Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: damneed

Merhaba hocam,

Kusur oranına SBM karar veriyor eksper değil, sizdehttp://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/sayfalar/kazatespittutanagisorgula.aspx linke tıklayarak bilgileri girip sonuçlandı mı görebilirsiniz. Kaskonuz olduğu için hasar dosyası kaskonuzdan açılıp tamire başlanmıştır nihayetinde bu araç yapılacak siz yada karşı taraf kusur kimde olursa olsun kusur sizde olursa kaskonuzun şartlarına bağlı bazı kaskolarda yılda 1 defa hasar hasarsızlığı bozmuyor, karşı taraf kusurlu ise yine kaskonuzdan yapılacak ödemeyi kaskonuz servise yaptıktan sonra karşı tarafın sigorta şirketine rücu edecektir.

Cevap için tşk ederim

Hata yarı yarıya çıktı diyelim. Herkes kendi arabasını mı yaptırır bu durumda. Yoksa iki arabanın hasarının toplamı ikiye mi bölünür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mert1354 M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

En kısa ve net çözümü arayın Şirketi ödemiyorsanız yargı yoluna gidiyorum diyin.

Bir gün içerisinde cevap vermezlerse e devleti kullanarak hazine müsteşarlığına yazınız.

6 gün içersinde çözülür.

Bunu da bir bilir kişi olarak söylüyorum. Haksızlık yapılıyorsa , sert cevap verilmesi gerekir.

Tek taraflı kazalar problemli, ülkemizde alkollüyken kaza yapıp kaderine razı olanı daha görmedik, herkes başka birisini şöför gibi gösterip parayı aldığı için sigorta şirketleri yoğurdu üfleyerek yiyorlar.

Eğer bir açık yoksa şikayet etmenizi tavsiye ederim, lakin şöyle bir durumda var fazla sertlikte kırar en kötü ihtimalle sigorta şirketi paranı ödemiyorum git dava aç zaten 500 dava var şuan devam eden 20 avukatım var en fazla 501 dava olur. 1&1,5 yıl bekletirim uğraştırırım seni şeklinde yol çizerler(cevabı bu şekilde değil kurumsal bir şekilde verirler tabikide)
  • helluri kullanıcısına yanıt
    her iki aracın da masraflarının %50'sini siz diğer %50'sini karşı taraf öder.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettikleri cep telefonu sinyali istihbarat inceleme ne demek oluyor ? Biz diyoruz herşeyi yaptırın tamam. Bizi arayıp durum iyiye gitmiyor istihbarata gidicek diyorlar. Tamam gitsin işimizi çözün diyoruz. Bir kaç saate neticeyi bildiricem diyo telefonu açmıyor.

İstihbarat babalarının çiftliği değil , öyle veri inceleme de yok.

Yalan söylüyorlar.Bu kişilerle daha sert uğraşmanız gerekir hocam.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    tekrardan bilirkişi vasfında gelip tutanakları tutan adam ile telefonda görüşüldü bugün. bana söylediği ankara masak tan ve sigorta istibarat birliğinden kişiler gelip tekrardan benim yaptığım gibi ifadenizi alacaklar dedi. gelsinler dedim haftaya gelirler zaten onlar gelmeden benim haberim olur veya yazılı bir beyanla gelmeden hallederler dedi. verdiğimiz ifadeleri niye takrar vereceğiz dedim onlar alacak dedi. arkadaşım seninde kafanı şişirdim kusura bakma bu işler ilk defa başımıza geldiği için bişey bilmiyoruz. şimdi bunlar bir hafta daha süre uzattı heralde bu adamlarında geleceği kesin değilmiş. bizim nasıl bir yol izlememiz gerek ne yapmalıyız ?
    Masak ne alaka deseydiniz keşke hocam, Masak mali suçları araştırıyor vergi kaçakcılığını yani masağın görevi bu iş değil.

İstihbarat birliği diye bi birlik yok, sigorta şirketleri bağımsız çalışan eksperler gibi araştırma işleri yapan şirketlere olayı çok yönlü araştır diye iş verir bahsettiği kişiler bunlar bu kişiler de olayı araştırır genelde emekli polis olurlar türlü oyunlarla sizi yoklarlar eğer bir açık bulursa ve mahkemede kanıt niteliği taşır ise ödeme yapmazlar. Bu arada bu kişiler sizden telefon dökümü vs gibi şeyler isterler lakin kanunen istemeye yetkileri yok.

Sigorta şirketi ve eksper şuan sizi zarflıyor bilerek mübalagalı ve süslü laflar ile federal bir soruşturma sürdürüyor havasındalar eğer yalan bir durum varsa sigortalı korksun ve itiraf etsin derdindeler. Geçmiş sayfalarda var 2-3 ay önce başka bir forum kullanıcısının başından aynı şeyler geçmişti, herkese aynısını yapıyorlar zaten.

