Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Harici harddiskleri yatayda kullanmak sorun oluşturmaz değil mi?
    Dahili HDD'lerde yatay olduğundan bana kullanabilirmişiz gibi geliyor.

Evet yatay ya da dikey kullanım herhangi bir sorun teşkil etmez

quote:

Orjinalden alıntı: grrdn

Güzel yazı olmuş teşekkürler

Ben teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: bozali

benim de bir sorum olacak,
    wd my book essential edition 500 gb harddiskim var.

bilgisayarı açtığım zaman wdde açılıyor haliyle yani bilgisayara sürekli bağlı. fakat problem
    taskbarın sağında. normalde bilgisayar açıldığında buradaki programlar da devreye giriyor (mesela: antivirus prog, ses ayarı gibi) ve orda gözüküyor fakat wdyi bağladıktan sonra bu proglar orda gözükmüyor. ama task manegerdan baktığım zaman hepsi çalışıyor gözüküyor. bunun nedeni ne olabilir acaba?

Bilemiyecem..gizli simge olarak da mı gözükmüyorlar.?

quote:

Orjinalden alıntı: gyükseltürk

emek vermişsin teşekkürler

Ben teşekkür ederim.

• Ben butun konuyu okumama ragmen nasıl yapacagımı anlamadım dıskı fat 32 den ntfs dondurme olayını bugun wd my book essential edıtıon aldım bu hard dıskın ıcınden bır suru program cıktı sımdı ntfs formatına asıl dondurebılırmıyım ve bu programları sılersem bır sey olur mu ? yardım edersenız cok sevınırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: oist

Ben butun konuyu okumama ragmen nasıl yapacagımı anlamadım dıskı fat 32 den ntfs dondurme olayını bugun wd my book essential edıtıon aldım bu hard dıskın ıcınden bır suru program cıktı sımdı ntfs formatına asıl dondurebılırmıyım ve bu programları sılersem bır sey olur mu ? yardım edersenız cok sevınırım..

SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm

Programı indirin ve kurun. USB aygıtınızı takın. Programı çalıştırın. Program USB diskinizi görecektir. Program menüsünden dosya sistemini ntfs olarak seçin ve dönüştürme işini tamamlayın..

• cok tesekkur ederım dejaay peki dıskın ıcındekı dosyaları sılıyım mı kendılıgınden bır suru program var gereklı olur mu onlar ılerıde acaba ?
  • quote:

cok tesekkur ederım dejaay peki dıskın ıcındekı dosyaları sılıyım mı kendılıgınden bır suru program var gereklı olur mu onlar ılerıde acaba ?

Silebilirsin. Bence gerek yok programlara. Sonradan ihtiyaç duyarsan alternatif programlar yükliyebilirsin.
  • Elinize sağlık....
    Ben NTFS olarak geldiklerini biliyordum HDD lerin..Fat 32 olduklarını dönüştürmek zorunda olduğumuzu bilmiyordum öğrenmiş oldum..

Ben de Philips 120 gb lik hdd almayı düşünüyorum
  • dejaay bilgiler ıcın tesekkurler ama sımdı sana bır sey daha sormak ıstıyorum hard dısık boldum hersey guzel ama bana sımdı senkronıze yapabılcegım bır program lazım kendı hard dıskımdekı resım ve muzıkler external hdd kıme senkoronıze etmek ıstıyorum her degısıklıgı elımle yapmam cok zor olacak ondan otomatık olarak yapacak bır programa ıhtıyacım var yardım edebılırsenız cok sevınırm...
  • dejaay, abi ben seagatenin ST307504FPD1E3-RK(http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95102) sı ile ST310005FDD1E1-RK(http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850368) sı arasında kaldım yerdımcı olabilirmisin??
    firewire bana ne kadar hız kazandırır 250 gb ye değermi tabi birazda görünüş???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetztr -- 1 Ağustos 2008; 0:31:46 >
  • dejaay ,bilgisayar konusuyla ilgili her bölümde çok yararlı ve kasmadan bilgiler veriyorsun ..İşime yarasın ,yaramasın hepsini okumaya çalışıyorum anladığım kadarıyla tabi...

Heykeli dikilesi bir vatandassın be abi:)
  • quote:

dejaay bilgiler ıcın tesekkurler ama sımdı sana bır sey daha sormak ıstıyorum hard dısık boldum hersey guzel ama bana sımdı senkronıze yapabılcegım bır program lazım kendı hard dıskımdekı resım ve muzıkler external hdd kıme senkoronıze etmek ıstıyorum her degısıklıgı elımle yapmam cok zor olacak ondan otomatık olarak yapacak bır programa ıhtıyacım var yardım edebılırsenız cok sevınırm..

