Şimdi Ara

Harry Potter'daki Mantık Hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: IraArel

Harry niye sıradan nesneler değil dediğinde Dumbledore Anahtarlarla karıştırma bunu diyor ve sorunun cevabını tam olarak orada veriyor.

Harry Rawenclaw'ın hayalet kızıyla konuştuktan sonra, İhtiyaç Odası'nda Rawenclaw Tacı'nın olduğunu öğreniyor ve orada geçiyor, "okulun en gizemli yerlerini sadece kendisi biliyor gibi bişey düşündüğünü" söylüyor Harry.

Yılan'ı zaten yanından ayırmıyor ki son anda yaptığını ve başka bişey bulamadığından yılanı hortkuluk yaptığını Dumbledore söylüyor.

O gölde buldukları şey, onu bulmak o kadar kolay mı? Binbir türlü zorluk var, Dumbledore'u bile güçten düşürdü oradaki sıvı. Geri kalan şeyleri söylemiyorum bile.

Kupaya gelirsek Gringostta duruyor, dünyanın en güvenli ikinci yeri olarak geçiyor, daha nereye koyacak?

Günceyi de yine güvendiği Lucius'a veriyor, ona sadece sırlar odasını açacağını söylüyor, hortkuluk olduğunu söylemiyor. Dumbledore diyor ya, Voldemort günceyi mahvettiğini duyunca Lucius'un hali nice olacak diye :D

İyi de güvenli yer bilinen yer değil de bilinmeyen yer değil mi ? Oradaki tüm güvenlik önlemlerinin yerini bilinmezlik alabilir. Mesela o kupayı hortkuluk yapsa ve sonra manevi değeri olmayan bir yere elli metrelik bir çukur kazsa sonra kupayı oraya gömse ve yerini kimseye söylemese orası Gringost'tan daha güvenli olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekyoy -- 1 Haziran 2015; 18:44:31 >

• Ekyoy kullanıcısına yanıt
    Rastgele atarsan/koyarsan, rastgele birinin eline geçme ihtimali fazla olur.
    Ama güvenli yerlere koyarsan ve kimse koyduğun şeyin ne olduğunu bilmezse, hatta ardında sen bile olmazsan daha az şüphe çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Rastgele atarsan/koyarsan, rastgele birinin eline geçme ihtimali fazla olur.
    Ama güvenli yerlere koyarsan ve kimse koyduğun şeyin ne olduğunu bilmezse, hatta ardında sen bile olmazsan daha az şüphe çeker.

İyi de yerin elli metre altından bahsediyoruz, hadi iki yüz olsun onun gibi bir büyücü için bu da zor değildir, hiç bir değerli madene, tarihi esere, kalıntıya yakın olmasın. Kim yerin iki yüz metre altını kazar ki hemde hiçbir maden veya tarihi bir şey ile alakası yokken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekyoy

quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

Simdi soyle birsey var. Oncelikle voldemort kimsenin hortkuluk yaptigini bilmedigini saniyor. Bu yuzden icinde bir rahatlik var.
    Ikinci olarak voldemortta buyulu ve degerli nesnelere karsi buyuk bir acgozluluk var. Bunun nedeni ise Babasinin muggle olmasindan kaynaklanan utanci anne tarafindan salazar slyhterin soyundan gelmesiyle kapatiyordu ama kendinden oncekilerin butun malvarligini harcayip sefil bir hayat surmesiydi. Catalagiz olmasi atalarinin onemli kisiler olmasi Voldemortun kendini ustun gormesine ve yenilmez oldugu inancina kapilmasina neden oldu. Hatta kendini sihirin sinirlarini zorlayan olume karsi koymus biri olarak goruyordu. Boyle birisinden kendi ruhunu caydanliga saklayip copluge atmasini bekleyemezsin. Yikilan eve ya da magaraya saklamasinin bir diger nedenide sevsede sevmesede oralarla ilgili manevi bagi olmasidir.sonucta ruhunda beslendigi bazi seyler var bunlar cok farkli sihir ve buyuler. Harryi koruyan sevgi gibi. Umarim anlatabilmisimdir telefondan zor oldu yazmak. Sorun olursa sorarsan cevaplarim dostum

Tamam nesnelerin değerli olmasının bir nedeni var onu anladım, ama neden böyle belirgin yerlere saklıyor ki ? Evinden bahsediyoruz burada ya evinden ! Hiçbir önlem yok, gelip geçen herkes alabilir... Hem hortkulukların hep manevi değeri olan bir yerde saklanması gerektiği hakkında hiç bir şey yazmıyor ki ?

