Şimdi Ara

harddiskin bir bölümü biçimlendirilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgiayarımda 1TB harddisk var.C: yi 500GB olarak görüyor ama kalan 500 GB lık bölümü biçimlendiremiyorum yardım edermisiniz
     harddiskin bir bölümü biçimlendirilmiyor

• crazy_sg C kullanıcısına yanıt
    yanlış görmüorsam parçalanmamış ondan yani 498 gb falan olcak kalan kısmı parçalandıında win 8 cd sini tak olmadı elinde yoksa 7 cd si tak format ekranına kadar git orada costum seçeneğine tıkla sonra biçimlendirilemeyen hdd hangisi ise onu bölüm oluştur de zaten otomatik oluşabilcek en büyük hafızayı kendi yazıo enter de sonrada formatla orayı bitti
  • windowsu yüklerken diğer kısmıda biçimlendirseydin olurdu
  • windows kurulu aldım sistemin yedeği de gitmesin sonra ?
  • Sistemin yedeği diğer alanlarda gizli 13.76 gb ve 500 mb lık alan gibi.
    recovery diosun yok ona bişi olmaz zaten şöle gözükmesi lazım
    -recovery part
    -os part
    -parçalanmamış bölüm
  • deniycem teşekkürler
  • Bunlara gerek yok. Çalıştır ı aç diskpart yaz. çıkan yere list disk yaz. biçimlendiremediğin disk in koduna bak. sonra select disk x (x diskin kodu) yaz enter la. sonra clear yaz enter la. Temiz mis gibi biçimlendirilebilir 500 gb hard disk
  • 931 gb tek parça görünüyor
    Selam
    Eklediğiniz resimden gördüğüm kadarı ile HDD 6 birime ayrılmış durumda. Bir HDD tümü birincil bölüm(primary) olmak kaydı ile 4 bölümden fazla oluşturulamaz. Biçimlendiremediğiniz bölümü basit bölüm(secondary) olarak atayarak biçimlendirebilirsiniz ama az da olsa disk performansında düşme olacaktır..

Windows kurarken önyükleme bölümünü kurduğunuz Windows ile birlikte oluştursaydınız, en az bir bölüm daha olmamış olacaktı ve belki biçimlendirme şansınz doğardı. Yani 6 bölüm olan birimler 5'e düşecekti.. Yinede bir ihtimaldir..

3. parti programlarından Paragon Partition Manager veya EASEUS Partition Master birini kurun ve disk birimini secondary olarak atadıktan sonra aynı programla formatlayın..

Oluşacak sorundan mesul olmadığımı da hatırlatmakta yarar görüyorum.. Bu tamamen sizin bilgi ve yeteneğinize bağlıdır..
    Kolay gelsin..

• Hocam disk defrag'ı indirip diskinizi birleştirin ondan sonra tekrar deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy_sg

931 gb tek parça görünüyor

Select disk x yazdıktan sonra list partition yaz ordan 500 gb yi bul select part x yaz buradaki x list partition daki 500 gb bölümün kodu
    Sonra sırayla
    Clear
    Remove
    Repair komutlarını ver sonra disk yönetiminden biçimlendirip harf atayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy_sg

yaptım teşekkürler

Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.