Şimdi Ara

Haritadaki bu alanlar sizce nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

Medineden mekkeye umreye hacca giderken harem sinirlarina girmeden ihrama girmeniz gerekir.harem bolgesi medinenin guney sinirinda baslar.muhtemelen hacilar icin toplu ihram bolgesi...
    direk mekkeye gidenler ya ucaga binmeden ihrama girerler yada ucak harem sinirlarina girmeden havada girerler.

Hocam, mekana bu tanımlamayı yaparak beni hayretler içinde bıraktınız:) Hayalgücünüz inanılmaz:) Şaka bir yana yok hocam değil. Medine'de ihrama Mikat camisinde girilir. Dediğiniz gibi şehrin güneyinde daha doğrusu güneybatısındadır. Mikat camisi halk tarafından bilinir ve çok uğrak bir yerdir. Ama burası tenha ve birisini gördüğüm kadarıyla asker koruyordu.

Mikat bolgesini camiyi iyi bilirim ihrama girmisligim vardir orda ama hac degil umre idi.o minik cami hac kalabaligini kaldirmaz hocam bariz harem sinirinda mina arafat benzeri yer yapmislar iste ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Medineden mekkeye umreye hacca giderken harem sinirlarina girmeden ihrama girmeniz gerekir.harem bolgesi medinenin guney sinirinda baslar.muhtemelen hacilar icin toplu ihram bolgesi...
    direk mekkeye gidenler ya ucaga binmeden ihrama girerler yada ucak harem sinirlarina girmeden havada girerler.

Hocam, mekana bu tanımlamayı yaparak beni hayretler içinde bıraktınız:) Hayalgücünüz inanılmaz:) Şaka bir yana yok hocam değil. Medine'de ihrama Mikat camisinde girilir. Dediğiniz gibi şehrin güneyinde daha doğrusu güneybatısındadır. Mikat camisi halk tarafından bilinir ve çok uğrak bir yerdir. Ama burası tenha ve birisini gördüğüm kadarıyla asker koruyordu.

Mikat bolgesini camiyi iyi bilirim ihrama girmisligim vardir orda ama hac degil umre idi.o minik cami hac kalabaligini kaldirmaz hocam bariz harem sinirinda mina arafat benzeri yer yapmislar iste ;)

Hac için de mikat kullanılıyor:) Ben orada doğdum büyüdüm ve Medine'de arabamın tekeleklerinin değmediği tek yol bile kalmadı desem yeridir:) Şehri bayağı keşfetmiş durumdayım. O resimdeki alanlar öyle ahım şahım büyüklüğe sahip değiller. Olsa olsa yarım futbol sahası kadarlardı. Hac kalabalığı oraya gitse kesinlikle bunu bilirdim. Ayrıca Mikata kaç yılında geldiniz? Minik demişsiniz ama o kadar da minik değil:)

• Öyle silah depos gizli araştırma merkezi felan olma ihtimali düşük stratejik bir önemide yokdur muhtemelen google ülkelerin önemli yerlerini gösteremez askeri açıdanda önemli muhtemelen bir tesisdir. Su arıtma tesisi olabilir oralarda yerin altında uzun tünellerde borular var soğuk suyun geçtiği yerin üstüne yapmamışlar baya uzun tüneller hatta aralarından arabayla gitmek mümkün onlarla ilgili olabilir.

Tünelleri merak edenler aynada görmüşdüm baya büyük tünellerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KareemSaid

Öyle silah depos gizli araştırma merkezi felan olma ihtimali düşük stratejik bir önemide yokdur muhtemelen google ülkelerin önemli yerlerini gösteremez askeri açıdanda önemli muhtemelen bir tesisdir. Su arıtma tesisi olabilir oralarda yerin altında uzun tünellerde borular var soğuk suyun geçtiği yerin üstüne yapmamışlar baya uzun tüneller hatta aralarından arabayla gitmek mümkün onlarla ilgili olabilir.

Tünelleri merak edenler aynada görmüşdüm baya büyük tünellerdi.

O tünelleri de biliyorum efendim ama burada değiller:) O tüneller Harem'in soğutması için yapıldılar. Klimalar su soğutmalı ve Haremden bayağı uzaktalar. Haliyle o hava bir tünel yardımıyla Harem'e ulaştırılıyor. O klimalar buraya bayağı uzaktalar.
    Arkadaşın biri sağolsun google'dan aratmış ama orasını google ''Su arıtma tesisi'' olarak çevirmiş. Arapçasında ise esasen ''su depoları'' yazıyor. Su deposu olabilir ama askerlerin depoyu koruması gibi bir durum oralarda söz konusu değil. Eli silahlı bir askerin orayı muhafaza ettiğini gözlerimle gördüm ve mekanlardan birine off road araçları ancak ulaşabilir. Yoldan geçtim çok zorlu ve greyder mi desem tank mı desem palet izleri mevcuttu yolda ve yol insanlar tarafından zorlu hale getirilmişti.

Google'ın askeri yerleri gösterme konusundaki sınırı yada hassasiyeti nedir tam olarak bilmiyorum ama birçok askeri üs ve kışlaların haritada gerçek uydu görüntüleri mevcut. Bu arada teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hac için de mikat kullanılıyor:) Ben orada doğdum büyüdüm ve Medine'de arabamın tekeleklerinin değmediği tek yol bile kalmadı desem yeridir:) Şehri bayağı keşfetmiş durumdayım. O resimdeki alanlar öyle ahım şahım büyüklüğe sahip değiller. Olsa olsa yarım futbol sahası kadarlardı. Hac kalabalığı oraya gitse kesinlikle bunu bilirdim. Ayrıca Mikata kaç yılında geldiniz? Minik demişsiniz ama o kadar da minik değil:)

Gecen sene gittim.gelecek yillar icin yapilmistir diye dusundum asfalt deyince.cok bilmiyorum tahmin yurutuyorum sadece :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.