Şimdi Ara

Hani İşşizlik Vardı!!! Çalıştıracak İşçi Bulamıyorum. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
1
Favori
17.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tembeliz arkadaşlar. Almanya'daki akrabam bir Alman bayan ile evli ve bu bayan'ın babası Lutfthansa havayollarının genel müdür yardımcısı iken bir iki sene önce emekli oldu. Para sorunları olmamasına rağmen genç kızlığından beri akşam 5 den sonra bir şirkete gidip ofis temizliği yapıyor bu bayan. Bizim THY nin üst düzey yöneticisinin kızı ile karşılaştırın lütfen. Ayrıca yine aynı akrabam anlatıyor: çamaşır mak. bozulmuş. Servisin verdiği randevu saati sabah 6.30 ve adamlar gerçekten 6.30 da gelip makinayı onarmışlar. Bizde ise mesailer 8.30 - 9.00 da başlıyor. Atatürk'ün bir sözü ile bitiriyorum: "Tek Bir Şeye İhtiyacımız Vardır; Çalışkan Olmak"
  • simit+cay =1.5 ytl günde 3 öğün ayda 90 kere yaklasık 150 lira
    dolmus parası =1.5(kocaeli icin) ayda yaklasık 60 kere 90 lira
    kira (2+1 evler 450 lıra cevremde 1+1 325 lira ) 325 lira
    dogalgaz+elektrık+su+cep telefonu 80 lira

hergun sımıt cay yıyerek tek bir birey aylık gideri
    645 lira yapıyor.
    5 lirada artıyor her ay bu parayı bırıktırerek 6ay sonra sendınıze bır adet gömlek alabılırsınız
    pantolonda gıymeyiverin canım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

Tek birşey merak ediyorum hocam, sizin web sayfanızıda mı Citizen yaptı

Kimin

www.erdemsogutma.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

simit+cay =1.5 ytl günde 3 öğün ayda 90 kere yaklasık 150 lira
    dolmus parası =1.5(kocaeli icin) ayda yaklasık 60 kere 90 lira
    kira (2+1 evler 450 lıra cevremde 1+1 325 lira ) 325 lira
    dogalgaz+elektrık+su+cep telefonu 80 lira

645 lira yapıyor.
    5 lirada artıyor her ay bu parayı bırıktırerek 6ay sonra sendınıze bır adet gömlek alabılırsınız
    pantolonda gıymeyiverin canım

Kömür,makarna,belediye yardımları vs ile eve giren gelir yaklaşık 1000 TL veya biraz üzerini buluyor.Az mı, az ama bu tür kişilerin çoğunun tamamen vasıfsız elemanlar bu da var.

Aslına bakarsan bu vasıfsız elemanlarda olmak üzere birçok çalışanın belini büken EV KİRASIDIR. TOKİ ile birçok kişi farkında değil ama ev sorununu devlet baya bir çözdü ama yeterli değil. Eğer insanlar kira derdinden kurtulursa yaşamak oldukça kolaylaşıyor.En azından stres ortadan kalkıyor.Bana göre muhalefet yanlış ata oynuyor ve basit siyaset güdüyor.Aile sigortası filan hikaye,adam gibi bir proje ile herkesi ev sahibi yapacağım dese veya hükümeti bu şekilde köşeye sıkıştırsa çok daha başarılı olur. Ev sahibi olmak herkesin rüyasıdır.

• Ara eleman yetişmiyor diyorsunuz.Bizim amca oğlu var 34 yaşında , meslek lisesi torna tesviye mezunu.Arçeliğe malzeme üreten bir firmada çalışıyordu.Yaklaşık 10 yıl çalıştı torna konusunda bir işi vardı ve oldukça sıkı çalışan bir elemandır , işi iyice kaptı.Çalıştığı esnada fabrikaya gelen elektirk tamircilerinden elektrik işlerini de öğrendi.Patronu bunu Almanyaya bile göndermişti elektrik konusunda.Daha sonra patronla araları bozuldu işten ayrıldı. 6 ay kadar boşta gezdi ve şimdi iyi kötü bir işe girdi asgari ücret alıyor.Şimdi 10 yıldan fazla tecrübesi olan adama reva mı bu? Hem eleman yetişmiyor diyorsunuz hemde 2 işi yapabilen tecrübeli elemanı işe almıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

Kölemi arıyorsun işçimi ?