şimdi evinde saklıyor ama gelip geçen kimse alamaz onu. mağaradaki savunma büyülerini hatırla dumbledore bile ne hale geldi. aynı şey ev içinde geçerli. bahsedilmedi ama savunma büyüleri olması muhtemel evde de.
    şimdi gelelim neden bilinen yerlere sakladığına. daha doğrusu bu yerler bilinen yerler mi.

1- öncelikle kimse voldemortun hortkuluk yaptığını bilmiyor. bu durumda kimse onun bişeyler sakladğınıda bilmiyor. yani bu yüzden sakladığı şeyler düz mantık bakacak olursak güvende.
    2- seriyi en son geçen sene bu zamanlar bitirmiştim o yüzden tam sayfa sayılarını veremeyeceğim ancak 6.kitapta Dumbledore Voldemort'un slyhterin soyundan geldiği çok çok az kişinin bildiğini söylüyor. bu açıdan bakarsak o evin yerini bilen kişi sayısıda son derece azdır.
    3- madalyonu sakladığı mağara. bu mağarayıda dumbledore dışında en fazla 3-4 kişi biliyordur. çünkü voldemort oraya hogwarts'a başlamadan önce gidiyordu ki çoğu kişinin voldemortun gerçek adının tom riddle olduğunu bile bilmediğini düşünürsek Hogwarts'a başlamadan önceki çocukluguyla alakalı bilgileri bilen kişi sayısı nadirdir. bu yüzden mağarada gayet güvenli.
    4- ihtiyaç odası. ktiapta çok sık bahsedilen bir oda. çapulcu haritasında bile görünmeyen bir yer. bir eşya saklamak için oldukça güvenli bir yer. bilen kişi sayısı D.O toplanmadan önce 1 elin parmaklarını geçmezdi.
    5- şimdi yukarda saydığımız hortkuluklar neler. yüzük evde, madalyon mağarada, diadem ihtiyaç odasında. geriye nagini, günce, kupa ve harry kaldı.
    6- voldemort neden günce ve kupayı lucius ve bellatrixe verdi bilmiyorum çünkü kitapta anlatılmadı ama şöyle bir tahminim var. bu ikisi(lucius ve bellatrix) voldemortun kendisine en yakın gördüğü kişiler, gün olurda birisi kendisini yenerse bu ikisinin hortkuluk sırrını ortaya çıkaracağını ve kendisini hayata geri döndüreceğini düşünmüş olabilir. ama dediğim gibi bilmiyorum. ayrıca kupayı gringost'a kupayı voldemort değil bellatrix saklamıştır.

şimdi dostum yine benim tahminim olan kitapta anlatılmayan ve senin merak ettiğin noktaya gelelim.voldemort neden kendisi için önemli noktalara sakladı hortkulukları. neden denize fırlatmadı toprağa gömmedi. burdan itibaren yazdıklarım benim kitaptan çıkardığım anlamlarla alakalıdır. kitapta detaylı olarak ya da hiç bahsedilmemiştir.

öncelikle harry'e annesi tarafından verilen sevgi korumasından başlayalım. bu söz söylenerek asa sallanarak bilerek yapılan bir büyü değil. annesinin harry'e olan sevgisinden dolayı canını vermesi sonucu oluşan bir kalkan. kitaba göre voldemort kenara çekilirse Lily'e seni öldürmeyeceğim felan diyor. kısacası bu bir doğal büyü. sözle fiziki güçle değil manevi duygularla yapılan bir büyü.

hortkuluk esasında bir büyü değildir. ruhun parçalarının içine yerleştirildiği bir karanlık nesnedir. ruh bu nesnenin içinde yaşamaya devam eder. şimdi şöyle düşün senin ruhun en çok nerde mutlu olur, kendisini rahat hisseder. ailenin sevdiklerini yanında değil mi. voldemortun sevdiği kimse yoktu hatta sevgi duygusu yoktu. ama onunda güç aldığı hayatında yer alan önemli şeyler vardı.

