Şimdi Ara

Hangisi : Thermaltake Challenger Pro / Sidewinder X6 / Sidewinder X4 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle belirteyim, FPS veya online oyun oynayan birisi değilim, PES ve FIFA için istiyorum (joysticke geçiş yapamayan biri olarak) ve oyuncu klavyesinden tek istediğim tepki süresinin iyi olması ve ghosting (5-6 tuşa aynı anda basabilme) özelliğinin olması. Lycosa ve seviyesine çıkmayı düşünmüyorum fiyat bazında. İnternette araştırdıklarım arasından hangisini öneririsiniz, yardımcı olursanız sevinirim.

1) THERMALTAKE ESPORTS CHALLENGER PRO : 154 TL

Challenger Gaming Keyboard Pro'nun özelliklerinden biri de Türkçe Q Klavye olmasıdır. 4 farklı ayarı bulunan ( kapalı / düşük / orta / yüksek ) kırmızı renkteki arka plan aydınlatma sayesinde karanlıkta bile mükemmel performans sağlamaktadır. Oyun severlere hitap eden klavye, üzerinde sağ veya sol tarafa yerleştirilebilecek şekilde dizayn edilmiş 2 fan yuvasına sahiptir. W/A/S/D ve Yukarı/Aşağı/Sağa/Sola tuşlarından hangisi oyun içerisinde kullanılacaksa fanda o bölgedeki girişe takılabilmektedir. Ayrıca fanı kullanmak istemediğiniz zaman saklayabileceğiniz özel bir kompartıman bulunmaktadır.

Oyunlarda kullanılmak üzere 40 macro tuşuna sahiptir. 64 KB’lık hafızasıyla tek bir defada makro ataması yapabilirsiniz. Başka bilgisayarda kullansanız bile macro tuşları için tekrardan ayarlama yapmanıza gerek yoktur. 3 farklı oyun profili ile MMORPG, RTS, veya FPS gibi farklı oyun tarzlarına ait macro tuşlarını kayıt edebilirsiniz. Gerekli olan programı buradan indirebilirsiniz.

Fazladan 2 adet USB 2.0 portu sayesinde diğer USB aygıtlarını çaba harcamadan bilgisayarınıza takabilirsiniz. 6 farklı multimedya tuşuyla oyun oynarken anında ses kontrolüne ulaşabilir ve Dummy Windows tuşuyla oyun oynarken yanlışlıkla oyundan çıkma gibi bir sorunuz Challenger Gaming Keyboard ‘la son bulmaktadır.

Klavyede özel olarak yerleştirilmiş tahliye delikleri sayesinde olası bir su dökülmesi durumunda artık sorun yaşamıyacaksınız. Dökülen su bu deliklerden akıp gidecektir. Akıllı kablo yönetimi ile klavyenizi uygun olmayan dış kuvvetlerden koruyabilecek ve çıkartılabilir USB kablosu sayesinde klavyenizi rahat bir şekilde taşıyıp saklayabileceksiniz.

W/A/S/D ve yön tuşlarını renkli yapmak isteyenler için 8 adet kırmızı tuş ve tuşları sökmek için gerekli aparat klavye ile birlikte gelmektedir.

2) MICROSOFT SIDEWINDER X6 : 145 TL

Garanti Süresi 2 Yıl
    Üretici Kodu AGB-00014
    Bağlantı Arabirimi USB
    Dil İngilizce Q
    Klavye Tipi Oyuncu
    Ek Özellikler Bilek Dayama Alanı, Multimedya Klavye Kısayolları, Programlanabilir Klavye Tuşları, Tuş Aydınlatması
    İşletim Sistemi Desteği Windows 7, Windows Vista, Windows XP
    Boyutlar (GxDxY) 513 x 234 x 35 mm

3) MICROSOFT SIDEWINDER X4 : 100 TL

Gelişmiş gölge önleme özelliği

Gölge oluşmadan 26’ya kadar tuşa aynı anda basabilirsiniz, yalnızca bastıklarınız karşınıza gelir!

Mod değiştirme

Klavyenin standart modu ile iki oyun modundan herhangi biri arasında elle geçiş yapın. LED’ler seçili modu gösterir.

Otomatik profil değiştirme

Yazılım kullanılarak bir oyun veya uygulama profili atandığında, klavye, çalıştırdığınız oyunu veya uygulamayı algılar ve uygulamaya özel profilinizi uygular.

