Şimdi Ara

Harddisk te bolum kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, sizlere sorum şu ki, bilgisayar harddiskim 2kısımdan oluşuyordu. Birden bire 2-3 gün öncesinde harddisk kısımlarından D sürücüsü kayboldu "YÖNET" den baktığımda bu şekilde çıkıyor. Acaba bilgilerim silinmişmidir? Nasıl düzeltebilirm bu durumu? fotolarını koyuyorum asagıya

Silinen kısıma "Sağ" tıkladığımda açılan pencerede pasif kısımlarda bu şekilde,

"Biçimlendir" e tıkladığımda bu şekilde bir uyarı veriyor.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyas -- 10 Mart 2010; 22:17:43 >

• win xp cd si ile boot edip mavi ekranda iken formatla
  • bu dediklerimi uygularsan % 90 işin hallolur

131 küsürlük bölümün üstüne gel sağ tıkla sürücü harfi ve yolu değiştire tıkla bir harf seç ve ileride işin hallolacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALX@S

bu dediklerimi uygularsan % 90 işin hallolur

131 küsürlük bölümün üstüne gel sağ tıkla sürücü harfi ve yolu değiştire tıkla bir harf seç ve ileride işin hallolacaktır

"Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" dediğimde şu uyarıyı alıyorum. sürekli yeniliyorum fakat bir değişiklik olmuyor.

"uchihaitachi" dostum formatsız halletmem lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyas -- 11 Mart 2010; 0:05:44 >

• ben windows 7 yi ilk kurduğumda bendede böyle bi sorun olmuştu 1 tb lık arşiv gitti diye çok korktumuştum

harf değiştir seçeneğine tıkladığımda sorun hallolmuştu hiç böyle bişeyle karşılaşmadım.

bütün driver ları yükle sanırım yeni format atmışsın pc ye

olmadı xp ye fln çevirirsin belki kurtara bilirsin arşivi

şu programı dene arşivini kurtarabilirsin belki

http://www.quetek.com/prod02.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALX@S -- 11 Mart 2010; 0:33:30 >
  • quote:

ben windows 7 yi ilk kurduğumda bendede böyle bi sorun olmuştu 1 tb lık arşiv gitti diye çok korktumuştum

harf değiştir seçeneğine tıkladığımda sorun hallolmuştu hiç böyle bişeyle karşılaşmadım.

bütün driver ları yükle sanırım yeni format atmışsın pc ye

olmadı xp ye fln çevirirsin belki kurtara bilirsin arşivi

Dostum sorunda orda işte yeni format filan olmadı yaw:S durduk yere gitti sürücü ne yapsam cıkamadım işin içinden :S Üstadlar yardımlarınızı bekliyorum
  • scandisk (chkdsk) yapmayi dene. Veya dos destekli bir hdd yazilimi ile boot sector duzeltmesi yapilabilir. Olusabilecek olumsuz sonuclardan da beni sorumlu tutma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyas

quote:

"Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" dediğimde şu uyarıyı alıyorum. sürekli yeniliyorum fakat bir değişiklik olmuyor.

sistem kurulu olan kısmı değil sadece bozuk olan kısmı formatlayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

quote:

quote:

Zaten sorun orada dostum bu uyarıyı bozuk kısımda veriyor.

• Sağ tıkda çıkan "bölümü etkin olarak işaretle" ye tıklayın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

quote:

quote:

Zaten sorun orada dostum bu uyarıyı bozuk kısımda veriyor.

win xp cd si ile boot edip bozuk kısma format atmayı denedinmi?
    windows açıkken değil mavi ekranda.mavi ekanda böyle bi hata veremez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 13 Mart 2010; 18:54:56 >

• File Scavenger 3.2 bu programla verilerini kurtar daha sonra da birimi sil ve tekrar oluştur.Birkaç gün önce aynı sorunu yaşadım windows kur ekranında falan da görünmüyor partition.Tek çözüm partition recovery programlarından birini kullanıp verileri kurtarmak ve birimi silip tekrardan biçimlendirmek.
  • quote:

Merhaba arkadaslar, sizlere sorum şu ki, bilgisayar harddiskim 2kısımdan oluşuyordu. Birden bire 2-3 gün öncesinde harddisk kısımlarından D sürücüsü kayboldu "YÖNET" den baktığımda bu şekilde çıkıyor. Acaba bilgilerim silinmişmidir? Nasıl düzeltebilirm bu durumu? fotolarını koyuyorum asagıya

Silinen kısıma "Sağ" tıkladığımda açılan pencerede pasif kısımlarda bu şekilde,

"Biçimlendir" e tıkladığımda bu şekilde bir uyarı veriyor.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler...

dostum bu gibi durumlarda PTDD Partition Table Doctor programını kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.Böyle sorunlara kesinlikle deva olan bir program.
    Program ile kaybolan disk bölümleri 'rebuild' işlemi ile kolayca geri getirilebilir.Böylece dosyalarınızı da kaybetmemiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 23 Eylül 2010; 11:16:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.