1- O ev voldemorta atalarından kalmıştı bu yüzden ruhunu bir zamanlar atalarının yaşadığı yere sakladı.
    2- O mağaranın olduğu yerin yakınlarına Voldemort çocukken yetimhane ile birlikte pikniğe gidiyordu. ilk orda yılanlar ile konuştu büyü gücünü farketti. kendisini belkide ilk o zaman önemli hissetti. o yüzden oraya sakladı.
    3- ihtiyaç odasına gelirsek. voldemort evi olarak hatta sevgi diyebileceğimiz şekilde bir tek hogwarts'ı sevdi. öğretmen olmak için bile geri döndü. bu yüzden ruhunu hogwarsta sakladı.
    4- naginiyi çoğunlukla yanında taşıdı zaten
    5- harry'i saymıyorum
    6 ve 7. hortkuluk kupa ve günce hakkında fikrimi yukarda belirttim zaten.

kısaca şöle anlatıyım yazdıklarımı. voldemort ruhlarını içinde yaşayabileceği kendisi gibi güçlü nesnelere koydu ve bunları yine ruhunun yaşamını devam ettirebileceği kendisi için önemli yerlere sakladı. ve bunlardan kimsenin haberi olmadığını düşündüğü halde. çok çok üstün savunmalarla korudu.

sorun olursa sorabilirsin her zaman. dediğim gibi bunlar kitapta bahsedilmedi sadece bizim fikirlerimizle teorilerimizle açıklayabileceğimiz yorumlayabileceğimiz şeyler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ekyoy

quote:

Simdi soyle birsey var. Oncelikle voldemort kimsenin hortkuluk yaptigini bilmedigini saniyor. Bu yuzden icinde bir rahatlik var.
    Ikinci olarak voldemortta buyulu ve degerli nesnelere karsi buyuk bir acgozluluk var. Bunun nedeni ise Babasinin muggle olmasindan kaynaklanan utanci anne tarafindan salazar slyhterin soyundan gelmesiyle kapatiyordu ama kendinden oncekilerin butun malvarligini harcayip sefil bir hayat surmesiydi. Catalagiz olmasi atalarinin onemli kisiler olmasi Voldemortun kendini ustun gormesine ve yenilmez oldugu inancina kapilmasina neden oldu. Hatta kendini sihirin sinirlarini zorlayan olume karsi koymus biri olarak goruyordu. Boyle birisinden kendi ruhunu caydanliga saklayip copluge atmasini bekleyemezsin. Yikilan eve ya da magaraya saklamasinin bir diger nedenide sevsede sevmesede oralarla ilgili manevi bagi olmasidir.sonucta ruhunda beslendigi bazi seyler var bunlar cok farkli sihir ve buyuler. Harryi koruyan sevgi gibi. Umarim anlatabilmisimdir telefondan zor oldu yazmak. Sorun olursa sorarsan cevaplarim dostum

Tamam nesnelerin değerli olmasının bir nedeni var onu anladım, ama neden böyle belirgin yerlere saklıyor ki ? Evinden bahsediyoruz burada ya evinden ! Hiçbir önlem yok, gelip geçen herkes alabilir... Hem hortkulukların hep manevi değeri olan bir yerde saklanması gerektiği hakkında hiç bir şey yazmıyor ki ?

şimdi evinde saklıyor ama gelip geçen kimse alamaz onu. mağaradaki savunma büyülerini hatırla dumbledore bile ne hale geldi. aynı şey ev içinde geçerli. bahsedilmedi ama savunma büyüleri olması muhtemel evde de.
    şimdi gelelim neden bilinen yerlere sakladığına. daha doğrusu bu yerler bilinen yerler mi.