Bunu yazmak için girmiştim. Asgari ücret verip bir insanı köle misali çalıştırırsan tabii işçi bulamazsın. Ondan sonra gelip buraya biz işsizlikten faydalanan insanlar değiliz demekle olmaz bu işler.
  • Artık asgari ücrette 16 yaş durumu değilde 20 yaş durumu gelmeli. 20 yaşından ufağa 750 tl eline geçen olmalı. 20 yaşından üstüne de 900 tl olmalı. eğer evliyse de 1100 tl olmalı. zaten büyük şehirlerde bundan çok çok fazlasını alıyor ustalar. kalfalar bile fazla alıyor. asgari ücret düşük arkadaşlar kabul edelim bunu artık. büyük şehirlerde çalıştıracak eleman, küçük şehirlerde de iş yok. adam geleceği belli olmayan bir iş için büyük şehre gitmek istemiyor. küçük şehirde de düzgün iş bulmak zor. ne yapsın adam tabiki isyan edecek.
  • Abicim ne dayanağı istiyorsun fotoğraf veya film çekimimi istiyorsun? Çok merak ediyorsan belediye şirketlerinde çalışan kişilere,bu kişilerin yaşadığı ( asgari ücret + yardım alanların) mahallelerini gezersin,öğrenirsin. Özellikle büyükşehirlerde birsürü yardım türü var,en az alan bile genelde ayda 100-150 TL lik yardım alıyor ki çoğu daha fazla.
    Yalnız şu var gerek yardımın kesileceği korkusu,gerekse özellikle birkesimin makarnacılar diye küçümsemesinden dolayı açık açık samimi değilsen sana bunu söylemezler,hatta inkar edip bir güzelde devlete söverler.Ben çalışma hayatından biliyorum.Yoksa bende sorup öğrenmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 19 Nisan 2011; 1:08:25 >
  • Bir marketin insan kaynakları ofisine gittim başvuru yapmak için.640 TL maaşla marketlerinde çalışacak adam arıyorlarmış.İçeri girince sanki amele pazarına gelmiş gibi hissettim.O kadar çok başvuru yapan var ki, her yaştan , kadın erkek...Sabah 8 akşam 6 ya da öğlen 12 akşam 10.Adamlar 10 saat insanları köle gibi kullanıyorlar.Beni de aldılar işe, çok rahat bi çalışma ortamı beklemiyordum ama gerçekten berbat bir çalışma ortamı var.Ben 23 yaşındayım ünv son sınıf öğrencisiyim.Bir de evli olanlar vardı orda.Çok kötü çok.Bu paraya yapılacak iş değil kesinlikle ama insanlar mecburen çalışıyor.Yani demek istediğim kimse iş beğenmiyor diyorsunuz ya.Bence yanlış düşünüyorsunuz.
  • Türk-İş, mart ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 871 TL, yoksulluk sınırını ise 2834 TL olarak hesapladı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17389713.asp
  • Herkes yazmış 650-750 TL. Bi yerden başlamak lazım. Eğer bir insanın hedefi varsa aldığı paraya bakmayacak. Nerden ne öğrenirimin peşine düşmeli. Bunca insan böyle düşünüyorsa vay Türkiye'nin haline..
  • 600-700 tl ye sabah 8 akşam 8 köle gibi çalışacagıma evde yan gelir yatar gezer tozarım. evde nasıl olsa tencere kaynıyor aç veya açıkda degiliz. allah babamızı başımızdan eksik etmesin ve onların zamanında yaptıgı mal mülk için allaha bin şükür. yoksa kendimi 700 tl için günde 12 saat köle gibi çalışırken düşünemiyorum. çalışmak ayıp degil tabiki yeri gelir çöpçü bile olunur ekmek için ama sonu yok anca karnın doyar bu paralara. nasıl evlenecen nasıl çoluk çoçuk yapacan v.b

konuyu açan arkadaşa lafım yok ben genel konuşdum malesef heryerde durum bu. 25 yaşındayım bende 4 yıllık ünv mezunuyum askerden 9 aydır geldim kpss çalışıyorum özelde çalışmak istemiyorum güvence yok kölelik var ücretler az. ama malesef etrafımdaki insanlar ne olsa gir çalış gibi bi düşünceye sahip. adamlara günü degil gelecegimi kurtarmak için ders çalışmalıyım durumunu bir türlü anlatamadım.

