephe yalitimi yok fakat yaptirilacak. bize uygun en iyi kombi ne olabilir yardimci olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoğuşmalı kombi de kaçak kontrolü ile ilgili elinde video olan var mıdır ?
  • Yoğuşmalı Kombi hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

http://www.termoteknik.com/sayfalar.asp?LanguageID=1&cid=2&id=15&id2=63
  • Arkadaşlar merhaba,

Benimde size birkaç sorum olucak. Yeni aldığım ev net 160 m2 2. kat binada yalıtım yok. katta tek daire o yüzden her cephesi kullanılıyor. Evde vaillant vuw 242-3 marka ve model kombi var yaklaşık 10 senelik sanırım dijital ekranı vs yok tamamen manuel çalışıyor. Evimde yaklaşık 9 m petek var, her peteğe ayarlı vana takılı. Sinzce bu kombi ekonomik bir kombimidir ? yoksa yeni bir kombi almak daha mı mantıklı. Tabiki herkez gibi bende gazdan tasarruf yapıp ama sıcak oturmak istemekteyim. Bana tavsiye verirseniz çok yardımcı olursunuz.
  • bloodiron B kullanıcısına yanıt
    tasarruflu ve konforlu ısınmada kombi en son sıradadır,
    evinizde ısı kayıpları fazla görünüyor,kombiyi değiştirirseniz büyük fark olmaz,bence yaptırabiliyorsanız binanıza dıştan yalıtım eğer buna imkan yoksa
    iç duvarlarda yalıtım yaptırmanızı öneririm.peteklerin hepsi tam ısınıyorsa tesisatta sorun yok demektir

ister yoğuşmasız olsun ister premix yoğ kombilerin performansı yani tesisata suyu basma performansları arasında birbirine benzerdir

yalnız sizin kombi yoğuşmasız kötü bir kombi değil ama 10yaşında ve kombi değişim sürecine girmişsiniz,bence kombinizi bozulana ve büyük masraf çıkartana kadar kullanın

eğer tercihiniz illaki premix yoğ kombi olacaksa, şu anda kullandığınız vaillant kombinizle kış boyunca 55c ve altında bir kazan sıcaklığında ısınıyorsanız petek metrajını arttırmadan sadece kombi değişimi olabilir
  • Merhabalar,

Disintegration öncelikle bizleri bilgilendirdigin için teşekkür eder; senle beraber konumlara ilgili diğer arkadaşların da katkısından memnuniyet duyarım.

Ankarada yeni bir binada net ölçüsü 200 m2 olan dubleks daire aldım. Yükseklik 2,60 dir. Yeni bina olduğu dıştan mantolamali ve çati İzocamlı. Odalar hepsi Doğu cephelidir. Evde Kombi ve radyatorler takılı olmayıp, kendim seçeceğim. Her odaya-radyatore ayri borulama döşeli ve borular alt ve ust katta kollektor takılacak haldedir mutfakda ve mutfagin ustundeki odada toplanmistir. Kombi yeri,alt kat mutfaktadir. Yalniz bana odalarda radyator ölçüsünde bırakılan boru mesafeleri kısa geldi. Ayrica alt katta Pencere altı konabilecek radyatör yükseklikleri 50 cm lik olucak, üst katta 60 cm lik kullanabilirim. Bu yüzden oda ölçülerini ve bırakılan her radyatör için iki boru arası genisliklerini yazıyorum. Radyatör aralığı ölçüleri mesela 47 bırakılmış fakat 40 cm uzunluk için pay verilerek düşünülmüş, bu yüzden net ölçüleri yaziyorum.

Alt Kat

Mahal , alan ve bırakılan radyatör olculeri şöyledir..

Mutfak 13m2. 40cm (90cm yukseklikde radyatör takilabilir, genişletmeye yer yok ???)
    Koridor 14m2. 50cm (90cm yükseklikleri raryator takılabilir??)
    Salon 35m2. 180cm+60cm (2 radyatör)
    Oda. 13m2. 80cm (Pencere altı 50 cm yükseklikli radyatör takılabilir, uzattıralimmi, hem alcak radyatör hemde kısa bizim eski eve göre)
    Oda. 15m2. 80cm (Aynı durum, uzatalimmi??)
    Banyo. 6m2. 40 cm Havlupan olucak

Üst Kat

Koridor+ Mutfak 23m2 40cm ( yine kısa bence??)

