Şimdi Ara

Harddisk değişimi yardım ! Ustalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben SATA HARDDISK ALACAĞIM fakat bilgisayarıma yeniden XP kurmamak için Şu anki harddiskte bulunan herşeyi yeni diske nasıl aktaracağim....

• Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Dosya ve Ayar Aktarma Sihirbazı nı kullanacaksın... Ama bu arada xp yi kurmayacağım diye birşey yok. Sadece eski ayarlarını yeni sisteme adapte edebilirsin bu şekilde...
  • norton ghostu kullanabilirsin.birebir kopyalar!herşey aynen geri gelir.ancak bazı anakartlar Sata ile ghost yapmaya engel oluyor.bunu ancak deneyerek görebilirsin.çalışırsa çok güzel bi şekilde kopyalayıp kullanır,üstelik bu işi en fazla (veriye göre değişir)5-20 dakikada yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transylvania -- 12 Ocak 2006 11:30:53 >
  • Dostum birebir kopyalar diyorsun ama bu bir imaj programıdır. Yani aynı kasa içindeki donanımın birebir aynı olması gerekir. Arkadaş harddisini farklı bir modelle değiştiriyor. Yanlışsam beni de bilgilendirir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: huysuzihtiyar

Dostum birebir kopyalar diyorsun ama bu bir imaj programıdır. Yani aynı kasa içindeki donanımın birebir aynı olması gerekir. Arkadaş harddisini farklı bir modelle değiştiriyor. Yanlışsam beni de bilgilendirir misin?

ben yeni pc'ye alacağım ibaresini göremedim malesef.kastın Hdd değişimi de donanım değişimi ise,ben bizzat ideden sataya kopyalama yaptım,sorunsuz çalıştı.Ancak bazı anakartlarda sorun çıkıyor.buda tamamen sata sürücüsü ile ilgili.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transylvania -- 12 Ocak 2006 11:50:38 >
  • Yeni pc demiyor ama anlaşılan ata yı sata ya çeviriyor. Bu farklı değil mi?
  • quote:

Yeni pc demiyor ama anlaşılan ata yı sata ya çeviriyor. Bu farklı değil mi?

dediğim gibi anakarta göre değişir.yaptığım da oldu yapamadığım da oldu.
  • OK dostum...
  • quote:

OK dostum...

rica ederim.
    aslında bu işi yapabilen ghosta alternatif programlar varsa ve kullanan tabi.bizimle paylaşırsa iyi olur.
  • arkadaşlar şimdi gittim aldım geldim
    160 GB SAMSUNG SATA

ANAKARTIM ASUS P5P800

IDE HARDDISK DEPO GÖREVİ GÖRECEK , SATA'YI İSE WINDOWS ( TÜM UPDATELER ) DİĞER UYGULAMALARLA BİLGİSAYARIN BİRİNCİL DİSKİ YAPMAK İSTİYORUM. IDE'DE ise SADECE MP3 LER OLACAK
    AMA ŞU AN HERŞEY IDE'DE

NORTON GHOST PROGRAMIYLA BU AKTARIMI SORUNSUZ YAPABİLİRMİYİM.

BU İKİSİ BİR ARADA ÇALIŞIR MI ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_maker -- 12 Ocak 2006 12:51:55 >
  • Garanti diyemem...
  • başlıyorum...
  • Cahillik işte YAPAMAMIYORUM

SATA DİSKİ TAKTIK.
    FAKAT BİLGİSAYAR YİNE ESKİ DİSKTEN AÇILIYOR.YENİ DİSK WİNDOWSTA SADECE DENETİM MASASINDAKİ DİSK SÜRÜCÜLERİ ALTINDA GÖZÜKÜYOR.

BU DISKI NASIL GORECEGIM
    BIOSTAN MI ?
  • öncelikle masaüstünden bilgisayarıma sağ tıkla yönete gir
    disk yönetimine gel
    yeni aldığın diski göreceksin
    ona sağ tıkla ve yeni bölüm oluştur.dilersen bölümlere ayırabilirsin.format atarken hızlı format seçeneğini seçme.disk yeni.bırak uzun sürsün tam format atsın.
  • Şimdi formatlıyorum. eyvallah

Asıl soru eski diskteki windowsu , oyunları , uygulamaları, updateleri, yeni diske aktarımı windows üzerindenmi yapacağım.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dream_maker

Şimdi formatlıyorum. eyvallah

Asıl soru eski diskteki windowsu , oyunları , uygulamaları, updateleri, yeni diske aktarımı windows üzerindenmi yapacağım.?

hayır.şimdi sana tavsiyem şu olur.eğer şu anki sistemde çok fazla program yüklü değilse.tek sorun mp3ler,belgeler filansa yeni sataya kurulum yapman.ancak uğraşmadan önce deneyeyim diyorsan olay şundan ibaret
    norton ghostun açılış disketi ile pc yi açıyorsun ve kopyalama dos ortamında oluyor.zaten windowstan kopyalaman mümkün değil.
  • NORTON GHOST 10.0 BULDUM

Şimdi hallediyorum

çok saolun
  • saat 18:24 arkadaştan hala ses yok umarım başarılı olmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.