• "Okuyun" diyen arkadaşa pek katılmıyorum. Bir ülkede herkes üniveriste mezunu olacak diye birşey yok. Bu ülkenin tesisatçıya elektrikçiye veya inşaat işçisine de ihtiyacı var. Ha diyeceksin şimdi o zaman kendini bu alanda geliştirsin diye. O konuya ben de katılıyorum. Ama dediğim gibi herkes üni. mezunu olmak zorunda değil. Bu yüzden bu işleri yapan insanlara 650 lira çok komik bir rakam. Onlar da aile geçindirecek sonuçta. Herkesin yaşam şartı bir değil. Bizimki gibi bir ülkede normal bir kişinin ihtiyacı bence net 1000TL'dir. Yoksa çok zor. Tek olsan tamam ama aile için çok zor.
  • Yazılanları okurken kişilerin ruh hallerini anlamaya çalışıyorum. Kafama takılan bir nokta oldu. İşçi arayanlar övünerek "maaş+prim+ssk" tarzı şeyler yazmışlar. Ya bu tavır çok ilginç anlamlandıramadım. Ne yani bu vaadedilenleri vermeden çalışan mı var? Sanki ekstra hususlarmış gibi övünerek yazılmış ilginç...

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin™

Niyeyse ses kesildi. 570 tl maaşı yazmaya utandın değil mi? Çünkü 570 tl senin ekran kartının parası. 1 tane telefonunu almak için 3 tane asgari ücret gerekiyor. Bu ülkede asgari ücret 1000 tl olmadıktan sonra bu ülke kalkınmaz. Neden mi? Çünkü insanlar hayat telaşından dolayı düzgün düşünemiyor ki.
    Nasıl düşünsün bir kere. Adamın yiyecek ekmeği yok. Çocuğunun ayağında ayakkabısı üstünde montu yok. Niye? Siz ve sizin gibiler palioya değil passata bwmye binesiniz diye. en kral tatil köylerinde tatil yapasınız diye. neyse çok yazmayım. ceza yemek istemiyorum. içim çok dolu.

Onun sesi kesildiyse benimki çıkıyor.
    Nedense daha 1 tane talip çıkmadı

Pendik yakınlarında oturupta işe ihtiyacı olan arkadaşlar bana ulaşsın.
    Aradığım vasıflar argon kaynağı ve sac kesim,büküm işinin ustası olmak.
    Maaş ustalığına göre 1000-1800 tl arası.
    SSK-Yol-Yemek hepsi var.
    Maaş neyse sigortaya aynen yansıyor öyle asgari ücretten göstermiyoruz yani.

Argon kaynağı her açıdan özel bir kaynak türüdür. İşin gerçekten ustasını arıyorsanız ücret teklifinize minimum, verdiğiniz meblağ aralığının üst sınırına 1000TL daha eklemelisiniz diye düşünmekteyim. Tabii ki ustalık göreceli bir kavram... Ayrıca bence de bu hünere sahip birini forumda aramak çok mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 19 Nisan 2011; 2:47:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Türkiye'nin eksiği ara elemandır.

İyi bir tornacı, iyi bir kaynakçı bulmak zordur.
    Bunu piyasada olan herkes bilir.

Herkes üniversite mezunu olma telaşında.
    Üniversite mezunu olmayana eksik gibi bakan bir toplum olduk.

Ülkemizde bu kadar çok üniversite mezununa mı ihtiyaç var, yoksa tornacı, kaynakçı vs. bir alanda uzman olmuş teknik elemanlara mı?
    Üniversite bitirmiş adam da "Eee ben bu kadar sene boşuna mı okudum" diyor ve bedensel emek gerektiren işleri beğenmemeye başlıyor. Masa başı işi arıyor.

haklısın hocam.

aslında ortaokulda dogru yönlendirilip gençler meslek liselerine agırlık verse bu konunun açılmasına gerek bile kalmayacaktı.

ancak talihsiz bir konu.siyasi hareket kokuyor,ne kadar yöneticide olsa konuyu açan ancak bu bir gerçek.konu siyasi amaçlı...