Oda 26 m2. 100cm ( alt kattaki salondaki ölçülere göre bana oldukça kısa geldi, bu katta boy pencere yani olucağını an radyatör yüksekliği 60cm yapılabilir.)

Oda 23m2 100cm (Aynı şekilde yine az buldum, yükseklik 60 cm yapilabilir)
    Oda 13m2. 80cm ( Yükseklik 60 cm lik olabilir)

Banyo. 10m2. Havlupan

Ozetle, Alt kat odalar ve salonda radyatör yükseklikleri pencere altından dolayı 50 cm Maksimum yapilabiliyor. Üst katta tüm odalarda 60 cm lik olabilir. Koridorlar ve mutfakda 90 cm yüksekliğinde konabilir, yer sıkıntısından dolayı uzatılamadığı için. Sizce benim kısa buldugum bu ölçüler uzattıralimmi?? Kombi ve radyator takan firmalar genelde yerindeki ölçüde göre döşüyor. Kimisinin eve gonderdigi genç usta kafasından ezbere burada ölçüyü uzatıcaz diyor. Kimisi telefonda Odalar için ilk başta 800×500 mm lik ölçülerini yeticeğini fakat sonra ben kısa bulunca uzatabileceklerini söyledi.

Ayrıca bi bayi Ariston genius premium 35 kw uygun bulurken diğeride 30 kw lik Ariston genius tavsiye etti, kafamı karıştırdılar yani :((

Radyatörler demirdokum plus olucak, sizin onerdiginiz danfos marka vana dusunuyorum.. Termostatik vana konusu alt kata takalım dedi biri, üst kata gerekmez dedi.. Oda termostatinıda tavsiye etmedi, dubleks bir evde alt ve üst kat arası sıcaķlık farkı olucağını için ((

Bana oda radyatör ölçüleri, yoğuşmalı kombi kapasitesi ve termostatik vananin takılacak odalar ve adedi, oda termostatı konularında yardimci olursaniz cok sevinirim. Buarada tesisat boru kalınlığı 25 cm lik.

Yazim uzun oldu biliyorum ama son madde kombi seçimi hakkında ☺ Baymak falke condense 33 kw 1900-2000 tl civarı
    Baymak Duo tech 33 2100tl civarı. Ariston Genus premium Evo 35kw 2400 tl civari.. Hatta Alarko Seredans 35 kw 2700.Ankara da bu bölgede servis sorunu yok. 2000-2600 tl civarı olan bu kombilerden hangisini tavsiye edersiniz?

İyi günler.

@disintegration

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levomar -- 3 Aralık 2015; 15:11:21 >

• Levomar L kullanıcısına yanıt
    merhaba
    iki boru arası bırakılan ölçüler göz kararı bırakılmıştır hesap yapıldığından değil

alt kat:
    mutfak ve koridor genellikle sıcaklık kırılsın diye petek konulur
    mutfak: 40cmx120cm
    koridor:40x150cm
    (90cm bazı insanlara kaba göründüğü için önermemize rağmen taktırmıyor,size uyarsa taktırın ama mutfak ve koridor gibi yerlerde şart değil)
    salon:180cm + 180cm (2adet)
    oda 13m2:50cmx140cm
    oda 15m2: 50cmx160cm

(50cm pkkp panel radyatörler 60cm panel radyatörlere göre ısıl gücü daha azdır)

üst kat:
    mutfak koridor:120cm+120cm 40cm (tek petek yeri varsa 40x200cm)

oda 26m2:60cmx200cm
    oda 13m2:60cmx130cm

sizin ustalar sanırım şaka yapıyor bu kadar kısa metraj mı olur alay mı ediyorlar
    petekleri paralel bağlatın,kombiye uzak 100cm den büyük petekleri çapraz bağlatın
    kombi alt kattaysa alt kattaki bütün radyatörlere ve üst katta birkaç radyatöre danfoss ra 2000 termostatik vanalar taktırın
    duvarlar ile petek arasında paralel olarak yandan en az 15cm mesafe bırakın danfoss ra 2000 leri yatay köşe alın
    oda termostatı dubleks gibi evlerde randıman alınamıyor ama konforlu ısınan da var çünkü alt ve üst katta ısı farkı oluyor
    ama isterseniz kablosuz oda termostatı taktırabilirsiniz
    kombi 30-33kW premix yoğ kombi

30kW eca confeo premix + eca honeywell cm727 kablosuz oda termostatı
    30kW airfel digifel premix
    31kW termoteknik logic
    33kW baymak duo tec+danfoss tp 5001 rf kablosuz oda termostatı
    30kW ariston genus premium+sensys ara yüzü+ariston dış hava sensörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 3 Aralık 2015; 18:21:54 >

• Çok teşekkürler Disintegration, hızlı cevap yazdığınız için.

