Şimdi Ara

Harici Hard-disk Takınca Bilgisayarım Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba daha önce bilgisayarımda kullandığım üzerinde windows kurulu olan hard-disk çalışmıyor diye onu çıkarıp yerine SSD taktım, ve tekrardan yeniden windows yükledim.

Şuan bilgisayarım sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama hard-diskin içindeki verileri kurtarmak için internetten harici hard-disk kutusu satın aldım, hard-diski kutusuna yerleştirip USB ile PC ye bağladığımda sırada hard-diskin döndüğü ve okuma başlığının hareket ettiğini net bir şekilde anlayabiliyorum ayrıca bilgisayar D:,F: ve G: olmak üzere 3 adet disk görüyor bu simgelerin üzerilerine tıkladığımda PC donuyor bilgisayarım penceresinin yanında yanıt vermiyor yazıyor.

Yaklaşık bir 5 dakika sonra bilgisayardan USB bellek çıkardığımızda çıkan ses geliyor (hard-diski sökmediğim halde) her şey normale dönüyor.

İnternet'ten R-Studio programını indirdim harici hard-diski takınca o programda yanıt vermiyor.

Bu hataların nedeni ne olabilir, hard-diskimden verileri kurtarmanın bir yolu var mıdır ? şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

• Benzer sorunu yaşıyorum bende.
    Ufak bir farkla, bende harici WD 1tb disk var.
    Disk'i pc'ye takınca görüyor, ancak içine ulaşamıyorum.
    Üstüne bir de PC donmaya başlıyor.
    Hatta pc kapalıyken diski takıp sonra pc'yi açarsam boot ekranında kalıyor, pc açılmıyor.
    Hdd'de ısınma ya da kafa sorunu da yok.
    Sebebi ne olabilir? Nasıl düzeltilir? Veriler nasıl kurtarılır?

Tam konu açacak iken denk geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copywriter -- 15 Ocak 2019; 9:4:8 >
  • Kuvvetle muhtemel ya diskte bad sector var yada disk kartında sorun var hocam. Üç seçenek var,

1- Aynı seri numarasına sahip başka bir hdd bulup onun kartını kendi hdd nize takıp sonuç - almaya çalışmak ,

2- Windows yerine linux , ubuntu gibi farklı işletim sistemlerinde diski açmaya çalışmak.

3- Profesyonel disk veri kurtarma firmalarına diskinizi teslim etmek. (Biraz tuzlu olabilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dumura Uğrayamayan Adam

Kuvvetle muhtemel ya diskte bad sector var yada disk kartında sorun var hocam. Üç seçenek var,

1- Aynı seri numarasına sahip başka bir hdd bulup onun kartını kendi hdd nize takıp sonuç - almaya çalışmak ,

2- Windows yerine linux , ubuntu gibi farklı işletim sistemlerinde diski açmaya çalışmak.

3- Profesyonel disk veri kurtarma firmalarına diskinizi teslim etmek. (Biraz tuzlu olabilir)
    ekleme yapıyım

4- direk sata üzerinden bilgisayara takıp live ubuntu cdsi ile verileri alabilirsin
  • Hocam diskiniz hasar görmüş, bu nedenle okumakta zorlanıyor, kitlenip kalıyor. Yani bilgisayarla ilgili bir sorun değil. Veri kurtarma programları var, onlarla deneyin, verileriniz çok öneliyse başka yere kopyalayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Harddisk Açılmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.