SELAM ARKADASLAR ! FORUMLARDA GEZERKEN BIR ARKADASIN ~BEN HARD DISKIN 3GB TINI RAM OLARAK KULLANIYORUM `` DIYE BIR YAZISINI GORDUM VE SOK OLSUM DAHA SONRA KAYBETTIM ADRESI SORAMADIM NASIL YAPTIN BU MUCIZEYI DIYE
BOLE BIR YOLUN DISINDA HARD DISKIN BIR BOLUMUNUDE RAM OLARAK KULLANMAK MUMKUNMUDUR MUMKUNSE YOLU NEDIR ?
SAYGILAR BYE
Windows zaten ram yetmediği durumlarda sanal bellek olarak hddyi kullanır.Boyutunu ayarlayabilirsin.Ama 2gb ram varsa gerek yok.(Mesela ben kapattım windowstan sanal belleği )
selam arkadasim benim sistemim vista ve 1gb ram var ve yetmiyor sanal bellek guzel biseye benziyor ama nasil oluyor bu olay aciklarmiisn ? bi yapalim ve tesekkur edelim sana saglicakla bye
Vista ile ilgili bilgim yok ama sanırım zaten sanal bellek çalısıodur varsa.
İsletim sistemi hdd den pagefile olarak ayırdı kısmı zaten ram olarak kullanır ihtiyac duydukca fakat bu bilgisayarı hızlandırmaz yavaslatır. Çünkü rame yazma okuma hızı hdd yazma okuma hızından oldukca fazladır.
Windows sanal bellet olarak harddiske başvuracağı zaman bilinki performans bırak yavaşlamayı yerin dibine girecektir. Sanal bellek windows için son başvuru durumudur. Windowsun hiç sanal belleğe ihtiyaç duymaması için dua etmek lazım..
sanal belleğin bi faydasi yok ramlerinizi yüksek tutmaya bakin
selam arkadaslar arastirmalarimdan sonra sanal bellek olusturdum hard diskimden 4000 mb lik alani ama dediginiz gibi hard diske yazmasi birazdaha uzun suruyo ama bide usb 2gb tim var onunla deniycem eger fark yoksa en mantiklisi normal ram alip takmak
saglicakla kalin bye
Boşuna uğraşma. Flaş belleğin yazma ve okuma hızları çok düşüktür. 100 mb lık bir dosya ile dene.
Ram yetmediğinde kullanılan bir özellik dışında birşey değil ram ile boy ölçüşemeyeceğinide yazmışlar zaten
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme