Şimdi Ara

Hani Allah yok ya ? Din de doplumu düzenlemek için uydurulmuş kurallar ya ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
4
Favori
8.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeş sen ana konsepti yanlış anlamışsın. Böyle konular açıp Allah (c.c) 'a şirk koşacağına Kuran-ı Kerim'i tekrar baştan sona okumanı öneririm. Zaten olayı anlamış olsan böyle bir başlıkla konu açmazsın. Şu anda Amerikalı yahudilerin silahlandırdığı sözde müslümanım diye gezen işidçilerden bir farkın yok...
  • ajira kullanıcısına yanıt
    Farkı yok vs diye konuşacağına tam olarak açıklarsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Pensilvanya'da tityerek namaz kılan yaşlı bi amca var. Onu mu takip edelim diyorsun?

O gerçek müslüman değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Zeus merhametli ve affedici anlamadığın neresi kardeşim, arapların tanrısı yokken zeus vardı

Hani Allah yok ya ? Din de doplumu düzenlemek için uydurulmuş kurallar ya ?

Şundaki asalete bak
  • Ben ona cevabımı verdim onu oku istersen ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yobaz oyun hamuru gibi isteyen gelsin eğlensin beyler
  • Oynayın oynayın ;)

• O yüzden diyanetin çevirisini koymuştum, ha tabii diyanet vakfı yanlış çevirmiş doğrusunu ben biliyorum diyorsan kolay gelsin

Ben kendim yemekhane denetimi yaptım 3 ögün yemekhanede bulundum oruç konusunda sıkıntı yaşamadım , kız arkadaşım 10 küsur saat ayakta kalıp evine döner dönmez vakit olarak kılma şansı olmayan namazlarını kılıyor daha ne diyeyim ki direk kendimden örnek verdim işte, eminim yani ama şundan da eminim sorgulamayan birine ne dersen de ikna edemezsin. Tulpara pegasusa mitolojik diyip burağa inanan birine ne denebilir ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Bu yobaz oyun hamuru gibi isteyen gelsin eğlensin beyler

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Oynamayı bile beceremiyorsunuz ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Chepni21

Hazreti Muhammed(S.A.V) diye biri var duydun mu ? Koyun olmak istersen takip edilecek adam çook ;)

Bunu takip eden koyun varmı

O koyunluk insana öyle huzur veriyor ki keşke sende yaşasan ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Chepni21

O koyunluk insana öyle huzur veriyor ki keşke sende yaşasan ;)

Heh işte her an öyleyim.

• o zamanın tıbbı beyin diye bir organı bilmiyorsa bunun arapça karşılığı da olmayabilir. kalbin beyin yerine kullanıldığı ayetlerin bazılarında görme ve işitmeden de bahseder ki bunlar da beynin vazifeleridir ve beyinde önemli bir yer tutar. bu ayetlerdeki kalp sözcüğü beynin alt kısımlarını nitelicek şekilde kullanılmış olabilir. beyinde kalsifikasyon-taşlaşma da görülebilir lakin bu terimin mecazi olarak kullanıldığını düşünüyorum.

tıp olanında uzman biri olarak şunu söyleyebilirim; yüzde kaçını bile bildiğimiz şüpheli olan insan vücudundaki mekanizmalar, bu mekanizmaları oluşturan şuurlu bir gücü gösteriyor. rastlantısal evrim hiç inandırıcı gelmiyor. şüphesiz ki biyoloji, coğrafya, fizik ve kimya ile uğraşanlar da önyargısız olurlarsa bunu görebilirler.

daha sonrasında bu şuurlu gücün ne olduğunu bulmaya çalışırsanız işler değişebilir, birinin inandığına biri inanmayabilir. lakin, mezhep anlayışlarına göre meallerdeki ciddi farklılıkları dikkate alarak ve coğrafyamızda hakim olan sünnilik mezhebinin birçok garip anlayışından sıyrılarak dinleri değerlendirmenin doğru olacağını düşünüyorum.

herkes istediğine inanabilir fakat birbirimize olan saygımızdan dolayı kişileri inandıkları şeylerden dolayı incitmemeye ve inandıkları kavramlara hakaret etmemeye özen göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

• Konu sahibi kisi diliyle zehir saciyor. Surekli asagilama, agresif bir dil ve cehennemle korkutma pesindesin. Kurana gore isteyen inanir isteyen inanmaz. Sen su yaptiginla kurana ve dine şirk kosuyorsun. Allah bile insanlari zorlamazken, sen kimsin ki saldirgan tavirlarla, aklinca insanlari musluman olmalari icin korkutuyorsun. Once kuran oku musrik

"Eğer Senin Rabbin dileseydi, dünyada ne kadar insan varsa hepsi imana gelirdi. Ama bunu irade etmedi. Şimdi sen mi, imana gelsinler diye insanları zorlayacaksın?" (Yunus, 10/99)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 14 Ekim 2017; 21:10:11 >
  • boombip kullanıcısına yanıt
    Fark edemedin belki ama ben bana ne derlerse ona göre cevap veriyorum. Senin mantığına göre tüm din adamları, çocuklarına dinlerini öğreten Aileleri de şirk koşmuş olmaz mı ?

• (33/AHZÂB-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.)

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yaz hadi o ayetleri. Diyelim boş kafayla sallamıyor. Adam yaz demiş yazmamışsın bi de 18 zeki(!) beğenmiş

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.