Şimdi Ara

Harddiski Ters Çalıştırırsak Birşey Olurmu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: selamivural

Sungerle falan ugrasacagina, kasayla -harddisk arasina, temas noktalarina ucuz bir termal macun sur hem isi iletimi olur hemde ses azalir. İsinmanin en onemli ve baslica nedeni termal macunun kurumasi, manayla macunlari yenilersin. Rahat 5 derece isi da duser ses te kalmaz. Ben laptoplarin macunu yeniledigimden beri ne fan sesi duyuyom nede asiri isinma hissediyorum!

İlginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

Sungerle falan ugrasacagina, kasayla -harddisk arasina, temas noktalarina ucuz bir termal macun sur hem isi iletimi olur hemde ses azalir. İsinmanin en onemli ve baslica nedeni termal macunun kurumasi, manayla macunlari yenilersin. Rahat 5 derece isi da duser ses te kalmaz. Ben laptoplarin macunu yeniledigimden beri ne fan sesi duyuyom nede asiri isinma hissediyorum!

harddisk ve termal macun?

ilk başlarda güzel başlamıştı mantıklı bulmuştum termal macunun ısı iletiminden dolayı ama sonra termal macun kurur falan diyince şaşırdım

• Termal macun kasayla , harddisk arasinda silikon yastik gorevi goreceginden sesi metal kasaya iletmez, fakat ayni zamanda isi yalitkan oldugu icin isiyida, metal kasaya daha verimli yayarak isinmayida onleyecektir. Az isi =az ses ve fazla verim. Benim dusuncem ama laptop kullandigim icin deneme imkanim yok. Ama harddiskin icinden gelen sese kimse birsey yapamaz ne yapcan, ya atacan yada oyle kullanacan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

harddisk ve termal macun?

ilk başlarda güzel başlamıştı mantıklı bulmuştum termal macunun ısı iletiminden dolayı ama sonra termal macun kurur falan diyince şaşırdım

Ben kuruyan macun olarak laptoptaki bakir sogutucu ve Grafik karti arasindaki termal macunu kastetmistim. Yoksa zaten Harddisk kutusuyla- Kasa arasinda macun yokki! Orada ne kuruyacak. Sese faydasi olurmu , ikisinin arasina bir silikon yastik olsa anlaminda bir fikir belirttim!

• Dikey çalıştırdım ama yatay denemedim :) Denemekte fayda var..
  • dostum HDD yi kasaya sıkıca tuttur zınlama kesilir.. yok kesilmediyse kasanın o aksamı gevşemiştir. titreşim yapıyordur..

ben 5-6 yıllık kasaların tüm vidalarını ilk başta güzelce sıkar sallantı yapmasını engellerim sonra içine sistem kurarım.. HDD lerde bu güne kadar dediğiniz sekilde sesler falan çıkarmadılar..işim gereği sürekli kasa toplarım sıklıkla. hiç karşılaşmadım dediğiniz türden seslerse..

HDD yi standart sekilde kullanmanı öneririm . yan ters dik. falan sıkıntı çıkarema ihtimali yüksek.sonuçta yerçekimi etkisi ufakta olsa düzgün çalışmasını etkiler..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.