Şimdi Ara

Harddisk kapasitesi yok oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ajans04

ölü konuyu diriltin yardım

duvar sürüngeni güzelce anlatmış ya çözümü...

Kablo takınca çalışıyor ama BIOS'da görmüyor diyorsun, tamam işte kontrol kartı vardır diskin altında, o bozulmuş.
    İçindekiler sağlamdır ama o kart arızalı olunca BIOS görmez.

Kendim hallederim diyorsan duvar sürüngeni'nin yazdıklarını yapacaksın, yok yapamam diyorsan:
    Google'da "veri kurtarma hizmeti" diye arat, bir çok bilgisayarcı çıkar.
    Fiyatları genelde tuzludur, 150-200'den başlayıp bir kaç bine kadar çıkar.

Bir daha da ders olsun, öyle çocukluk resimleri gibi değerli dosyaları DVD'ye yedekle, harici disk al ona kopyala.
    Ya da bu ttnet'in, Google'un, yandex'in falan internette duran disk olanları var, böyle bir yere yedekle...
    Sonra kaybettiğinde üzülmenin kimseye yararı olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokselkir

TÜRKİYE'DE DATA KURTARMA İŞİNDE FİYATLANDIRMADA MANTIĞI ÇOK BASİT İFADE İLE YERSEN MANTIĞIDIR.
    Bu işin içinde olan bir kişi olarak bu soruya cevap vermek çok zor. Durum aslında şöyle. İşin gerçeği. Türkiye 'de data kurtarma yapan fakat gerçek anlamda. Firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez? Bu firmaların genel özellikleri ise; fiyatımız en düşük 200 dolar ve ücretsiz analiz hizmetlerinin olmasıdır. 200 dolara data kurtarma işi tamamen yalandır. Siz hard diskinizi firmaya gönderdikten sonra. Kontrol tamamen firmanın eline geçer. Ücretsiz analiz kandırmacısından sonra da size çıkarılan fiyat hiç bir zaman 200 dolar değildir. Ben şahit olduğum bir fiyatlandırmayı anlatayım: İsmail isminde bir arkadaşın hard diski arızalanmış. Google da bir araştırma yapmış. Telefon ile görüşmüş demişler biz 200 dolara yaparız. O da inanmış. Diskini göndermiş. Yaklaşık 15 gün sonra kendisi firmayı aramış verilen cevap: İsmail Bey; biz datalarınızı kurtarmadık. ( Kurtaramayacakları belliymiş zaten sabit fiyat vermelerinden ). Ardından İsmail Bey beni buldu. Şöyle bir inceleme yaptım. Kendisine 600 dolar fiyat verdim. Fakat kendisi kendini 200 dolara alıştırdığı için. Fiyatı çok buldu. Ben kendisinin mağdur olmaması için. Kenidine şöyle dedim: Bakın prensibim değil ama. Mağdur olmayın. Siz bana bir yer bulun bu işi yapacak ve bana bunu söyleyin. Gidip bizzat kendim bırakacağım hard diskinizi. 3 gün sonra beni aradı. Doğru firmayı bulduğunu söyledi. Bende söz verdiğim gibi İsmail beyin hard diskini bulduğu firmaya götürdüm. Teslim ettim. İçim rahat söz verdim. Sözümü tuttum. Amaç İsmail Bey mağdur olmasın. Tabi hayat devam ediyor. Bir ay zaman geçti. Bu bir ay içinde. İsmail Bey,benim hard diskini götürdüğüm firma haricinde bir firmaya daha gitmiş. Bizim İsmail Bey, 600 dolardan korkmuştu. Ama diğerlerinin fiyatlarını görünce ve bir ay zaman kaybedince aklı başına gelmiş. Bu iki firmanın bizim 450 dolar istediğimiz iş için istedikleri ücret 1325 dolar civarlarında. İsmail Bey; bu bir aylık zaman kaybından sonra yine beni buldu. Üzgün bir şekilde. . .
    Şunlara inanmayınız :

1- Sabit fiyat ile data kurtarma yapılmaz
    2- Ücretsiz analiz kandırmacadır. ( Printerlar ucuzdur. Kartuşlar ve tonerler pahalıdır )
    3- Hard diskin içinde kurtarılacak dataya göre fiyatlandırma tamamen yalandır. Kurtaracağınız data 1 MB ta olsa 1 TB olsa aynı işlemleri yapmak zorundasınız
    4- Data kurtarma'da Türkiye'nin en iyi veri kurtarma şirketi diye bir şey yoktur.
    5- %99 garantili data kurtarma tamamen yalandır.
    6- Data kurtarmada dünya standartları % 70 ler düzeyindedir
    7- Türkiye'de temiz oda ile temiz ortam birbirine karıştırılmaktadır.
    8- Türkiye'de sadece bir firmada temiz oda vardır.
    9- Data kurtarmada en kolay iş sitenize referans eklemektir. ( Google da bütün fürmaların logoları mevcut )

@goksel hocam, benim bugunlerde basimda gecen bir olaydan bahsedeyim. 4-5 gun once laptopum sandalyede dururken maalesef yere dustu ve guc kablosu da o esnada yerinden oynadigi icin pc kapandi. sonrasinda actigimda bilgisayari ana ekran flu acildi klasorler gorunmedi bir 20saniye. sonrasinda ana ekran netlesti klasorler yuklendi(masaustu yani bu bahsettiklerim) sonrasinda nasil derin bir oh cektim anlatamam bu toshiba zaten tas gibi makinedir ne olacak kardesim diye kendimi kandirdim. ta ki aradan gecen 2-3 gunluk surec icerisinde dun lap-topun bir daha yere dusmesi neticesinde veri isleyisinin bir anda azalmasina kadar. ne oluyo bu bilgisayara isindi galiba bir kapatayim 15dk sonra tekrar acarim dedim. deyis o deyis tekrar actigimda pc eski pc degildi 5dk de windows baslatiliyor asamasini ancak gecti 5dk de ana ekran ve masaustu yuklendi. herhalde bir problem var dedim birkac arastirmadan sonra sorunun hdd icerisinde mevcut oldugunu ogrendim. bugun yetkili teknik serviste mevcut hdd yi external hale getirtip yerine de yeni 0 hdd taktirdim. external hdd yi bilgisayar algiliyor ama yine okumak hususunda problemli. bilgisayar yanit vermeyi kesiyor. bir arkadas hdd repair tool programlari var onlari dene dedi. ama pc zaten donup kaldigi icin onlardan da pek bir fayda gelecegini sanmiyorum. 1,5 yillik birikimim heba oldu, bu hdd yi aktif hale getirecek hicbir sey yok mudur?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.