Hakkaten yerinde bırakılan boru aralıkları ölçülerinin hesap kitapla alakası yokmuş. Ama eve gelen keşifiçilerinde ve onları yönlendiren bayilerinde mantığı sadece ticaret mantığı malesef. İşçilik artmasin ve uygun teklif verelim diye uysada döşüyorlar uymasada malesef 😕
    İnşaat Mühendisi olduğum için mutahit, usta mantığını az çok bilirim ☺

Alt katta mutfak ve koridor radyatör ölçülerini tekrar kontrol ettim, kapi ve pencerelerden dolayi maksimum 400 ve 500mm genişliğinde yapilabiliyor. 900 mm yükseklik biraz kaba dursa da buralarda en uygun yapılacak alternatif yerinde böyle görünüyor. Fakat yinede radyatör yuzey alanları 900×400 (mutfak), 900×500 (koridor) sizin tavsiye ettiğiniz alanların 3/4'ü ne tekabül ediyor, okadar oluyor artık umarım idare eder, yoksa aklınıza gelen birsey varmı?? Koridorda hem dış kapı açılıyor hem,tuvalette havalandırma var ordan soğuk gelebilir hemde üst kata çıkış merdiveni var buarada.. Ama ilave bi petek koyacak uygun bir yer ve kapilardan dolayı ilk petekden ikinci peteğe çekilecek sıva üstü hat İçinde uygun bir güzergah yok.

Nedense bu termostatik vanaları daire icin hiç kullanışlı ve gerekli bulmayıp. Gereksiz masraf diye tavsiye etmiyorlar. Gereksiz teknolojiymış gibi sanki😜 Oda termostatlarınıda yine aynı, ofisler falan için gerekli evde gerekmez diyorlar. Bu termostatik vana ve oda termostatı konusunu biraz okumam lazım sanırım 😐 Arada forumlarda kısmen denk geldiğim bilgilere göre tasarruflu ama tam kullanışı konusunda tavsiye ettiğiniz bir forum varsa,soylerseniz ordan okurum..

Uygun fiyatĺı kullanışlı bir Havlupan markası tavsiyeniz olurmu, banyo ölçülerime göre ölçüsü 50/70 yada 50/100 farkeder mi? Bana Eko Havlupan teklife yazmışlar, internette adı sanını zor bulunuyorda ))

2 adet kollekterde 600 tl fiyat veriyorlar markası ECA grup kollektor yazmışlar. Bunda da marka kalite farkediyormu? Nedir tavsiyeniz?Isitmiyacagimiz odalar radyatördense kolektorden vanayı kapatmak mantıklı sanırım? Ama ayarını kısma gerekiyorsa radyatördeki vanadan... Yine radyatör vanası mevzuşu )) Bu konuya hakim değilim henüz. 10 yıldır yurtdışında yaşıyordumda bu konulara baya yabancı kalmışım. Rusya da şehirlerin belli bölgelere bölerek resmen santral gibi bacalı devasa ısı merkezleri ve sicak su boruları var. Sürekli sıcak su,son baharda ilk bahara sürekli sıcacık radyatörler 😊 Şimdide geldik memlekete oraya bu vanayı taksak, burdan kıssak, tasarruf etsek diye kafa patlatıyoruz, üstüne birbirimizi kandırmasak bari, ama ne oluyorsa bu sistemsiz, düzensiz ortamdan ve eğitimsizlikden kaynaklanıyor sorunlar malesef.

