Şimdi Ara

Harici HDD Tavsiyeleri - [ ANA KONU ] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
51
Favori
527.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Eh®imeN

quote:

Orjinalden alıntı: hattabadil

Abi ben şunu öğrenmek istiyorum; 2.5'' ler mi yoksa 3.5'' ler mi daha güvenli? Hdd alacağım ama bir türlü güvenemiyorum. Bir anda bir bakacağım onca arşiv yok. Çok kötü olur. Gerçi 2.5'' ler 3.5'' lere göre neredeyse 2 kat fiyatlı ama. Sizce nasıldır güvenlik farkları?

Güvenlik ile alakalı bir durum deil bu.

quote:

A-2,5 inç diskler

Taşınabilir disk kutularının içinde 2,5inç Notebook hdd kullanılmıştır bu bakımdan genelde harici bir güç bağlantısı istemezler 5400rpm diskler doğrudan usb il çalışabilirken 7200rpm hdd kullanıldığında güç yetmeyeceğinden harici güç gerektirebilir ayrıca philips 2,5 inç diskler iki usb yuvası ile çalışıyor. Eğer notebook ile kullancaksanız ve şarj ile kullanmak istiyorsanız direk usbden çalışan bi disk almalısınız....

B-3,5 inç diskler

Bu disklerin kutularında ise 3,5 inçlik masaüstü pc diski kullanılır bu 12v istediği için harici bir güç gerekeceğinden adaptörle çalışırlar direk usbden çalışması söz konusu olamaz çünkü usb en fazla 5v verebiliyor belki bir yükseltec kullanmayı düşünebilirsiniz ama usb en fazla 500mA akım verebiliyor olmayacaktır.

Abi aslında bunu devamlı 3.5'' liklerin hakkında yapılan yorumlara binaen söyledim. Çünkü 3.5'' alıpda uzun süre kullanan görmedim duymadım. Herkes hep şikayet ediyor. Yok şöyle yok böyle oldu diye. Ama 2.5'' kullanan kişilerden bu sıklıkta şikayet okumadım. Ben de 2.5'' liklerin daha sağlam olduğu intibahı oluştu o yüzden :)

• Bugün TOSHIBA nın 500 GB HDD sine bakarken üzerinde bir yazı dikkatimi çekti.Kullanım ömür 7 yıl yazıyor.Bunun anlamı nedir şimdi ? 7 yıl kullanacaksam ben ne anladım bu işte
  • selam acıl yardımınıza ıhtıyacım var 500gb veye 1 tera ya kadar bırsey almak ıstıyorum markası ıyı olsun ıstıyorum 250ytl kadar cıkabılırım 2.5 ıle 3.5 hangısı daha ıyı arsıv yapıcam bır kere alcam saglam bır sey olsun ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum
  • bende almayı düşünüyorum 250-320 gibi bişeyler. Seagate, WD yada toshiba markalarından birini. şunu sorucam. ama 250-320 ler güç kaynağı olmadan çalışıyor. bu belleklerin sürekli usb de takılı bırakılmasının zararlı olduğunu duymuştum. doğru mu bu? vatanda gold'da 150-170 gibi fiyatları var. normal mi bu fiyatlar? yardımcı olursanız sevinirim..

aşağıdaki ürünler 3.5" aslında onları almak yerine bunu almak daha mantıklı...

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=51523&ad=SEAGATE+3.5++500GB+16MB+FREEAGENT+DESKTOP+USB+Tasinabilir+Diskler

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=64571&ad=WD+MYBOOK+500+GB+EXT+ESSENTiAL+WDH1U5000E+USB2+Tasinabilir+Diskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 22 Şubat 2009; 8:27:22 >

• @ Lo@ding

Gerekli Yazıyı Konu Dışında ki konuna yazdım .
    Madem buraya da açtın buraya da yazayım.

Fiyatlar Normal. 250-320 gb arası birşey istiyorsan. 3.5 almana gerek yok bence.
    Markalardan da WD en iyisi. Eh®imeN arkadaşımızın tavsiyesiyle WD aldım 1 haftadır kulanıyorum hiç pişman olmadım. Ama sürekli pc de takılı durmuyor.

Sürekli usb de takılı kalması Tabiki de zarar.
  • Arkadaslar mikrobox nasil bir markadir?? Bir de harici disklere dosya kopyalarken dosya buyuklugu ile ilgili bir sinirlama varmidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

Bugün TOSHIBA nın 500 GB HDD sine bakarken üzerinde bir yazı dikkatimi çekti.Kullanım ömür 7 yıl yazıyor.Bunun anlamı nedir şimdi ? 7 yıl kullanacaksam ben ne anladım bu işte

7 Yıl tam performanslı kullanım süresidir.

7 Yıl kullandıktan sonra bozulur vs deil, garanti süresi gibi düşünebilirsiniz.

Sonuçta elektronik alet, elbet bir zaman sonra nakavt olacak.
  • arkadaşlar carrefourdan 1 tb lık bigg marka 3.5 luk harici hdd aldım.270 tl 6 taksit.resim koymayı beceremedim ama tipi hepsi burada sayfalarında var.ölçüleri 193*33*105 siyah aliminyum bir kutu içerisinde pover ve kopyalama düğmesi var.isterseniz sürekli bağlı kalıp poverdan istediğiniz zaman açıp kullanabiliyorsunuz.içinde samsung hdd var.özellikle samsung olması beni cezbetti çünkü dahili olarak 160+320 2 tane samsung var ve memnunum.ısınma sorunu yok ses yok ve aşırı büyük değil.hd tune ile yaptığım testte minumum 24 mb/s,maximum 35.4 mb/s ,avarege34.9 mb/s ,bust rate 27.8 değerleri çıktı.elle yaptığım ölçmelerde 4.4 gb veriyi yaklaşık 172 sn de,139 gb veriyi 92 dak. 24 sn de aktardım.her iki veriye göre 25 mb/s civarlarında bir değerlerde aktarma yapmış oluyor.kişisel olarak alacak arkadaşlara tavsiye ederim.(not:veri aktarımları 2.5 saatlik scan taramasında hemen sonra yapılmıştır.ısınmadan etkilenme olmadığı görülmüştür.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayavas -- 22 Şubat 2009; 15:22:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: savyola133

