Şimdi Ara

Harddisk tamir edilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , dvr cihazinda kullanmakta oldugumuz 2 tb hdd mevcut . Bugun ariza yapti dvr cihazi otmeye basladi. Su anda harddiski gormuyor cihaz . Icerisindeki veriler onemli degil tamiri mevcut mudur hdd nin.

2017 yilinda almistim. Markasi “seagate surveillance” 2 TB

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Harddisk Tamiri: Bozulan Harddisk Tamiri Yapılır Mı?

Günümüzün dijital çağında, harddiskler önemli verilerimizi saklamaya yönelik vazgeçilmez araçlardır. Ancak, herhangi bir elektronik cihazda olduğu gibi, harddiskler de zaman içinde arızalanabilir. Bu durum, değerli verilerinin kaybına yol açabilir ve ciddi sorunlara neden olabilir.

Bu noktada akıllara gelen ilk soru, "Harddisk tamiri yapılır mı?" sorusudur. Cevap evet, birçok durumda bozulan harddisklerin tamiri mümkündür.

Harddisk Tamiri Yapılabilecek Durumlar:

• Fiziksel Hasar: Çarpma, düşme veya sıvı temasından kaynaklanan fiziksel hasarlar, harddisk tamiri ile giderilebilir.
    • Mantıksal Hatalar: Dosya sistemindeki bozulmalar veya işletim sistemi sorunları gibi mantıksal hatalar, veri kurtarma yazılımı kullanılarak çözülebilir.
    • Kötü Sektörler: Harddisk yüzeyindeki bozuk alanlar (kötü sektörler), özel yazılımlar kullanılarak tespit edilip onarılabilir.
    • Firmware Arızaları: Harddisk üretici yazılımındaki arızalar, üretici tarafından sağlanan güncellemelerle giderilebilir.

Harddisk Tamiri Yapılamayacak Durumlar:

Bazı durumlarda, harddisk tamiri mümkün olmayabilir. Örneğin:

• Aşırı Fiziksel Hasar: Harddisk tamamen parçalanmışsa veya ciddi şekilde hasar görmüşse, veri kurtarma veya onarım mümkün olmayabilir.
    • Başlık Hasarı: Harddisk okuma/yazma başlıklarının hasar görmesi durumunda, veri kurtarma veya onarım genellikle imkansızdır.
    • Platter Hasarı: Harddisk üzerindeki veri depolama alanının (platter) hasar görmesi durumunda, veri kurtarma genellikle çok zordur veya imkansızdır.

Harddisk Tamiri Süreci:

Harddisk tamiri süreci, arızanın türüne bağlı olarak değişebilir. Genel olarak adımlar şunları içerir:

• Harddiskin teşhis edilmesi
    • Uygun onarım yönteminin belirlenmesi
    • Onarımın gerçekleştirilmesi
    • Verilerin kurtarılması ve test edilmesi

Profesyonel Harddisk Tamiri Önerilir

Harddisk tamiri, uzmanlık ve özel ekipman gerektiren hassas bir işlemdir. Verilerinin güvenliği ve bütünlüğü için profesyonel bir harddisk onarım servisine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arızanın ne olduğuna bağlı

diskin bilgisayara bağlanıp analiz edilmesi gerekir.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Diski bilgisayara bağladım ben. Ancak disk gözükmüyor bilgisayarda.
    Aygıt yöneticisinede baktım ordada gözükmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alibjk1903183

Diski bilgisayara bağladım ben. Ancak disk gözükmüyor bilgisayarda.
    Aygıt yöneticisinede baktım ordada gözükmüyor
    diskin motoru dönüyormu?
    Evet hocam dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alibjk1903183

Evet hocam dönüyor
    aygıt yöneticisinde göremiyorum demişsin biosta görebiliyormusun?
    Ona bakmadım. Yarın gün içerisinde bakıp yazıyım hocam size .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Powerbank Tamir Edilebilir Mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamir etmek en az kendi ücreti kadar tutmuyor mu? Onun dışında hdd’den gelen seslere göre hata tespiti yapılabiliyor diye biliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maksat tamir edip yeniden kullanmak ise öyle bir seçenek yok. Yeni almak zorundasınız. Yok eğer içindeki görüntü önemli diyorsanız onu kurtarmaya çalışmak başka. Ama içindekiler önemsizse hiç boşa vakit harcamayın.

• Diski kaygan bir zemine sırtüstü koyun.Yani devrelerin ve giriş çentiklerinin olduğu yüz üste gelsin.
    Kendi etrafında hızlı bir şekilde çevirip bırakın fırıldak çevirir gibi.
    Bu işlemi 4-5 sefer aynı yönde ve yine ters yönde aynı sayıda yapın.

Özellikle hafif darbeye bağlı bozulmalarda etkili olabiliyor.
  • Hdd tamir edilmez sadece içindeki bilgiler kurtarılabilir. Tamir edilmemesinin nedeni zaten tamir maliyeti alım fiyatını geçecek olmasıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

motoru dönmeyen diskim var. çalışıyordu birden kesti çalışmayı .psu dan güç verince hiç bir çalışma emaresi yok. bu düzletilebilir mi yoksa çöp mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 15 Kasım 2022; 17:57:56 >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

aynı modelden alıp kartı takarsan düzelir. mesela "WD Blue 500GB 7200RPM 32MB 3,5" Sata 3.0 Sabit Disk (WD5000AZLX)" yani bozuk olanın aynısını bulucan. arkadaki kartı söküp bozuk olana takıcan. ikinci el hhd satan yerlere bak. kartı sağlam olsun yeter

• potti34 P kullanıcısına yanıt

sağolasın.

• Satıp yenisini almak en mantıklısı

• WD 10tmvv 11tk7s1 WD marka HDD bozuldu. Bunun kartını arıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.