Çok teşekkürler tekrar. İşlerinizde kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levomar -- 4 Aralık 2015; 1:13:11 >

• Levomar L kullanıcısına yanıt
    aynen yazdığınız gibi uygun teklif için herşeyi asgari tutup iş yapmaya çalışıyorlar
    sonra müşteri iyi ısınır mı,rahat eder mi umurlarında değil,radyatörlerde iki boru arasının göz kararı bırakıldığını bilirim,hesap yapıldığından değil
    o odaya 100cm petek sığacak şekilde bırakıldıysa hem ev sahibi hem tesisatçı iki boruya sadık kalıyor oysa çoğu zaman petek uzunluğunun daha fazla olması gerektiğini birçok evde gördüm
    90cm yükseklik size kaba görünmeyecekse olabilir kullanın ama ilk mesajda yazdığınız şekilde asla petek metrajını boyutlandırmayın büyük hata yaparsınız

sizin gibi dubleks ve tripleks yapılarda termostatik vana en uygunu,çünkü katlar ve odalar arasında sıcaklık farkı olabiliyor
    oda termostatı için referans noktası önemlidir,bunu da dubleks tripleks gibi evlerde bulmak zordur ha olmaz diye bişey yok bunu ayarlamak zor olabiliyor
    alt katta bir oda 22c iken üst katta en uzak oda 20.5c olabiliyor,
    kombi oda termostatını referans alır
    oda termostatı da bulunduğu yeri referans alır, o yer 22c ise ve set edilen derecede 22c ise oda termostatı kombiyi susturur,ama uzaktaki odalar hala 20.5 derecededir
    yani arada 1.5c oynar insan vucudu da bu dereceyi algılar,o zaman da katlar ve odalar arasında sıcaklık homojen dağılmayabilir

oda termostatı bir kombi termostatıdır kombiyi susturur
    termostatik vana bir radyatör termostatıdır radyatörü kısar

oda termostatının sizin evde en büyük avantajı şu olur,kış ortasında değil ama mevsim geçişlerinde ve gece uykudayken veya ev dışındayken evi belli bir derecede tutar çünkü günlük program yaparsınız ve mevsim geçişlerinde kombiyi susturur 24-25c yaparsınız zaten ekim-kasım mart-nisan aylarında kombi bu dereceye evi rahatlıkla getirir
    ankarada da ısıtma sezonu uzun sürer

mekanik termostatik vanada en iyisi danfoss ra 2000'dir,ben dahil forumda 100lerce kişi kullanıyor,mekanik termostatik vanada dünyanın en iyisidir çünkü gaz sensörlüdür 13dakikada tepki gösterir,diğerleri sıvı sensörlüdür en iyisi 19-20 çoğu 22-23dk tepki gösterir
    yatay köşe gibi seçenekleri vardır ve malzeme kalitesi üst düzeydedir
    termostatik vanalar hakkında başlık açmıştım gerekli bilgilere ve görsellere buradan bakabilirsiniz
    sizdeki gibi dubleks ve tripleks dairelerde genellikle peteklerin çoğuna danfoss ra 2000 yatay köşe taktırıyorum
    eğer kombi destekliyorsa dışarıya evin kuzey cephesine de dış hava sensörü taktırıyorum
    oda termostatı isteyenlere bütçeye göre kablosuz veya kablolu programlı oda termostatı

http://forum.donanimhaber.com/m_82957628/mpage_21/tm.htm

sizin evde termostatik vanalar şart,oda termostatı opsiyonel kullanılabilir,havlupanda genellikle yan sanayi dandik markalar takarlar,bu havlupanlar elle kaynaklanır ve boyası korozyona karşı dayanıklı değildir,markalı olanların kaynakları makineyle yapılır ve korozyona karşı daha dayanıklı boya kullanırlar
    en iyi marka sanpan,alternatif olarak baymak,dd,eca,ferroli gibi markaların havlupanlarını öneririm

siz alacağınız kombiye karar verin oda termostatı ve diğer işlerde yardımcı olmaya çalışırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 4 Aralık 2015; 10:33:08 >