1- öncelikle kimse voldemortun hortkuluk yaptığını bilmiyor. bu durumda kimse onun bişeyler sakladğınıda bilmiyor. yani bu yüzden sakladığı şeyler düz mantık bakacak olursak güvende.
    2- seriyi en son geçen sene bu zamanlar bitirmiştim o yüzden tam sayfa sayılarını veremeyeceğim ancak 6.kitapta Dumbledore Voldemort'un slyhterin soyundan geldiği çok çok az kişinin bildiğini söylüyor. bu açıdan bakarsak o evin yerini bilen kişi sayısıda son derece azdır.
    3- madalyonu sakladığı mağara. bu mağarayıda dumbledore dışında en fazla 3-4 kişi biliyordur. çünkü voldemort oraya hogwarts'a başlamadan önce gidiyordu ki çoğu kişinin voldemortun gerçek adının tom riddle olduğunu bile bilmediğini düşünürsek Hogwarts'a başlamadan önceki çocukluguyla alakalı bilgileri bilen kişi sayısı nadirdir. bu yüzden mağarada gayet güvenli.
    4- ihtiyaç odası. ktiapta çok sık bahsedilen bir oda. çapulcu haritasında bile görünmeyen bir yer. bir eşya saklamak için oldukça güvenli bir yer. bilen kişi sayısı D.O toplanmadan önce 1 elin parmaklarını geçmezdi.
    5- şimdi yukarda saydığımız hortkuluklar neler. yüzük evde, madalyon mağarada, diadem ihtiyaç odasında. geriye nagini, günce, kupa ve harry kaldı.
    6- voldemort neden günce ve kupayı lucius ve bellatrixe verdi bilmiyorum çünkü kitapta anlatılmadı ama şöyle bir tahminim var. bu ikisi(lucius ve bellatrix) voldemortun kendisine en yakın gördüğü kişiler, gün olurda birisi kendisini yenerse bu ikisinin hortkuluk sırrını ortaya çıkaracağını ve kendisini hayata geri döndüreceğini düşünmüş olabilir. ama dediğim gibi bilmiyorum. ayrıca kupayı gringost'a kupayı voldemort değil bellatrix saklamıştır.

şimdi dostum yine benim tahminim olan kitapta anlatılmayan ve senin merak ettiğin noktaya gelelim.voldemort neden kendisi için önemli noktalara sakladı hortkulukları. neden denize fırlatmadı toprağa gömmedi. burdan itibaren yazdıklarım benim kitaptan çıkardığım anlamlarla alakalıdır. kitapta detaylı olarak ya da hiç bahsedilmemiştir.

öncelikle harry'e annesi tarafından verilen sevgi korumasından başlayalım. bu söz söylenerek asa sallanarak bilerek yapılan bir büyü değil. annesinin harry'e olan sevgisinden dolayı canını vermesi sonucu oluşan bir kalkan. kitaba göre voldemort kenara çekilirse Lily'e seni öldürmeyeceğim felan diyor. kısacası bu bir doğal büyü. sözle fiziki güçle değil manevi duygularla yapılan bir büyü.

hortkuluk esasında bir büyü değildir. ruhun parçalarının içine yerleştirildiği bir karanlık nesnedir. ruh bu nesnenin içinde yaşamaya devam eder. şimdi şöyle düşün senin ruhun en çok nerde mutlu olur, kendisini rahat hisseder. ailenin sevdiklerini yanında değil mi. voldemortun sevdiği kimse yoktu hatta sevgi duygusu yoktu. ama onunda güç aldığı hayatında yer alan önemli şeyler vardı.

1- O ev voldemorta atalarından kalmıştı bu yüzden ruhunu bir zamanlar atalarının yaşadığı yere sakladı.
    2- O mağaranın olduğu yerin yakınlarına Voldemort çocukken yetimhane ile birlikte pikniğe gidiyordu. ilk orda yılanlar ile konuştu büyü gücünü farketti. kendisini belkide ilk o zaman önemli hissetti. o yüzden oraya sakladı.
    3- ihtiyaç odasına gelirsek. voldemort evi olarak hatta sevgi diyebileceğimiz şekilde bir tek hogwarts'ı sevdi. öğretmen olmak için bile geri döndü. bu yüzden ruhunu hogwarsta sakladı.
    4- naginiyi çoğunlukla yanında taşıdı zaten
    5- harry'i saymıyorum
    6 ve 7. hortkuluk kupa ve günce hakkında fikrimi yukarda belirttim zaten.