selam acıl yardımınıza ıhtıyacım var 500gb veye 1 tera ya kadar bırsey almak ıstıyorum markası ıyı olsun ıstıyorum 250ytl kadar cıkabılırım 2.5 ıle 3.5 hangısı daha ıyı arsıv yapıcam bır kere alcam saglam bır sey olsun ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum

Toshibanın yeni 1 TB ürünü ;

quote:

http://www.hepsiburada.com/toshiba-1tb-16mb-7200rpm-3.5-tasinabilir-disk-px1396e-3t01-/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd98174#tablnk

KDV Dahil 253, nakitte 240lara iniyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

bende almayı düşünüyorum 250-320 gibi bişeyler. Seagate, WD yada toshiba markalarından birini. şunu sorucam. ama 250-320 ler güç kaynağı olmadan çalışıyor. bu belleklerin sürekli usb de takılı bırakılmasının zararlı olduğunu duymuştum. doğru mu bu? vatanda gold'da 150-170 gibi fiyatları var. normal mi bu fiyatlar? yardımcı olursanız sevinirim..

aşağıdaki ürünler 3.5" aslında onları almak yerine bunu almak daha mantıklı...

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=51523&ad=SEAGATE+3.5++500GB+16MB+FREEAGENT+DESKTOP+USB+Tasinabilir+Diskler

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=64571&ad=WD+MYBOOK+500+GB+EXT+ESSENTiAL+WDH1U5000E+USB2+Tasinabilir+Diskler

Sürekli açık olması zararlıdır tabiki ama sorun çıkarmaz.

Sonuçta her ürün sürekli açık olursa kullanım ömrü belirli bir süre azalır.

İki üründen WD'yi alabilirsiniz, işinizi görür.

• quote:

Orjinalden alıntı: Umitakbal

Arkadaslar mikrobox nasil bir markadir?? Bir de harici disklere dosya kopyalarken dosya buyuklugu ile ilgili bir sinirlama varmidir?

Kendi kapasitesini geçmediği sürece hiçbir kısıtlama vs. söz konusu olamaz.

Mikrobox gerçekten çok rağbet gören bir ürün.

Çok iyi diyen var, Çok kötü diyen var, beğenen var, nefret eden var.

'' Ortalama '' bir ürün diyebiliriz sanırsam :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: genccimbomlu

bu casper hakkında neler söyleyebilrsinz

http://www.hepsiburada.com/casper-2.5-5400rpm-tasinabilir-disk-/productdetails.aspx?CategoryId=100225&productId=bd84907#tablnk

Casper taşınabilir disk sektörüne yeni giren bir firma.

Alın veya almayın diye sizi yönlendiremem.

Gelen yorumlara göre ileriki zamanlarda birşeyler söleyebilirim.

Kısaca, size kalmış..

• yav bana yardıım eden yokmu ya herkse tavsıyeler verılmıs ----------------selam acıl yardımınıza ıhtıyacım var 500gb veye 1 tera ya kadar bırsey almak ıstıyorum markası ıyı olsun ıstıyorum 250ytl kadar cıkabılırım 2.5 ıle 3.5 hangısı daha ıyı arsıv yapıcam bır kere alcam saglam bır sey olsun ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum
  • quote:

yav bana yardıım eden yokmu ya herkse tavsıyeler verılmıs ----------------selam acıl yardımınıza ıhtıyacım var 500gb veye 1 tera ya kadar bırsey almak ıstıyorum markası ıyı olsun ıstıyorum 250ytl kadar cıkabılırım 2.5 ıle 3.5 hangısı daha ıyı arsıv yapıcam bır kere alcam saglam bır sey olsun ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum

Biraz yukarıya bakarsanız..

• 2.5 500gb ıyı yoksa 3.5 500gb bunu merak edıyorum
  • quote:

2.5 500gb ıyı yoksa 3.5 500gb bunu merak edıyorum

2,5 ürünler elektriğini USB'den alır.

3,5 ürünlerde adaptöre ihtiyaç vardır.

2,5'lar biraz daha pahalıdır.

Karar sizin.İyilik-Kötülük gibi bir durum söz konusu deil.
  • hanigis daha dayanıklı oluyor önerebileceginiz modeller hangılerı
  • quote:

hanigis daha dayanıklı oluyor önerebileceginiz modeller hangılerı

Dayanıklılık ile ilgili bir durum deil arkadaşım, yukarıda anlattım.

Yine sana önerdiğim üründe yukarıda, beğenmessen diğer mesajlara bakabilirsin.
  • www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=30872

bunu aldım arkadaşlar. demin vatan bilgisayardan.

3,5" 500 GB My Book Essential Edition USB 2.0 Harici Disk

153 TL World Kart 5 Taksit yüzde 18 indirimli. Normalde 181 TL

Hayırlı uğurlu olsun...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.