• Burada , marka satan bir çok arkadaşım bana kızacaklar....2007 den bu yana yoğuşmalı kombi kullanıyorum... ECA CONFEO PREMİX kullanıyorum... KOLLAMA ; TUZLAMA fiyatla Yabancı marka kombi almayın..Özellikle 3 markadan uzak durun.... Açık yazmıyorum...Araştırın bulun... Garanti bittikten sonra soygun başlıyor..Ben şahsi olarak şunu diyorum.....ECA tavsiyemdir...Türkiye nin en köklü markası....Alırken ucuz....Kullanırken ucuz.... 3 yıl garantili.. Yedek parça sorunu yok...Bol ve ucuz... En önemlisi 7 / 24 nöbetçi servisleri var... Gece gündüz nöbetçi servis var... Garanti süresi içindeyse parasız, değilse paralı hizmet veriyorlar...Kollama değil...Makul fiyat...En önemli not... Kesinlikle yoğuşmalı kombi satın alın...Çünkü doğalgaz fiyatı devamlı artıyor..Ve daha artacak..... Para sizin, tercih sizin...Bütün kombiler sizin.... Akıl veren çok , para veren yok.....Unutmayın..... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Aralık 2015; 2:15:04 >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Ben Levomar, parola sorunu oldu bu yeni nikim.

Çok teşekkürler gayet açıklayıcı bilgilendirdiğin için. Herşey kafamda üç aşağı beş yukarı oturdu. Kombi, radyatör ve vana seçimleri konusunda. Burdan özelden falan mail yazılabiliryorsa yada mail adresime cep telinizi yazabilirseniz, size kombi ve radyatör alımı öncesi son 1-2 sorumu olucak. Bugün aciliyete bindi durumlarda, burdan yazışmaktan daha hızlı ve kolay olucak benim için..

Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 10 Aralık 2015; 5:26:06 >
  • Selamlar,

Hocam kombiyi Ariston Genus Premium Evo 35 kW lık karar verdik gibi. Petek ölçüleri toplamı 12 mt. ve ilaveten 2 adet 50*110 havlupan. Yalnız 30 kw yerine 35 kW veriyor. Bu arada ev mobil sistem toplam, alt kat 7*7 kollektör, üst kat 5*5 lik kollektör. Ama alt kat ve üst kat m2 ve yükseklik olarak aynı, Dıştan mantolamalı ve çatı izılasyon 10 cm izıcam diyor mütahit, bilmiyorum artık ne kadar doğru ama dıştan mantolama 50 mm ve düzgün. Isıtıcaz, görücez artık ))

35 kW ile 30kw luk arası fiyat farkı 250 tl civarı, çok fazla değil yani. Ama gerek yoksa da 35 kW ya, 30 luğu tercih edeyim??

Panel radyatör Demirdöküm plus. Buarada Demirdöküm plus radyatörlerin artık üzerine plus yazmıyormuş, sadece DD imiş yeni öğrendim. internette bende resimli satış sitelerine baktım, adı DD plus ama radyatörün üzerinde DD kabartması var.. Eski evde DD plus kabartmalı, doğrumu diyor bayi?

Birde Normal vana ve kollektörü Fırat takıyor sorun olurmu? Ternostatik vanayı danfoss ra 2000 alıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 10 Aralık 2015; 12:29:18 >

• Leo77 L kullanıcısına yanıt
    12metre ve 2 havlupan için 30kW yeter
    ama 30kW ile 35kW çok geniş aralıkta çalıştığı için ve de minimum ısıl gücü ikisinin de düşük olduğu için termo vanalar sayesinde tesisatta dolaşan su miktarı azaldığında ikiside tam modülasyon yapar
    başka kombiler olsaydı 30kW kesin al derdim ama premium evo farklı bir kombi,, 35kW'ın sıcak su gücü daha iyi bariz tek avantajı bu
    yalnız sensys ve ariston dış hava sensörü kullanman lazım bu kombi için şart
    demirdöküm plus panel radyatörlerde peteğin yanlarında dd kabartması var plus hiçbir yerde yazmaz ve ambalajı kırmızıdır
    normal vana ve kollektör fırat olur sorun değil,yalnız petekleri çapraz bağlat
    ve sensys taktıracağın yerde termostatik vana olmayacak
    dış hava sensörünü de evin dışında doğrudan güneş görmeyen bir yere takman gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 10 Aralık 2015; 12:39:14 >
  • Petekleri çapraz bağlatma ile ilgi ben de yazıcaktım,siz değinmişsiniz. Ekdeki resimlerde alt-alt bağlantı ve açıklaması var. Benim evdeki sistem de bu şekilde bağlantıya uygun bırakılmış.Radyatör giriş çıkış alttan bağlanınca, radyatöre yön tıkacı koyuyorlarmış, su alttan gitmesin, radyatörün üstüne çıkıp ordan aşağı süzüsülsün diye. Bayinin su gitmez alttan dediği buymuş demek)) Bu durumda çapraz bağlatmaya ısrar etmeye Gerek yok sanırım??
    Aşağıdaki linkdende bağlantı türleri hakkında bilgi almak isteyen alabilir.