Dostum o tür bir programın varlığından haberim yok. Eğer bir bilgiye ulaşırsam muhakkak paylaşırım.

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetztr

dejaay, abi ben seagatenin ST307504FPD1E3-RK(http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd95102) sı ile ST310005FDD1E1-RK(http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd850368) sı arasında kaldım yerdımcı olabilirmisin??
    firewire bana ne kadar hız kazandırır 250 gb ye değermi tabi birazda görünüş???

Firewire400, usb2.0 dan daha yavaş (80mbps lik). Ancak firewire800 usb2.0 dan daha hızlı.
    Ancak e-sata da bu ikisinden hızlıdır. Eğer bilgisayarında esata girişine sahipsen e-satalı modeli tercih etmen hız açısından çok daha tatminkar olacaktır. Ancak halen esata yaygınlaşmış değil. Şu an için yaygınlık açısından usb çok önde. Burayı incelersen iyi olur.

quote:

Orjinalden alıntı: Behken

dejaay ,bilgisayar konusuyla ilgili her bölümde çok yararlı ve kasmadan bilgiler veriyorsun ..İşime yarasın ,yaramasın hepsini okumaya çalışıyorum anladığım kadarıyla tabi...

Heykeli dikilesi bir vatandassın be abi:)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 3 Ağustos 2008; 17:45:55 >

• eyw hocam çok saolasın ama bi sorum daha olacak 1394 portum var 400 mü 800 mü nereden öğrenebilirim asus f3jc kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetztr

eyw hocam çok saolasın ama bi sorum daha olacak 1394 portum var 400 mü 800 mü nereden öğrenebilirim asus f3jc kullanıyorum

Dostum muhtemelen firewire 400..
    Bununla ilgili konu var. İstersen oraya da sorabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10150138/tm.htm
  • dün smartmedia disklerden aldım bi tane..
    içinden çıkan kullanma klavuzunda diski bölmek için yapılması gereken adımlar yazıyodu..
    fakat ben bi türlü bölemedim..
    sonunda sadece diski biçimlendirip dosyalarımı içine attım..
    media özelliğini kullanabilir miyim bu şekilde?
    yoksa fat32'ye çevirememiş mi oldum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jorel

dün smartmedia disklerden aldım bi tane..
    içinden çıkan kullanma klavuzunda diski bölmek için yapılması gereken adımlar yazıyodu..
    fakat ben bi türlü bölemedim..
    sonunda sadece diski biçimlendirip dosyalarımı içine attım..
    media özelliğini kullanabilir miyim bu şekilde?
    yoksa fat32'ye çevirememiş mi oldum?

Şu anda muhtemelen diskinizin dosya sistemi fat32 dir. Media özelliğini kullanabilirsiniz. İmzamda bölümlendirme ile ilgili konu mevcut. Oraya bi göz atınız. Bölümlendirme yapmadan da kullanabilirsiniz.
  • Bende 2 gün sonra 160 gb lik Hdd alıcam.. Bu Hdd'i Tv'ye bağlayıp oradan flim izleme imkanım var mı?
  • Philips 2,5" 120 / 160GB USB HARİCİ DİSK almaya karar verdim...

aklıma takılanlar var yalnız ..
    1-) Kullanmaya başlamadan önce biçimlendirmem mi gerek ? Ntfs olarak mı geliyor ?
    2-) USB 1.1 kullanıyorum. 2.0 olduğundan dolayı yavaşlaması dışında sorun çıkartır mı ?
    3-) Vista ve Mac desteklemiyormuş Philips ler ? doğru mudur
  • Zaman zaman hdd ,güvenli kaldırma olmuyor uyarı veriyor "genel birim aygıtı şu anda durdulamıyor "diye.

Bu sorunla ilgili çözüm için .dejaay'un ilk sayfada yazdığı bilgileri uyguladım ama nafile ..Bu sorunun tek çözümü şimdi bilgisayarı kapatıp açmak mı ? Başka bir yolu yok mu?

HDD yi güvenli kaldırmadan önce tüm proğramları kapatıyorum virüs proğramı dahil yine olmuyor acaba virüsten kaynaklanabilir mi bu sorun?
  • Bilg. açıp kapatmak gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.chaLi

Bende 2 gün sonra 160 gb lik Hdd alıcam.. Bu Hdd'i Tv'ye bağlayıp oradan flim izleme imkanım var mı?

Evet, harici hddnizin dosya sistemini fat32 dosya sistemine çevirirseniz izleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.