kısaca şöle anlatıyım yazdıklarımı. voldemort ruhlarını içinde yaşayabileceği kendisi gibi güçlü nesnelere koydu ve bunları yine ruhunun yaşamını devam ettirebileceği kendisi için önemli yerlere sakladı. ve bunlardan kimsenin haberi olmadığını düşündüğü halde. çok çok üstün savunmalarla korudu.

sorun olursa sorabilirsin her zaman. dediğim gibi bunlar kitapta bahsedilmedi sadece bizim fikirlerimizle teorilerimizle açıklayabileceğimiz yorumlayabileceğimiz şeyler.

İşte bence de mantıklı açıklama bu olmalı ancak neden kitapta bunu söylemiyorlar ki ? Ben de ilk böyle düşünmüştüm ancak kitapta böyle bir şey yok.

• Santiago Munez kullanıcısına yanıt
    Evde savunma büyüsü olmasa bile, yüzükte lanet vardı, değen her türlü ölecekti.
    Snape Dumbledore'a müdahale ederek, elinde tuttu laneti, ona rağmen 1 yıl sonra öleceksin dedi.
  • Yılların fantastik serisi için ne güzel bir tartışma ortamı olmuş, o kadar uzun zaman geçmesine rağmen kitapları dün okumuşum gibi gözümde canlandı valla
  • Voldemort tarihin gordugu karanlik ve yetenekli buyucu kitaplari okumus olsaniz neden ruhunun parcalarini korkak gibi denizin dibine atmadigini anlardiniz.
    Bu arada yorumlari okumadim ama kitaplarda acik acik voldemortun kendini herkesten ustun gordugu, kimsenin on birsey yapamayacagini dusundugu yaziyor, ki yasadigi ortamda adini bile soylemeye korkuyorlar, boyle bir adam birisinin onun horkuluk yaptigini ogrenecegini ogrendikten sonra yoketmeye ccalisacagini hadi calisti diyelim yaptigi kara buyulerden kurtulabilecegini dusunur mu sence. Voldemortun sonunu zaten kendine asiri guveni getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animaniax -- 3 Haziran 2015; 11:24:01 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Benim de aklıma su takıldı, ruhunu parçalara bölmek için birilerini öldürmesi gerekiyor bu adam katil, neden 7 parçaya ayirmakla yetindi?

o yaziyor sebebi en fazla 7 ye bölünür diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Hortkuluk, bir ruh parçası olarak son derece dengesiz bir varlıktır. İçine hapsolduğu nesneyi tamamen kendi emri altına alırken, o nesneye sahip olan veya onu yanında barındıran kimseye de sürekli olarak öfke, kaygı, korku gibi duygular yaşatır. Hortkuluk etkisinde olan bir kişi, dengesiz davranışlar sergiler ve günden güne insani duygulardan sıyrılarak acımasız bir karanlık varlığa dönüşebilir. Temel sevgi ve vicdan anlayışından gittikçe uzaklaşan bu durumdaki bir büyücü için, karanlık sanatların daha derinine inmekten başka bir çare kalmayacaktır; zira büyünün aydınlık tarafını anlayamaz hale gelecektir. Bu durum hortkuluk adına da bir karanlık büyü avantajı sağlar. Hortkuluk, karanlık sanatlara ve yok edilmeye karşı son derece dayanıklı bir varlıktır. Bir hortkuluk, bilindiği kadarıyla, sadece Basilisk Zehri veya Zebaniateşi ile yok edilebilir. Herhangi bir büyü yahut iksir, hortkuluk yok etmek için yeterli değildir. Hortkuluk yapan bir büyücünün de bedeninin ve ruhunun kalan kısımlarının da hasarlı hale geldiği bilinmektedir. Fiziki değişimin yanında korku, kaygı, öfke ve nefret duyguları sürekli hale gelen büyücüde hortkulukların tüm kötücül yan etkileri beden ve ruhunun ana parçasında hissedilir. "
    Özetle hortkuluğun kenara atılıp unutulması gibi bir lüks yok çünkü o yaşayan ve kendi kaderini tayin edebilen, aynı zamanda Voldemort'un sürekli hissedebildiği bir parçası(Güç Yüzüğü gibi bence). Yapan kişiye verdiği zarardan ötürü çok fazla yapılamıyor ve evet kolay yokedilmediği için bir güven var belki ama yine de çok iyi saklanmışlar.

