Şimdi Ara

Harita Mühendisinin kullanabileceği yazılımlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harita mühendisiyim ve yazılıma karşı ilgim ve becerim var. En azından mesleğime yönelik problemlerin çözümlerinde algoritma oluşturmak kolay oluyor. Bahsedeceğim şey çok basit kaçacak ancak 8 noktalı x ve y koordinatları bilinen bir bir parselin alanını hesaplamak için elle uğraşmak yerine yazılım kullanıp bunu otomize etmek daha mantıklı geliyor. Ancak yapmak istediğim programlar bu kadar basit şeyler değil. Teorik bilgi+Algoritma sayesinde daha zor problemleri kolayca çözebilmek adına matlab kullanıyordum geniş kütüphanesi ve çok sayıdaki işe yarar fonksiyonları ile matlabda program yazmak çok basit. Ve bu yazdığım programları cad, gis, yada uzaktan algıma programlarında modül olarak kullanabileceğim bir program dili arıyorum. Örnek olarak autocad' de lisp var gerçekten bilen için büyük kolaylıklar sağlıyor. Ancak ben daha çok fotogrametri alınına yönelik bir programa modül olmayacak bile olsa çözüm üretecek programlar yazmayı düşünüyorum. Matlabda yaptığım şeyler var Uzay geriden kestirme+önden kestirme işe sonuca varan bir program ve bu yazdığım programda guide gerekicek çünkü görsele hitap edecek problemlerin çözümlerini sağlamak istiyorum. Şimdi derdimi biraz anlattığıma göre gelelim soruma. Matlabda ki hazır fonksiyonlar sayesinde mesela bir fotografı cagırıp üstünde seçtiğimiz bir noktanın bize direk piksel koordinatlarını vermesi büyük bir kolaylık sağlıyor oturup bide onu yazmakla uğraşmıyoruz. Benim aradığımda bu bana fazla zorluk çıkarmayacak alternatif bir program yada bir dil arıyorum. Dil aramam da şöyle; gerekirse matlabdaki işime yarar fonksiyonları diğer dile uyarlayarak çalıştırmak istiyorum. Ben pek anlatamadım ancak anladığınız kadarıyle önerilerde bulunabilirmisiniz

• okcoolpeache kullanıcısına yanıt
    Eghas, netcad, civil3d, tamapper, arcgis, hypack, hysweep, qinsy, fladermaus.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.