öyle bir diyorki konuda sanki türkiyenin işsizlik sorunu bitti işçi bulmakta sıkıntı çekiliyor.

bu ülkede işşiz oranı 11.4 ayrıca ne kadar sayıda gücenmiş işgücü var ülkemizde.

ancak bu kadar kişiye istihdamı yaratmadan ekstradan 3 çocuk söyleminide yapmayı bilenler var.(türkiyenin vizyonu için çok dogru bir söylem ancak aç kalacaklarını,işsiz kalacaklarını bile bile bu istekte bulunmak saçma...istihdamını yarat.ondan sonra iste kaç çocuk istiyorsan).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T®an©e Addi©T -- 19 Nisan 2011; 3:30:43 >

• adam ünüversite mevzunu alıcam dememıs yetıstırmek ıcın eleman alıcam demıs kımse vasıfsız adama 2000 3000 bın vermez asgarının bıraz ustu demı 700 lıra gıbı para başlangıç ıcın gayet güzel + yemek yol da ıcınde gayet guzel ödemek zorunda demeyın bır çok fırma yemek yol vermıor 500 lıraya ıstanlar ev geçındırıor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cbekcibasi -- 19 Nisan 2011; 3:29:05 >
  • simit+cay =1.5 ytl günde 3 öğün ayda 90 kere yaklasık......................... 150 lira
    dolmus parası =1.5(kocaeli icin) ayda yaklasık 60 kere ...........................90 lira
    kira (2+1 evler 450 lıra cevremde 1+1 325 lira )................................... 325 lira
    dogalgaz+elektrık+su+cep telefonu...................................................... 80 lira

645 lira yapıyor

asgari ücrete nasıl ıyı para dıyebılıyorsunuz hala
  • hocam zaten bende evlı barklı adamlar ıcın demıorum vasıfsız gençlere 19 25 yaş arası ıcın daha ıyı bı bı para olamaz hocam ben ılk ısımde 500 lır para alıordum gavatlar onu bıle dogru duzgun ödemıordu 1.5 ay durdum o ayrı konu ama turkıyede bu para gayet guzel he çokbı para mı hayır tabıkı deıl ama hiç yoktan bı meslek öğrenıorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mktrnk

simit+cay =1.5 ytl günde 3 öğün ayda 90 kere yaklasık......................... 150 lira
    dolmus parası =1.5(kocaeli icin) ayda yaklasık 60 kere ...........................90 lira
    kira (2+1 evler 450 lıra cevremde 1+1 325 lira )................................... 325 lira
    dogalgaz+elektrık+su+cep telefonu...................................................... 80 lira

645 lira yapıyor

asgari ücrete nasıl ıyı para dıyebılıyorsunuz hala

Ev kiraysa; asgari ücrete çalışmak anlamsız oluyor.

Bu para ve üslup ile çalışan size paranız kadar adam muamelesi yapar bilginiz olsun.

Bu arada asgari ücreti yeterli hatta fazla; vasıfsız insanı köle hatta hatta en adi insandan daha da adiymiş gibi gören çok çok zengin eğitimli kültür mantarı arkadaşlara tavsiyem: Allah bir vurur kalkamazsınız...

Türkiye'de işçiden çalmadan kazanan yoktur, garajında 30 tane milyon dolarlık arabası olan adamın ve çok müslüman bilmem GYO'nun şantiyesinde çıkan yemekleri köpeğin önüne atsan yemez, taşeronların kaldıkları koğuşlar o biçim!

Benim babamın şirketi var; o dandik okulda okumuş müendiz olmuşta ne olmuş verdiğimiz parayı beğenmiyor, gebersin p.zevenk! diyen liseli çılgın gence tavsiyem 2 saat akışkanlar mekaniği alması...

2 tane iş ilanıyla 3 milyon küsur resmi 5 milyondan fazla işsize çözüm bulan arkadaşları ayakta alkışlıyorum.

• Ne bekliyorsunuz, vasıfsız işçiye 1500TL verilmesini mi ? Kusura bakmayın ama o rakam şu an yeni işe başlayan mühendislere veriliyor, hatta daha az bile olabilir. Bizim insanımız ne istiyor, oturacak bilgisayarın başına açacak msn i oyunu facebook u birde rahat rahat geçinecek para alacak... Asgari ücreti ve yapılan işi lütfen ülke gerçekleriyle kıyaslayın. Herkes ister iyi para almayı ama şu an için çalışacak farklı alternatiflerde iş bulabilmek bile nimet sayılır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.