Şimdi Ara

Harici HDD kullanımı (ANLATIM) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
45
Favori
325.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SEAGATE 3,5" 3TB EXPANSION USB3.0 / USB2.0 HARICI DISK okuma ve yazma dosya atma, çekme hızı 145 mb/saniye
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    seagate expansion 1TB usb 3.0 harici disc aldım.Pc ye taktım ve sistem tanıdı.TV için güncelleme dosyası indirip harici disce aktardım ,tv ye bağlayıp güncellemeyi yaptım.Sonra pc ye takıp aktardığım tv güncelll,eme dosyasını sildim.Buraya kadar tüm çıkarma öncesi donanımı güvenle kaldır seçeneğii kullandım. TV de proğram kaydetme ,sonra izleme özelliği için tv yönergesi 500 gb lık bir isc takmamı istedi, ben de bunu taktım.Biraz sonra işlem tamm dedi.Kumandadan ileri sar,oynat,kaydet tuşlarına batım ve sonra disci ıkarmy karar verdim.Diski güvenle kaldır seçeneğini bulamdım ve fişini çekip çıkardım diski.
    Sonra pc me taktım.pc den hdiskime dosya eklemek istedim disci bulamadım.Bigisyarımı tıkladığımda çıkarılabilir depolama aygıtlarında SD/MMC(G:) yazan aygıt göülüyor.onu tıklıyoum,lütfen sd/mmc içine bir disk yerleştiin yazısı çıkıyor altda da iptal butonu var.aygıtın özelliklerini tıklıyorum kullanım 0 bayt,boş alan 0 bayt diyor.donanımı tıkladığımda 4 tane değişik adlı disc device göüküyor ve 1 tanesi seagata expansion usb device , onun özelliklerini tıkladığımda
    bu aygıt üzgün çalışıyor diyor.
    Benb hd ye nasıl dosya aktaracağım.H diski PC mde nasıl görnür yapacağım.Dosyaları sağ tıklayıp gönder dediğimde diskin dı görünmüyor.SD/MMC Gözüküyor ,onada gönder dediğimde yine lütfen sd/mmc içine bir disk yerleştiin yazısı çıkıyor
    Lütfen yardımcı olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: emekli öğretmen 1

Merhaba ,
    seagate expansion 1TB usb 3.0 harici disc aldım.Pc ye taktım ve sistem tanıdı.TV için güncelleme dosyası indirip harici disce aktardım ,tv ye bağlayıp güncellemeyi yaptım.Sonra pc ye takıp aktardığım tv güncelll,eme dosyasını sildim.Buraya kadar tüm çıkarma öncesi donanımı güvenle kaldır seçeneğii kullandım. TV de proğram kaydetme ,sonra izleme özelliği için tv yönergesi 500 gb lık bir isc takmamı istedi, ben de bunu taktım.Biraz sonra işlem tamm dedi.Kumandadan ileri sar,oynat,kaydet tuşlarına batım ve sonra disci ıkarmy karar verdim.Diski güvenle kaldır seçeneğini bulamdım ve fişini çekip çıkardım diski.
    Sonra pc me taktım.pc den hdiskime dosya eklemek istedim disci bulamadım.Bigisyarımı tıkladığımda çıkarılabilir depolama aygıtlarında SD/MMC(G:) yazan aygıt göülüyor.onu tıklıyoum,lütfen sd/mmc içine bir disk yerleştiin yazısı çıkıyor altda da iptal butonu var.aygıtın özelliklerini tıklıyorum kullanım 0 bayt,boş alan 0 bayt diyor.donanımı tıkladığımda 4 tane değişik adlı disc device göüküyor ve 1 tanesi seagata expansion usb device , onun özelliklerini tıkladığımda
    bu aygıt üzgün çalışıyor diyor.
    Benb hd ye nasıl dosya aktaracağım.H diski PC mde nasıl görnür yapacağım.Dosyaları sağ tıklayıp gönder dediğimde diskin dı görünmüyor.SD/MMC Gözüküyor ,onada gönder dediğimde yine lütfen sd/mmc içine bir disk yerleştiin yazısı çıkıyor
    Lütfen yardımcı olun.

Bilgisayarım kısa yolu sağ tık yönet/disk yönetimine girin.
    Disk yönetiminde harici diskiniz görünüyor mu bi bakın. Görünüyorsa üzerine sağ tıklayın. Sağ tık menüsünün ekran görüntüsünü buraya bi yükleyin.

• Merhabalar.
    Samsung 500 GB harici2.5 inch taşınabilir hdd veri aktarımı yaparken sorun oluştu. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım. Şu an hdd yi bilgisayar görmüyor. Disk yönetiminden de baktım gözükmüyor. Raw formatı olabilir diye düşündüm. Bir çok recovery programı denedim ama nafile. Diski bilgisayara takınca ilk 15 saniye disk motoru dönüyor ve sonra kendini kapatıyor. Üzerindeki led ışık normalde çalışırken yanardı artık oda yanmıyor. Eski tip iki usb tek mini girişli kablolu. Voltaj yetmediği durumlarda çifti takılı olarak kullanılan modellerden. Garantisi bitik. Ne yapılabilir. chdsk komutu ve disk partta da görünmedi.Teşekkürler.
    http://imgim.com/hddforum.jpg
    disk 1 i sağ tıklayınca
    yeni basit birim
    yardım
    özellikler yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli öğretmen 1

http://imgim.com/hddforum.jpg
    disk 1 i sağ tıklayınca
    yeni basit birim
    yardım
    özellikler yazıyor

