Selam arkadaşlar... internette gezerken forumunuza rastladım ve çok ilgimi çeken yorumlar okudum. Benim 2003 Opel Vectra 1.6 Elegance aracım var ve yaklaşık iki yıldır kulanıyorum.Ama açıkçası araç bende biraz hayal kırıklığı yarattı.Araç ilk aldığımda süreklii yolda istop ediyordu serviste iki kere egr valfi değişti(ikincisi servisin garantisinden).Araç beni aniden yolda bıraktı baskı balatası bitmiş,sonra sürekli bir şekilde motor yağı eksiltiyor.Bunu da sordum bu seri araçların çoğunda bu sorun varmış,Hadi bunuda sürekli yağ ekleyerek çözüyorm bi şekilde.Ama birde direksiyon yağı eksiltme sorunu varki beni tam manasıyla çıldırtıyor.Direksiyon yağı kutusu öyle kötü bir yerdeki, sağ farın arkasında alt tarafta. Çıplak gözle görmen imkansız, sağ çamurluğun dablumbazını kaldırıp aradan yağı koyuyorlar ki tam bir işkence. Neyseki bu hafta götürüp tamir ettiricem.Bundan önce 99 bora comfortline kullandım inanın bunun onda biri sorun yaşamadım. Ama işin öbür boyutu arabadaki doluluk, konfor, yol tutuş o kadar güzelki borayla arasında dağlar var. Hele birde yıkadığın zaman hala çok albenisi olan bir araç.Sonuçta aracı değiştirmeye karar verdim, önümde altı aylık bir süreç var... Öncelikle 50-55 bin ytl bütçe ayırmayı düşünüyorum ve D segmenti dizel, ikinci eli yüksek bi araç düşünüyorum.Passatın 05-06-07 2.0 tdi comfortline modelerine baktım 50 ile 60 bin ytl arası highline bile var.Ama açıkçası bu parayı verdikten sonra niye sıfır araç olmasın? Sıfırda Passatın dizeline o rakamlarla ulaşmak mümkün değil ancak bi alternatif 1.4 tsi 122 ps 200 nm benzinli olabilir. C5 1.6 hdi test sürüşüne katıldım ve açıkçası performansını olumlu buldum(109 ps 240 nm). Bu arada gördüğüm kadarıyla Volvo S40 1.6 d , C5 ile aynı motor ve değerlere sahip ve volvoda C5 ten ekstra olarak xenon ve elektrikli hafızalı sür. koltuğu var ve fiyat ikisinde de 53-54 bin civarı. Bu arada Vectranın yerine 1.6 turbo benzinli İnsignia ocakta geliyor galiba ve seneye Passatın 1.6 tdi motor çıkaracağı söyleniyor.Açıkçası ben karar veremedim arladaşlar, ikinci el Passat mı, c5 mi, volvo mu, 1.4 tsi passat mı,İnsignia mı.... Siz ne dersiniz?
İnsignia tabii ki güzel bir araç. Ama 407 düşünmezmisin? Hemde sıfıırını o fiyata alabilirsiniz? Exucetive modelini
tabii kalite olarak 407 ile passatı karşılaştırmıyorum bile, benimkisi sadece bir seçenek. Bende 2006-2007 model passat 2.0 tdi comfortline derim
1.4 tsi passat..
İnsignia mis gibi yeni kasa,1.6T 1.4Tsi'den daha performasnlı olacaktır,çok yakıt farkı olacağını sanmam çünkü rekabet önemli.Passat'ın kasası çıkalı baya oluyor,Peugeot'a olumlu bakmıyorum.S40 güzel araçtır,siz bilirsiniz beklerim derseniz İnsignia...
407 'nin yüzü bayağı eskidi ve makyajlı fotolara baktığımda pek bi değişiklik yok gibi.İnsignia da vectra da yaşadığım sorunlardan korkuyorum.Hani derler ya piyasaya yani çıkan modelin ilk serilerinde problemler olabilir diye.Bence 2009 bu sınıfta yeniliklere gebe bir yıl olacak gibi,insignia, makyajlı passat ( ? ) ve 407 avensis, accord yeni yüzleriyle karşımıza çıkacak.Bekleyip görmek lazım