Şimdi Ara

Harici Harddiskim Görünüyor fakat içi Boş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. 320 Gb Philips Harici Harddiskim var. düne kadar sorunsuz çalışıyordu..bugün girdim içi boş gözüküyor. başka bilgisayarda denedim yine için boş gözüküyor. "0 byte" gözüküyor. içine bişey yüklenmiyor veya kaç gb olduğu gözükmüyor.. sanırım dün gece bilgisayarın fişini çekerek kapattığım için oldu.

recovery programı indirdim ama oda görmüyor. harddiskin ışığı yanıyor. tekrar çalıştırabilme imkanım varmı?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim acil bir durum. Teşekkür Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c_mon -- 21 Temmuz 2009; 19:48:05 >

• hımm usb driverını güncellemeyi denedin mi?
  •  Harici Harddiskim Görünüyor fakat içi Boş?
    Sanırım yukarıdaki resimdeki gibi görüyürsunuz. Bu durumda muhtemel sebepleri anlatayım; böyle görünmesi HDD'nin formatsız olduğu anlamına gelebilir. Yani fabrika çıkışlı hiçbir işlem yapılmamış bir HDD'nin durumuna bakarsanız yukardaki resim gibi Dosya sistemi : RAW olarak gözülecektir veya HDD'yi sildiniz (biçimlendir ama format atmadan) baktığınızda tekrar RAW formatını görürüz. HDD bölümlerini (Partition) kurcaladığınızda yani bölümleri oluşturmada veya birleştirmede yapılan hatalar (olumsuzluklar) sonucunda da RAW formatını görürüz.
    • Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.
    Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ... konusunu inceleyin. Bu konudaki Partition Recovery Programları bu HDD'deki sorununuzu çözebilir.

• benim 4 gb lık flash diskim öle olmuştu ama başka pc ye takınca düzeldi
  • eğer verilerini kurtarmak istiyorsan ve eğer daha partition oluşturmadıysan Hiren' Boot Cd indir, cd den boot et bilgisayarı programı çalıştır menülerinde prosoft engineering diye bi program var.. bende hdd uçtu table filan hespi boş olarak gösteriyor.. hatta raw olarak.. pc takınca sistemi açmıyo biosta görüyorum dosyaları.. eğer dataların yoksa bi şekilde düzeltirsin.. o işin basit kısmı, zor olan datalar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.