Şimdi Ara

Harici flaş kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: _ELNINO_

Gövdedeki nasıl eski olsun. D3200 cihaz. :D

Harici flaş, üst mesajda modelini yazdım.

Çok parlatıyorsa manuel seçimden düşük şiddete getirin veya TTL modda negatif flaş telafisi verin.

Saygılar...

Ama bu defa da flaş geç patlıyor otomatik modda çekmeyince.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Çok parlatıyorsa manuel seçimden düşük şiddete getirin veya TTL modda negatif flaş telafisi verin.

Saygılar...

Bu arada negatif flaş telafisi nedir ?

• quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Flaşı dar bir alanda denediyseniz parlak çıkması normaldir. Bir de bizdeki makinalarda (D3xxx serisi) makinayı açıp kapatsanız bile pozlama telafisi değeri elle sıfırlanmadığı sürece aynı kalıyor. (+) poz telafisi verdiyseniz daha önce açık kalmış olabilir.

Harici flaşı, manuel ve TTL modda ayarlayabildiniz mi?

Saygılarımla....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Flaşı dar bir alanda denediyseniz parlak çıkması normaldir. Bir de bizdeki makinalarda (D3xxx serisi) makinayı açıp kapatsanız bile pozlama telafisi değeri elle sıfırlanmadığı sürece aynı kalıyor. (+) poz telafisi verdiyseniz daha önce açık kalmış olabilir.

Saygılarımla....

Evet flaşı denedim duvardan falan yansıtacak şekilde olursa iyi oluyor. Yalnız benim flaş ile ilgili iki yerde aynı yorumu gördüm. Flaş patlatma sırasında geri voltaj dönüyormuş makineye. Makinesi yanan varmış. Dogrulugu nedir bilemiyorum tabi.

Benim flaş modeli için konuşuyorum bu arada. Karışıklık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELNINO_ -- 25 Şubat 2015; 7:57:23 >

• _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Sanırım, öncelikle, flaş kullanımı hakkında biraz bilgi edinmekte yarar var. Ancak burası bunun için uygun değil.
    Öncelikle ( büyük bir olasılıkla flaşın arkasında yazan) GN değerini bulun. Sonrada bunun nasıl kullanılacağını internetten araştırın. Böylece en azından mükemmel olmasa bile idare eder düzeyde fotolar elde edebilirsiniz.
    Size kolaylık olsun diye bir de link:
    http://www.bascek.com/489/fotografcilikta-harici-aydinlatma-i/
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Saygılarımla....

Evet flaşı denedim duvardan falan yansıtacak şekilde olursa iyi oluyor. Yalnız benim flaş ile ilgili iki yerde aynı yorumu gördüm. Flaş patlatma sırasında geri voltaj dönüyormuş makineye. Makinesi yanan varmış. Dogrulugu nedir bilemiyorum tabi.

Benim flaş modeli için konuşuyorum bu arada. Karışıklık olmasın.

Orijinal ürün olmadığı için böyle bir risk var.

Saygılar...

• Haklı olabilirsiniz. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • muyasar M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Biraz bilgi edineyim.
  • Eğer tumax flaşı kullanacaksanız ttl modu yada flaş poz telafisi işe yaramaz, onu baştan söyleyeyim. Bildiğim kadarıyla o flaş zaten her cakista max. gücü ile çalışıyor. Yapman gereken düğün ve kına kapalı mekanda ise ki öyle dedin, mekana gittiğinde enstantaneyi 1/160. iso 400 diyafram 5.6 ya ayarla, flaşın kafasını tavana doğru verip birkaç deneme çekimi yap, fazla pozlanmışsa (yani parlak çıktıysa) isoyu azalt (200 yada 100 gibi) karanlık çıktıysa arttir.
    Çekim sırasında piller zayiflayacagindan patlama gücü düşecektir, bu durumda iso yu biraz arttirman lazım.
    Flasli çekimde pozlamaya müdehale iso ve diyaframla olur, yani fazla patlak, aydınlık çekiyorsa ya isoyu düşürmelisin yada diyafram kısmalısın.
    Biraz karışık oldu ama biraz deneme yapınca çok ta zor olmadığını anlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Eğer tumax flaşı kullanacaksanız ttl modu yada flaş poz telafisi işe yaramaz, onu baştan söyleyeyim. Bildiğim kadarıyla o flaş zaten her cakista max. gücü ile çalışıyor. Yapman gereken düğün ve kına kapalı mekanda ise ki öyle dedin, mekana gittiğinde enstantaneyi 1/160. iso 400 diyafram 5.6 ya ayarla, flaşın kafasını tavana doğru verip birkaç deneme çekimi yap, fazla pozlanmışsa (yani parlak çıktıysa) isoyu azalt (200 yada 100 gibi) karanlık çıktıysa arttir.
    Çekim sırasında piller zayiflayacagindan patlama gücü düşecektir, bu durumda iso yu biraz arttirman lazım.
    Flasli çekimde pozlamaya müdehale iso ve diyaframla olur, yani fazla patlak, aydınlık çekiyorsa ya isoyu düşürmelisin yada diyafram kısmalısın.
    Biraz karışık oldu ama biraz deneme yapınca çok ta zor olmadığını anlayabilirsin.

