Şimdi Ara

Harddisk sorunu lütfen yardım edin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz uzun ama olayı en başından anlatıyım dedim lenovo z500 Notebooku bundan tam 1 yılönce almıştım. Ve geçen ay ani sinirle (karadenizli olmanın dezavantajı ) pcnin klavye bölgesine sert sayılabilcek şekilde vurdum. Olaydan yaklaşık 1 saat sonra pc aniden donmaya başladı ama işlem yapmanın imkanı olmayacak şekilde donmaya başladı. Yani pc 20 dkda açılıyodu ve Chrome a tıkladığınızda bi 20 dk daha beklmeniz gerekiyodu. Bende pcyi bi bilgisayarcıya götürdüm . Adam bana win8 kolay kolay göçmez donanımsal bir problem olabilir dedi. Akşam tekrar gittiğimde pcnin harddiskini kilitlemişsin dedi. Ve win7 kurulu halde bana iade etti. 1 ay bu şekilde kullandıktan sonra pc den büyük ihtimalle harddisk ten çıt çıt sesler gelmeye başladı. Ve aynı sorun devam etti. En sonunda a disk read error occurred hatası verdi. Sizce harddiski değiştirsen sorun düZelirmi. Yada ne yapmam lazım.? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• garanti devam ediyorsa teknik servise yollasaydın. Eğer bütçen varsa ve depolama sorunun yoksa ssd alıp takabilirsiniz. Ya da 2.5'' hdd alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vurunca diskte bad sector olmuş.
    tamir edilmez.
    ya yenisini alacan hardiskin ya da idare etcen
  • Darbe sonucunda harddiskde bad sector oluştuğu aşikar anacak ,inşaallah anakartda çatlak vs gibi bi sorun yoktur. Şİmdi hdd alıp takıcan belli bi süre sonra ankart sorunu çıkınca herşey boşa gidecek o yuzden bence garantisi dewam ediyorsa servise yolla onlar en azından hatanın ne olduğunu söylerler sen ona göre hdd ve/veya anakart değiştirirsin. Sorun yoksa da kafan rahat olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.