Şimdi Ara

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
15
Favori
194.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    disk yönetimi resmini foruma koymak için defalarca uğraştım.hata verdi.mail adresinize göndermek zorunda kalgım.ilgilenirseniz sevinirim.
  • http://www.hizliresim.com/2008/12/21/10300.jpg

resmi birde buraya yükledim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zirkam

http://www.hizliresim.com/2008/12/21/10300.jpg

resmi birde buraya yükledim.

Burada bir sorun gözükmüyor. Dosya üzerine sağ tıkladığınızda gönder seçeneklerinde de mi bölümler(h ve I) gözükmüyor..

Olmazsa o bölümlerin isimlerini değiştirmeyi deneyiniz.. sanduka1 ve sanduka2 yapınız..
  • gönder seçeneğinde H ve I görünüyor ve gönderiyor.dosyaların ismini değiştirdim.kes yapıştır-kopyala yapıştır olmuyor.artık gönder seçeneğinden gönderirim bende artık.çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zirkam -- 21 Aralık 2008; 22:36:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zirkam

gönder seçeneğinde H ve I görünüyor ve gönderiyor.dosyaların ismini değiştirdim.kes yapıştır-kopyala yapıştır olmuyor.artık gönder seçeneğinden gönderirim bende artık.çok teşekkür ederim.

Profilmde msn adresim var. Ordan eklerseniz bi görüşelim. Burdan soru cevap şeklinde ilerlemek zor oluyor..
  • disk yönetimine geldiğimde bağlanılamadı diyor.yardım edebilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alikutay

disk yönetimine geldiğimde bağlanılamadı diyor.yardım edebilirmisiniz

Harici hddnizin kısayolu bilgisayarımda görünüyor mu? Disk yönetimi tam anlamıyla açılıyor mu? Tam olrak hangi aşamadasınız..
  • hd bilgisayarımda görünüyor,disk yönetimine gelince windows güvenlik duwarı ile ilgili sorun werdi tcp bağıntı noktası 135 tanıt falan dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alikutay -- 5 Ocak 2009; 19:11:21 >
  • quote:

hd bilgisayarımda görünüyor,disk yönetimine gelince windows güvenlik duwarı ile ilgili sorun werdi tcp bağıntı noktası 135 tanıt falan dedi

Bu sorun bi kaç arkadaşın başına daha gelmişti.. Bu sorunun burada anlatılanlarla bi bağlantısı yok tabi. Sizn sorun ayrı bir sorun. Galiba virüs var bilgisayarınızda. Arkadaşlar o sorunu format atarak çözmüşlerdi galiba, tam hatırlamıyorum ama siz bu şu programla bilgisayarınızı bi taratınız..
    HijackThis
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

Hatta konuyu da buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_27934758/mpage_1/key_//tm.htm#27934758
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• programla baktım hepsi temiz zararlı hiçbişi bulmadı
  • quote:

programla baktım hepsi temiz zararlı hiçbişi bulmadı

Bir de sistem geri yüklemeyi dener misiniz?
  • 2. verdiğin linkteki sorunun aynısını yaşıyorum
  • dosyaları kaybetmeden önceden 2 ye böldüğüm 1tblık harddiskimdeki 2 bölümü birleştirmem mümkün müdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nihlathak

dosyaları kaybetmeden önceden 2 ye böldüğüm 1tblık harddiskimdeki 2 bölümü birleştirmem mümkün müdür?

Partiton magic adlı programla yapabiliriniz ama her zaman bi risk vardır. Dosylarınızı kaybedebilirsiniz de.
  • Herkese selam.
    Acaba bu ntfs ve fat32 yapmamızın farkları nelerdır.Yarın 1 tb wed dısk gelecek.İlk olarak bölme işlemini nasıl yapmalıyım ? 500 250 250 seklınde bolmeyı planlıyorum.Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravunos

Herkese selam.
    Acaba bu ntfs ve fat32 yapmamızın farkları nelerdır.Yarın 1 tb wed dısk gelecek.İlk olarak bölme işlemini nasıl yapmalıyım ? 500 250 250 seklınde bolmeyı planlıyorum.Teşekkürler...

fat32 yaparsanız dvd lerde harici hddnizi kullanbilirsiniz, ntfs yaparsanız kullanamazsınız.