http://www.dogalgazprojesi.com/forum_posts.asp?TID=2487
     Hangi Yoğuşmalı Kombiyi Tercih Etmeliyim??? Hangi Yoğuşmalı Kombiyi Tercih Etmeliyim??? Hangi Yoğuşmalı Kombiyi Tercih Etmeliyim??? Hangi Yoğuşmalı Kombiyi Tercih Etmeliyim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 10 Aralık 2015; 12:58:13 >

Yön tıkacı varsa alttan bağlatın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt-alt bağlatma konusunda cevabınız beni rahatlattı beni, bu sorunda çözüldü şükür))

Diğer bir sorun bayi sensys yi ve dış termometreyi hiç tavsiye etmedi. Sensys programlama dışında ne faydası var? Tasarruflumu? alevi modüle etmede (ayarlanan dereceye yaklaşınca alevi kısmada)şartmı?

Ev de Annem Babamda olucak, ben kimi dönemler evde olmayabilirim, kullanması zorsa onlar için iyi olmaz. Ama kolay ve tasarufluysa ve sanırım daha semkronize çalışıyor öyle ama neden olmazsa olmaz. Sensys olmadan kullanmak daha zor ve mantıksız yapan neler var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 10 Aralık 2015; 13:31:08 >
    O bayi yaniliyor ariston bile sensys ve dis hava sensoru oneriyor

• Sensys kumandanın sadece kablolusu var. Onunda fiyatı internette baktım biryerde 350 tl, diğerleri 420 tl ye satıyor. 200-300 tl olsa iyi diyecektim. Neyse hamama giren terlermiş. Sadece oda termostatı değil başlı başına bir kontrol ünitesi, herşey Sensys ekranından ayarlanıp, takip edilesanırım kombinin üzerinden programlama yapılamıyor. dubleks evde kablosuzu olsa daha kullanışlı olurdu. Ev büyük, bazı dönemler evde az kişi kaldığı zamanlar alt kat normal,üst kat rölantide yani düşük ısıda yada ara ara yapılabilir, hattın donacağunı zannetmem, ev mantolamalı ve alt yanıyo olucak, tabi yinede uzun süre yakmamakda riske atabilir.

Sensys olmadı, kombiyi acil bağlatayım sonra zaman var ona bir formül buluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 10 Aralık 2015; 14:52:49 >
    Olur ama konfor ve tuketim azalir
    bu kombinin vazgecilmez aksesuaridir tabi dis hava sensoru $art

• Anladım hocam çok sağol dış hava sensörünü ve Sensys kontrol ünitesini kombi kurulduktan sonra bi elektrikçiye bağlatabiliriz herhalde. Sohbenin arkası binanın tamda kuzey cephesi şansıma buarada Bayi ile kombi, radtatör,montaj, proje tüm işler dahil anlaştık bugün.

Bayi Sensys falan tavsiye etmiyor. Nediyorsam zaten gerek yok diyor. Çapraz bağlama gerek yok ( En uzun 2 tane 1800 lik uzunluğunda peteğim var buarada) buarada) 2000 lük 3000 lük olsa zaten ben sormazdım çapraz yapardım diyor. Formlarda 1200 lük 1500 lükden yüksek çapraz bağlanmalı deniliyor genelde, hatta 1000 lik sizin dediğiniz gibi..
    Termostatik vanayada Eca'nın ki, sıvı bazlı tepkime süresi 20 dakka üzeriydi baktım. Danfoss alayım. Gaz sensörlü daha hassas, tepkime süresi 13 dakka diyorum. Farkını veririm yine yok.. Sorma petekleri zor büyüttük adama, toplamda 10 metreden azdı 12 ye çukarana kadar göbeğim yarıldı..
    İyiki varsınız formlarda yazdıklarınızı okuyunca size güvendik, ama memleketimin insanı ile uğraşmak, anlaşmak zor harbiden.
    Ne zor işlermiş yahu.. Hayırlısı artık, umarım sorunsuz,arızasız ekonomik ısınırız. En çok güvendiğim binanın mantolaması..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.