Özel ve anlamı olan değerli bir eşyanın içine saklamaları gerektiği için... Tom'un ilk denemesi öğrenciyken ki günlüğü (Mızmız Myrtl ölür), 2. işi nefret ettiği baba tarafından muggle ailesini öldürmek ve Marvoldo Gaunt'un yüzüğünü hortkuluk yapmak. 3 ve 4. Borgin ve Burkes adında Karanlık Sanatlarla ilgili eski eserlerin satıldığı bir dükkanda satış elemanı olarak çalışmaya başladığında Hepzibah Smith adında yaşlı bir kadını öldürmesi ve Salazar Slytherin'e ait olan madalyon ve Helga Hufflepuff'a ait olan kupayı elde etmesi. 5. Rowena Ravenclaw'ın diademi (Arnavutluk'ta bir köylü ölür). 6. Nagini zaten Voldemort, Salazar Slytherin kanından bir çatalağız olduğu için Salazar Slytherin'in de böyle arkadaş olduğu bir yılanı olduğu için mantıklı (bekçi ölür). Harry kazadır gerçe ancak kehanetten ötürü o da mantıklıdır (ailesi ölür). Yani 70 yıllık ömründe Voldemort için de her şey kolay olmamıştır :D

• Her canlının yaşama biçtiği bir anlam ve değer vardır. Hortkulukların bilinmesi ve sonrasında yok edilmesi dahi Voldemort'un hayatına anlam katacaktı, kattı da. Yani, Voldemort, hortkuluklardan kimsenin haberdar olmasını istemeyebilir ve sonsuza dek yaşayabilirdi ancak anlamsız, değersiz biri gibi yaşamak ve tek başına yaşamak onu kendiliğinden yok edecekti.

Voldemort karakteri nihayetinde bir insanın hayalinden çıkma, insan da öyledir çünkü. Karakterin iç dünyasına girebilirseniz taşlar yerine oturuyor, yokluğun sonsuz bir varlık olduğunu Voldemort da biliyordu. Voldemort'u anlatamayacak, onun tesirini yaşamayan tek bir canlının yok olacağı bir son Voldemort'u çıldırtırdı. Karakterine ve yaşam felsefesine ters düşen bir durumdu. Bu sebeple varlığına anlamlar, değerler ve sonsuz bir anı kattı. Bunu da, onu anlatacak ve sonsuza dek yaşatacak bir canlı kalana dek hesaplamıştı. Bu yüzden yerin kilometrelerce derinliğine ya da debisi bir boğazı dikine yaran bir akıntıya kendi benliğini hapsetmedi.

• Zaten neredeyse çoğu “saçma sapan” eşya(lar) ve bu eşya(lar) da “saçma sapan” yer(ler)de. Günlük, Nagini, Diadem, ...
  • Harry boş tek gerçek lotr

• quote:

Orijinalden alıntı: Archer the Archer

Harry boş tek gerçek lotr
    Katiliyorum hocam. Serinin biraz abartildigini dusunuyorum basima bir is gelmeyecekse.

• Royal Flush kullanıcısına yanıt
    Ben korurum sizi yeterki lotr demeye devam edin

• İkisi de birbirinden ayrı seriler, birinden birini seçmek gibi bir şey yapamazsınız. Bir de, nedense LOTR “fan”ları, sürekli diğer serilere lâf atma peşinde oluyor; anlamadım, gitti.
  • Hem Harry Potter hem de LOTR hayranı olmak tuhaf bir şey değil, insanlar neyin savaşını veriyorsa artık çok ilginç.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.