Bölümlerin boyutu tamamen sizin diski kulanmanıza bağlı. İsteğinize göre bölümlerin boyutlarını ayarlayabilirsiniz. Daha geniş bilgi için bakınız Harici hdd kullanımı (anlatım) adlı imzamdaki konuya
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 1 tb'lık sata hdd aldım. Neyse bunu bilgisayara taktırdım, pc yi açtığımda hdd yi görmüyordu, bende yönetten girdim hdd yi biçimlendirdim. ntfs, 930 gb, yerel disk E adı ile gördü. Bunu aynı zamanda ben iki 500 olarak ayırmak istiyordum buradan okuyarak yine yönetten bölüm sihirbazı ile yapmaya çalıştım ama bende sağ tıkladığımda yeni bölüm oluştur gibi hiç bir ifade çıkmıyor çok karıştırdım ama çıkmadı işin ilginci diğer hdd üzerinde de sağa tıkladığımda yeni bölüm oluştur diye bir sekme bulamadım. Neyse partition magic kurduk dedim ordan hallederim diye. Orda da yeni partition oluştur diyorum bu diski seçiyorum ama karşıma şöyle bir uyarı çıkıyor: seçilen disk bır ve bırden fazla parça içerdiği için taşınamıyor, wizard ı kulllanmaktansa operasyon menusu kullan diyor operation menusunude kurcaladım orda da bu diski değil elimde ki diğer bölümlenmiş diski görüyor ordanda bir sonuca varamadım şimdi yönete gittim ve diski sil dedim disk bilgisayarımda gözükmüyor yani ilk başa geri döndüm acaba ne yapmalıyım saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: DownForLife

Arkadaşlar merhaba. Ben 1 tb'lık sata hdd aldım. Neyse bunu bilgisayara taktırdım, pc yi açtığımda hdd yi görmüyordu, bende yönetten girdim hdd yi biçimlendirdim. ntfs, 930 gb, yerel disk E adı ile gördü. Bunu aynı zamanda ben iki 500 olarak ayırmak istiyordum buradan okuyarak yine yönetten bölüm sihirbazı ile yapmaya çalıştım ama bende sağ tıkladığımda yeni bölüm oluştur gibi hiç bir ifade çıkmıyor çok karıştırdım ama çıkmadı işin ilginci diğer hdd üzerinde de sağa tıkladığımda yeni bölüm oluştur diye bir sekme bulamadım. Neyse partition magic kurduk dedim ordan hallederim diye. Orda da yeni partition oluştur diyorum bu diski seçiyorum ama karşıma şöyle bir uyarı çıkıyor: seçilen disk bır ve bırden fazla parça içerdiği için taşınamıyor, wizard ı kulllanmaktansa operasyon menusu kullan diyor operation menusunude kurcaladım orda da bu diski değil elimde ki diğer bölümlenmiş diski görüyor ordanda bir sonuca varamadım şimdi yönete gittim ve diski sil dedim disk bilgisayarımda gözükmüyor yani ilk başa geri döndüm acaba ne yapmalıyım saygılar...

Diski bölümlemeniz için diskinizin ayrılmamış alan olrak gözükmesi lazım. Ayrılmamış alana sağ tıkladığınız zaman yeni bölüm oluştur menüsü çıkar.

Şu an da disk yönetiminde diskiniz siyah ayrılmamış alan olarak gözüküyorsa üzerine gelip sağ tıklayın ve anlattığım şekilde bölümleri oluşturun.

• Çok teşekkür ederim şimdi oldu nedense bir türlü sağa tıkladığımda çıkmıyordu şimdi çıktı ve bölümleyebildim. İki sorum daha var :) dinamik disk ne demek oluyor ben onu temel disk dedim sanırım ondan sonra sağa tıklayınca bölümleme çıktı ve ikinci sorumda 1 tb lık bu diskte neden 930 gb kullanabiliyorum yani bir yere kadar kaybı anlayabilirim ama burda epey bir gb söz konusu bunun bir çözümü var mı bunu da açıklarsanız çok sevinirim tekrar teşekkür ederim kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DownForLife

Çok teşekkür ederim şimdi oldu nedense bir türlü sağa tıkladığımda çıkmıyordu şimdi çıktı ve bölümleyebildim. İki sorum daha var :) dinamik disk ne demek oluyor ben onu temel disk dedim sanırım ondan sonra sağa tıklayınca bölümleme çıktı ve ikinci sorumda 1 tb lık bu diskte neden 930 gb kullanabiliyorum yani bir yere kadar kaybı anlayabilirim ama burda epey bir gb söz konusu bunun bir çözümü var mı bunu da açıklarsanız çok sevinirim tekrar teşekkür ederim kolay gelsin...

Şu an ayrıntılı cevap vermek isterdim ancak okula gitmem lazım

1.sayfada dinamik ve mantıksal diskin ne olduğu ile ilgili açıklamam var.

Diğer sorun ise bazu hesaplamalardan kaynaklanıyor. Nasıl hesaplamalar derseniz, şu linke bi göz atınız.
    SORUN : 200 GB’lık bir sabit disk satın aldınız ancak eve geldiğinizde sadece 186 GB ile karşılaştınız.Neden?
    ÇÖZÜM :http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=2102&sayfa=1

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.