Şimdi Ara

hard diskteki orjinal WIN8 i SSD ye kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde sony vaio 11 bilgisayar var .
    orjinal windows 8 li .
    şimdi yeni bir ssd alıcam 128 gb . zaten şu an 500 gb olan hard diskin de tamamını kullanamıyorum.
    onu harici olarak kullanacağım.
    şimdi yapmak istediğim sony nin orjinal windows 8 ini ssd ye nasıl taşıyacağım.
    sony nin kendi programı var bilgisayar da . usb ye recovery disk oluştursam . sonra bunu kullanarak ssd ye usb den bootable flash ile kurulum yapabilir miyim?
    lütfen yardımlarınızı bekliyorum . ona göre ssd alacğım .

• Acronis disk director programıyla eski diskini ssd ye klonlayabilirsin. Herşey aynı olur...
  • bende asus var. asusun programı ile harici medyaya recovery ve diğer partition ları kopyaladım. ssd yi taktım. harici medyayıda usb girişine iliştirdim.yeniden başlattım. program zaten kendisi kurulumu yapıyor. ve aynen recovery tuşunu kullanarak yada ayarlardan sıfırlama özellikleri felan çalışıyor. sanıyorum senin bahsettiğin programda aynını yapıyor. ancak win 8 önyüklü pc lerde donanım değişikliğinden dolayı Windows etkinleşmiyor. bu sorunda telefonla etkinleştirerek aşılabiliyor.
    birde ssd için samsung 840 pro tercih edersen içinde cd si oluyor ve klonlama programıda var. ben ssd den gayet memnunum. ama dediğim gibi klonlama yöntemini kullanmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Acronis disk director programıyla eski diskini ssd ye klonlayabilirsin. Herşey aynı olur...

evet klonlama da bir yol fakat ben sifirdan kurulum yapmak istiyorum.
    hani nasil blgisayar yavasladiginda bilgisayardaki recovery kismindan sifir kurulum yapilir ve bilgisayar ilk alindigi zaman ki haline doner iste onun gibi yapmak istiyorum.
    bunun icinde usbye recovery disk olusturup ssd ye boot etmem gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony nin programının ismi ne acaba. dediğim gibi eğer o pragramın recovery ve sistem imajını harici medyaya alabilme yeteneği varsa dediğini yapabilirsin. onun dışında bir çözüm bulamazsın. anca ssd ile beraber pc ni servise göndermen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufydc

sony nin programının ismi ne acaba. dediğim gibi eğer o pragramın recovery ve sistem imajını harici medyaya alabilme yeteneği varsa dediğini yapabilirsin. onun dışında bir çözüm bulamazsın. anca ssd ile beraber pc ni servise göndermen gerekir.

hocam resimleri alta koyuyorum.
    programın özel bir ismi yok. assist dügmesine bakınca çıkıyor menu.
    buradan usb ye kurtarma medyası oluşturacağım.
    ama sorun şu sıfır fabrika ayarlarına geri döndüğü şekilde win8 kurulurmu yoksa bilgisayarın şu anki haline mi geri döner ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-infinite -- 10 Ekim 2013; 0:24:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tugrul4545

quote:

Orijinalden alıntı: dufydc

sony nin programının ismi ne acaba. dediğim gibi eğer o pragramın recovery ve sistem imajını harici medyaya alabilme yeteneği varsa dediğini yapabilirsin. onun dışında bir çözüm bulamazsın. anca ssd ile beraber pc ni servise göndermen gerekir.

hocam resimleri alta koyuyorum.
    programın özel bir ismi yok. assist dügmesine bakınca çıkıyor menu.
    buradan usb ye kurtarma medyası oluşturacağım.
    ama sorun şu sıfır fabrika ayarlarına geri döndüğü şekilde win8 kurulurmu yoksa bilgisayarın şu anki haline mi geri döner ?

kurtarma medyası kullandığın zaman, nasıl bilgisayar ayarlarından bilgisayarı sıfırla işlemi yapıyorsan aynı onun gibi fabrika çıkışı haline döner. kendi kurduğun program veya yüklediğin resimler,belgeler vs.. korunmaz. yedek alman gerekir.
    gördüğüm kadarı ile, yukarıda söylediğim gibi pragramın recovery ve sistem imajını harici medyaya alabilme yeteneği var gibi. usb kurtarma medyasını(en az 16 gblık bir usb istemesi gerekir.) oluştur. bilgisayardan yedeklerini al ya da herşeyden emin olana kadar hdd yi silme bi kenarda dursun. ssd ni tak. bu arada biosdan güvenli önyüklemeyi (secure boot) devredışı bırak. usb yi tak. esc ile usb yi seç kendisi kurulum yapacaktır. kurulumda önce disk bölüntülerini oluşturma, imajı yükleme,boot özlliklerini yükleme, kurtarma böüntülerini yükleme işlemlerini yapması gerekir. sonra da usb yi çıkarmanı istemesi, reboot etmeni istemesi gerekir. sonrasındada normal kurulum zaten.
    tüm bu işlemler bittikten sonra disk yönetimine bak. bakalım resimdeki gibi +-20 gblık kurtarma ve diğer bölüntüler oluşmuş mu? tamam ise bilgisayar üzerinden sıfırlamayı test et. buda tamamsa artık hdd ni silebilirsin.
    birde usb den sdd ye yükleme sırasında resimler alabilirsen iyi olur. bir sorun halinde fikir üretebilmek açısından. umarım sorun çıkmaz.

https://store.donanimhaber.com/cf/6f/0f/cf6f0febf0f987c2e79187b25b67e147.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: özgürluk allaha kulluktur

bende asus var. asusun programı ile harici medyaya recovery ve diğer partition ları kopyaladım. ssd yi taktım. harici medyayıda usb girişine iliştirdim.yeniden başlattım. program zaten kendisi kurulumu yapıyor. ve aynen recovery tuşunu kullanarak yada ayarlardan sıfırlama özellikleri felan çalışıyor. sanıyorum senin bahsettiğin programda aynını yapıyor. ancak win 8 önyüklü pc lerde donanım değişikliğinden dolayı Windows etkinleşmiyor. bu sorunda telefonla etkinleştirerek aşılabiliyor.
    birde ssd için samsung 840 pro tercih edersen içinde cd si oluyor ve klonlama programıda var. ben ssd den gayet memnunum. ama dediğim gibi klonlama yöntemini kullanmadım.

s.a iyi aksamlar benim asus k52jc marka bir laptop um var windows 7 yüklü yeni bir sandisk ultra ii 240 gb ssd aldim orjinal recovery hangi program ile ssd ye tasimistiniz tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alkan1905 A kullanıcısına yanıt
    asus backtracker
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.