Şimdi Ara

HARDDİSK TAKILIYOR, HDD IŞIĞI YANIK KALIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    P4P800-X ASUS ANAKART
    516 MB DDRAM (KINGSTON)
    256 MB EKRAN KARTI (ATI RADEON 9250)
    ve en önemlisi 80 GB SAMSUNG SATA HARDDISK şeklide sistemim var.

Son bir haftadır pc yi kasmıcak bi şekilde kullanırken bilgisayar donuyor ve hdd ışığı yanık kalıyor ve res çekince aynı şeyi tekrarlıyor. ram lerin slotlarını değiştiriyorum bu sefer düzeliyor fakat belli bir süre sonra tekrar oluyor. Acaba sorun nedir?

Not: Anakartım sata hardisk'i destekliyor. Hardisk'in 1.5 gb/s jumper'ı takılı.

• harddiskinde bad sector olabilir. başka bi harddisk ile deneyebilirsin
  • HD Tune programı ile test et bakalım ne çıkacak...Diskte arıza varsa bununla anlıyabilirsin...
  • Şükür bad sector çıkmadı. Ben daha çok anakarttan şüpheliyim. ilk alındığında hatalı gelmişti. servise gitti geldi. ama 2 sene geçti aradan.
  • Anakarttan şüpheleniyorsan bi kontrol et bakalım üzerindeki kondansatörlerde şişme veya sarı bir sıvı sızıntısı var mı?...Eğer bu tür bi şeyler varsa o kondansatörlerin değişmesi gerekir...
  • Baktım usta, hepsi sağlam görünüyor. Acaba bu hard diskin driver ını yüklemek felan mı gerekiyor acaba, o yüzden belki ankartı kasıyor.

çünkü artık başlangıçta da takılmaya başladı, bios pilini çıkarınca da artık işe yaramıyor.
  • Ramlardan kaynaklanan bir sorun gibi görünüyor.(genellikle bu tür sorunlar ramlerden kaynakalnıyor)Ramlari eğer imkanınız var ise başka bir pc de kontrol etmenizi ve sizin pc de de başka bir ramler ile test etmenizi öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarında OVERCLOCK yapıyorsan bunu KAPAT

SATA tek kanaldan veri iletişimi sağladığıdan frekans değişimden direkt etkilenir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Andrew

Ramlardan kaynaklanan bir sorun gibi görünüyor.(genellikle bu tür sorunlar ramlerden kaynakalnıyor)Ramlari eğer imkanınız var ise başka bir pc de kontrol etmenizi ve sizin pc de de başka bir ramler ile test etmenizi öneririm.

+1
  • Öncelikle bu sorun tekrarlandığında ram lere dokunmadan harddiskin kablolarını söküp 2-3 dk bekleyip sonra tekrar takıp çalıştırmayı bi dene düzelicekmi. Eğre düzgün çalışırsa harddiskin topladığı statik elektrik boşalmıyor anlamına gelir. Kasanın şasesisini yada kullandığın prizin toprak hattını kontrol edersin.
  • ram lere akadaşın pc sinde baktım. sistem benimkiyle hemen hemen aynı. ram ler canavar gibi çalışıyor.

sorunlar anakarttan kaynaklanıyor sanırım. servise götürmeyi düşünüyorum.
  • Sorun senin elektrik hattından kaynaklıdır muhtemelen. Servise tabiki götür ama büyük ihtimalle servisde bu sorun tekrarlamaz ve onlarda arıza yok diye geri iade ederler.
  • arkadaşım çok usb aygıt takılıysa pcye ve ekranı onboard olarak kullanıyorsan chipset belli bir süre sonra yetmezlikten kilitler. aynı sorun bendede vardı ekran kartı aldım çözüldü.
  • Ekran kartı Onboard değil ama dediğin gibi yapabilir. Bios'dan ekran kartı için desteklenen Ram değerini düşürdüm bir de %5 Overclock yaptım düzeldi gibi. Daha sonra ne olur bilemem.
  • Bende de aynı sorun olmaya başladı 2 kere oldu....
    En son bugün internette gezinirken hard diskin ışığı hiç sönmedi ve bilgisayar kilitlendi...
    İşin tuhaf yanı benim de hard disk arkadaşın ki gibi 80 GB Samsung 3-4 aylık daha yeni almıştım yani....
    Hard diskler de sorun olabilir mi?
  • yüksek olasılık anakartı işaret ediyor dostum.bence çokta şansını zorlama diğer donanıma zarar vermeyesin aynı anda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: frankness

Öncelikle bu sorun tekrarlandığında ram lere dokunmadan harddiskin kablolarını söküp 2-3 dk bekleyip sonra tekrar takıp çalıştırmayı bi dene düzelicekmi. Eğre düzgün çalışırsa harddiskin topladığı statik elektrik boşalmıyor anlamına gelir.

valla benim de hdd nin kabloları nı söküp takmaktan düzeldi sanırım

sorunu burda yazmıştım;http://forum.donanimhaber.com/m_14847335/tm.htm
  • ram dan kaynaklı olabilir...bende de vardı bolebisorun. ram dan kaynaklı dikkat et..
  • arkadaşlar bu sorun sanki benimkiyle aynı kafayı yicem sorunu detaylı anlattımhttp://forum.donanimhaber.com/m_29538564/tm.htm eğer bi fikri olan varsa aynı zamanda zorlanma seside geliyormu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.