Programlanabilir makro tuşları

Üç sıra, altı programlanabilir makro tuşu arasında dolaşarak her bir profil için 18’e kadar makro ekleyebilirsiniz.
    Oyun içi Makro Kayıt düğmesi

Tüm tuş vuruşu dizilerini, hatta standart sohbet mesajlarını bile kaydedin. Makrolar sabit sürücünüzde saklanır ve kolayca paylaşılabilir.
    Otomatik makro yineleme

Yinelenecek makrolarınızı ayarlayın.
    Aydınlatmalı tuşlar

Tuş aydınlatma özelliğini, üç aydınlatma düzeyi ve “kapalı” konumuyla ayarlayın.
    Medya tuşları

Yürütme/Duraklatma, Önceki Parça, Sonraki Parça ve Sessiz.

Üç Yıllık Sınırlı Garanti

Bana Sidewinder X4 uygun gibi geliyor, sonuçta profesyonel bir oyuncu olmadığım için bir dolu makro özelliğine veya diğer zamazingolarına ihtiyacım yok diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dringe -- 22 Eylül 2011; 17:15:28 >

• Sidewinder X4 aldım ve ilk izlenimlerim çok iyi. İngilizce Q olmasından dolayı ufak bir alışma süreci geçiriyorum onun dışında tuş takımı çok rahat, herkese tavsiye ederim.
  • x4 nerde 100 tl acaba ?
  • Bu ürünlere bu kadar para vermek yerine Logitech veya Razer'e yönelmen öneririm oyun için.
  • logitech veya razer'a yönelmek istersem en az 200 TL ödemem gerekiyor, üstelik 2 gündür Sidewinder X4'den çok memnun kaldım tam istediğim gibi çıktı.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Kablolu-klavye/MICROSOFT/SIDEWINDER-X4-p-53899-c-25.htm

Ben buradan almıştım ama stoklarında kalmamış, galiba sonuncusunu aldım
  • Klavye kullanan pek bilmiyorum.Alışması baya zor olsa gerek :D
  • aynı dertten muzdaribim. termaltake, x4 ve x6 arasında kaldım bende ben şimdilik x6 ya daha bi yakınım. kullanan ya da bilen arkadaşlar bilgi verirse pek makbule geçer.
  • sidewinder x6 aldım thermaltake i denedim o da iyi klavye ama sidewinder x6 nın sertliği daha iyi geldi, x6 ile x4 arasında ise numpad in terse alınabilmesi durumu belirledi. aldım memnun muyum, evet. gayet güzel bir ürün. aydınlatmanın ayarlanabilir olması çok iyi. ses ayar tuşu da gayet işlevsel.
  • ben MICROSOFT SIDEWINDER X4 ü beğendim ve dartyde 100 tlymiş fiyatıda iyi alınabilir.
  • MICROSOFT SIDEWINDER X4 çok hoşmuş, Sade hemde , Özellikle Enter tuşu büyük çok büyük bir + bana göre, çünkü küçük Enter olan klavyede sorun yaşıyorum... Tepkisi nasıl acaba kullanan varmı ? görüşlerini söylese
  • 1. cisi muhteşem gözüküyor
  • Thermaltake'in oyuncu klavyelerini çıktıkları günden beri takip ediyorum. Muhtemelen de klavyemi değiştirmek istediğimde ilk tercihim olacaklar. Bunda en büyük pay Türkçe desteğinin olması. Türkiye'de pazara bu kadar hakimken oyuncu klavyelerine Türkçe seçeneği koymayan Logitech'i de ayrıca kınıyorum.
  • 200-210TL verip bunu almanı öneririm

http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_GB/pd/productID.205771800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jdiabolica -- 28 Ekim 2011; 8:30:44 >
  • yaklaşık 6 aydır sidewinder x6 kullanıyorum ilk başlarda türkçe dil destegi olmadığı için çok zorluk cektim ancak alıştıktan sonra gayet kullanışlı . ayrıca kırmızı ışıkları geceler insanın yazma isteğini arttırmıyor değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle fly free

Thermaltake'in oyuncu klavyelerini çıktıkları günden beri takip ediyorum. Muhtemelen de klavyemi değiştirmek istediğimde ilk tercihim olacaklar. Bunda en büyük pay Türkçe desteğinin olması. Türkiye'de pazara bu kadar hakimken oyuncu klavyelerine Türkçe seçeneği koymayan Logitech'i de ayrıca kınıyorum.

Keskinlikle tavsiye ederim. Ben Challenger Pro kullanıyorum (6 senelik Logitech kullanıcıyım) ve gerçekten harika bir ürün.
  • x6 yı kullanalı birkaç ay oldu, çok iyi bir klavye, alacak olanlara sadece küçük enter konusunda uymak lazım onun dışında tepkisi yazma hissi çok iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.