Yeni basit birime tıklayın. İleri ileri diyip işlemi sonlandırın. Diskiniz yeniden kullanılabilir hale gelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabrifidan

Merhabalar.
    Samsung 500 GB harici2.5 inch taşınabilir hdd veri aktarımı yaparken sorun oluştu. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım. Şu an hdd yi bilgisayar görmüyor. Disk yönetiminden de baktım gözükmüyor. Raw formatı olabilir diye düşündüm. Bir çok recovery programı denedim ama nafile. Diski bilgisayara takınca ilk 15 saniye disk motoru dönüyor ve sonra kendini kapatıyor. Üzerindeki led ışık normalde çalışırken yanardı artık oda yanmıyor. Eski tip iki usb tek mini girişli kablolu. Voltaj yetmediği durumlarda çifti takılı olarak kullanılan modellerden. Garantisi bitik. Ne yapılabilir. chdsk komutu ve disk partta da görünmedi.Teşekkürler.

Başka bir USB kablo deneyiniz. Başka bilgisayarda deneyiniz ancak şu haliyle donanımsal bir arıza gibi duruyor.
    Bunun dışında içindeki veriler önemliyse, hddyi disk kutusundan çıkarıp direk bilgisayara bağlamayı deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabınız için teşekkürler. Farklı bilgisayar, farklı kablolarla denedim, ayrıca ubuntu ve linux ile baktım. Sadece bir program disk görmesine rağmen tarayamadı. Şimdilik bekliyeceğim gibi. Disk bağlantı noktası sabit lehimli o yüzden işe yaramaz. Başka önerileriniz varsa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabrifidan -- 27 Ocak 2014; 0:13:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabrifidan

Cevabınız için teşekkürler. Farklı bilgisayar, farklı kablolarla denedim, ayrıca ubuntu ve linux ile baktım. Sadece bir program disk görmesine rağmen tarayamadı. Şimdilik bekliyeceğim gibi. Disk bağlantı noktası sabit lehimli o yüzden işe yaramaz. Başka önerileriniz varsa alabilirim.

Şu ana kadar yapılacakları yaptınız. Muhtemelen donanımsal bir arıza var.
  • Eline sağlık güzel paylaşım olmuş
  • çok faydalı konu teşşkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

SEAGATE 3,5" 3TB EXPANSION USB3.0 / USB2.0 HARICI DISK okuma ve yazma dosya atma, çekme hızı 145 mb/saniye

Aynısı 2 tb sadece, yazma okuma hızı 20 mb geçmiyor. :) Neden olabilir?
  • Ben SEAGATE 3,5" 3TB EXPANSION USB3.0 HARICI DISki usb 3 ten bağladım ve dosya atarken çekerken 145 mb/saniye hıza hep ulaştım Başka bir kaynakta okuma hızı düşükse o hızda atar örneğin hdd nizin okuma hızı 50 mb/s ise o hızda, usb belleğinizin hızı 20 mb/s ise o hızda atar. 550mb/s okuma yazma hızı olan ssd kullanıyorum sadece başka bir ssd ye dosya atarken 550mb/s hızı görüyorum, ssd den usb belleğime 3 mb/s hızda dosya atabiliyorum mesela. Bahsettiğim hızlara ulaşamıyosanız Usb 3 den bağlamamışsınızdır, usb 3 driverlarını kurmamışsınızdır usb 3 full speed biostan açmamışsınızdır usb 3 destekleyen anakartınız yoktur usb 2 ye takmışsınızdır usb 3 kablo kullanmamışsınızdır usb 3 portunuz bozuktur ... ve aklıma gelmeyen onlarca sebep ....
  • Selamlar, USB den elektrik alan 2.5" WD (daha 1.5 yıllık) calışmamaya başladı, güvendiğim ve gönderdiğim arkadaşlar 700 $ para istediler ama yine de kurtaramadılar.

Şimdi 2 adet harici HDD aldım. Biri 3.5" seagate ve bunu yedekleme için kullanıyorum. Diğeri Military Grade Transcend 2.5" .

Başıma yeni bir kaza gelmesiniistemediğim için bir sorum var. Mevcut diskim saatlerce laptopa bağlı kalabiliyor. Acaba sürekli bağlı kalmanın bir sıkıntısı olur mu?
  • mmystere M kullanıcısına yanıt
    Sürekli bağlı kalmasının bir sıkıntısı olmaz ancak işlem yaparken diskin darbe alması ya da bağlantısının kopması sorun yaratabilir. Bu duruma dikkat ettiğiniz sürece hiç bir sıkıntı çıkmaz.
    Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandisk Extreme 64GB USB3.0 USB Bellek ile 190 mb/saniye okuma hızı gördüm :)
  • Merhabalar harici HDD lerde titreşim olması normal mi?
  • Arkadaşlar ekteki resimde 2 TB lık HDD 1.81 TB olarak gözüküyor. Okuduğum bilgilere göre 2 x0,93 = 1.86 TB olarak gözükmesi gerekir.
    Benim HDD neden 1.81 gözüküyor?
     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnr.ydn -- 21 Mart 2014; 16:12:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnr.ydn

Arkadaşlar ekteki resimde 2 TB lık HDD 1.81 TB olarak gözüküyor. Okuduğum bilgilere göre 2 x0,93 = 1.86 TB olarak gözükmesi gerekir.
    Benim HDD neden 1.81 gözüküyor?
     Harici HDD kullanımı (ANLATIM)

HDD lerde titreşim olması normaldir.

NTFS dosya sistemi fat32 ye göre daha fazla yer kaplar. Bu nedenle 1.81 gözüküyor. FAT32 olsa idi 1.86 gözükürdü.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.