Gayet anlaşılır olmuş, hiç de karışık sayılmaz. Teşekkür ederim yardımınız için, biraz kurcaladım, sanırım hafif hafif dengeye doğru gidiyorum.

Tek sıkıntı pil. :D Bir de şu makineyi yakma, geri dönüş voltaj falan kafamı kurcalıyor. Makineden olmayalım sonra.

"makineyi yakma, geri dönüş voltajı" denen şey şudur. 20 yıldan eski flaşlarda flaşın ateşlenmesi tümüyle bir devrenin kapatılması ile olur. Yani deklanşöre bastığınızda flaş kızağına bağlı makinenin içindeki bir elektrik anahtarı kapanır ve flaşı çaktıran tüm akım bu devreden geçer. Diğer bir deyişle makine devre tamamlatıcısı olur ve 300 volt dolayında bir gerilim makineden geçerek boşalır. Eski tip makineler bu duruma göre tasarlandığından sorun olmaz.
    Yeni makine ve flaşlarda ise deklanşöre basıldığında, yine flaş kızağı üzerinden, makine flaşa çakması için düşük voltajlı bir kumanda sinyali (çoğu zaman pozlama bilgileri de) gönderir ve flaş çakar. Çakma akımı makinenin içinden geçmez.
    Eğer eski tip bir flaş ile yeni tip bir makineyi kullanmak isterseniz 300 voltluk flaş akımı makinenin içinden geçmek isteyecektir. Bu durumda eğer makinenizde yeterli bir voltaj koruması yoksa yeni bir makine almaktan başka pek bir seçeneğiniz kalmaz. Çünkü 5-10 volt dolayında bir gerilimle çalışan makinenin tüm devreleri yanar. 15-20 yıldır bu tür elektronik ateşlemeli flaşlar üretilmeye başlanmıştır. Anlaşılan sizin flaş bu geçiş döneminde üretilen yeni tiplerden (sadece ateşleme açısından).
    Sizin makinenizde (tesadüfen) böyle bir durum olmadığı için çok şanslısınız. Demek ki flaş sanıldığı kadar eski sistemle çalışan bir flaş değil. Problem olsaydı daha ilk seferde makineniz elden çıkardı. Bu nedenle artık korkmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Allah Korumuş desenize.

300 volt nasıl üretiliyor 1.5v pilden ona da aklım basmadı ama.

Her neyse ki flaşın modelini üst mesajda yazdım. Dediğim gibi Zenit'ten kalma bir flaş. Çok rahat 20 yıl vardır, çünkü benden önce de babam kullanıyormuş o makineyi.
    Tüm flaşların içinde pilin verdiği düşük gerilimi yüksek gerilime çevirip sonra da bunu bir kondansatörde depolayan elektronik devreler vardır.
    Flaşın çakması bu kondansatörde depolanmış yükün bir anda flaşın lambasından geçmesi ile oluşur. Elbette anlattıklarım çok özetlenmiş bilgilerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muyasar

Tüm flaşların içinde pilin verdiği düşük gerilimi yüksek gerilime çevirip sonra da bunu bir kondansatörde depolayan elektronik devreler vardır.
    Flaşın çakması bu kondansatörde depolanmış yükün bir anda flaşın lambasından geçmesi ile oluşur. Elbette anlattıklarım çok özetlenmiş bilgilerdir.

Anladım teşekkürler.
  • Arkadaşlar Nikon D5300'de kullanılacak (tavandan yansıtma yolu ile), uygun fiyatlı ve sorun yaratmayacak bir flaş öneriniz var mı?
    evet katılıyorum
  • teşekürler anlamlı
  • htman kullanıcısına yanıt
    Bütçeni Ne kadar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yongnuo 560 II aldım. Manuel ayarlı ancak fiyatına göre performansı çok iyi. Flaş alacak arkadaşlar değerlendirmeye alsınlar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.