Dahada detaylı bilgi istiyorsan özelden mesaj atabilirsin, sana tavsiyem bu tarz konularda sigorta mevzuatını bilen birinin eksper iletişime geçmesi her aradığınızda saçma sapan cevaplarla geçiştiriyorlar sizi bu işi bilen biri olsaydı anında sorardı Masak ile bu konunun ne alakası var diye.

Rica ederim hocam seve seve yardımcı olurum ben.

Sizin yapacağınız en güzel şey sizi arayan kişiyi ya da Şirketi arayarak ödeme yapmalarını aksi takdirde şikayette bulunacağınızı söylemek.

Yine konuyu uzatırlarsa e devlet Üzerinden hazine müsteşarlığı sigortacılık müdürlüğüne başvuru yapın lütfen.

Başka hiç bir şeyle uğraşmayın bu anlattıklarım kesin çözümdür.

• Merhaba
    Uygun yere park etmiş olduğum Toyota Yaris aracıma birisi gelip vurdu. Karşı tarafın trafik sigortası benim trafik ve Kaskom var.Tutanak tuttuk. Karşı taraf %100 hatalı.
    Servise götürdüm. 2 kapı değişti, Arka çamurluk, ön çamurluk ve tampon boyandı. Toplamda 5.180 TL onarım maliyeti çıktı ve aracım yapıldı. Şimdi değer kaybımın temini için sanırım dosya kapandıktan sonra bir expere gösterip raporu karşı tarafın sigorta bölge müdürlüğüne verip hakkımı isteyeceğim ödemezlerse sigorta tahkim komisyonuna başvuracağım.

Merak ettiğim şu aracımda 5.000 tamir masrafı var exper ne kadar değer kaybı belirler. 2.000 - 3.000 gibi rakamlar duyuyorum. Böyle olursa benim aracım bundan daha fazla değer kaybettiğini biliyorum. Aynı durumda bir aracı ben 2.000 eksiğine satın almam mesela. Şayet böyle olursa nasıl itiraz edebilirim. Bu konuda bilginiz varsa paylaşırmısınız. HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprak_55 -- 19 Ocak 2017; 10:17:13 >

• toprak_55 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Bunu kimse bilemez.Tam olarak bu nedenle eksperler devreye giriyor zaten.

Raporda kullanılan parçadan tutun , bekleme süresine veya boyanın kalitesine kadar her şey yazıyor.Bu nedenle buradan birisi size şu aralık derse yanlış yönlendirmiş olur.

Rapor , onarım süresi , bekleme zamanı ve benzeri nice faktör var ne yazık ki.
  • Başıma gelen bir talihsiz kaza sonrası kasko işlemlerini halledip 36 bin lira değeri olan pert olabileceği söylenen aracımı kendim yaptıracağımı söyleyip 9 binlira para aldım. Hasar kaydında ağır hasar kaydı olarak mı geçer ? Bilgisi olan varsa yanıtlayabilirmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mintivinki -- 19 Ocak 2017; 20:11:10 >
  • Mintivinki M kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak onarım geçmek zorunda hocam.

9000 TL ile ağır hasarlı yazarsa tramere başvurabilirsiniz.
  • bende 2015 şubat ayında geri geri gelirken bir araca dokundum.araçta 15cm bir çizik oluştu. adam önemli olmadığını aracı satacağını söledi. ama yinede yaptırsın diye sigortamı verdim.yaptıracak olursada parasını vereceğimi.adam baktım iki hafta sonra pasta attırmış aracı ertesi hafta satmış.fakat satmadan bana değer kaybı davası açmış.aracı mayıs ayında satmış.benim amirlerimede gelmiş paramı vermiyor diye şikayet etmiş falan.dava sürüyor.o gece resimler çekilmişti.kazalı bölgenin resimleri yani.kaldiki malum kış ve çamır siyahlık var.ona istinaden değer kaybı raporu geldi.bilirkişi resimlerden 1000tl kaporta bedeli yazıyor.ben sigortamı vermişim yaptırmamış suç benimmi? 2000tlde değer kaybı.adam aracı değer kaybındaki raiç bedel olan 85000 tl belirlemiş.kaldıki bu araç 90000 tl üstüne satıldı bunuda biliyorum. fakat noterde satış bedelsiz sadece kasko bedeli olan 72000tl yazmakta hemde onartmadan satılan bir araç.ortada maddi bir hasarda yok. ayrıca araç şuan hala tramerde hasarsız gözüküyor. bu aracın bu paçasının daha önce hasarlı olup olmadığını bile bilmemekteyiz.şuan bile tramerde hasarsız ise.nasıl br yol yada yeni dilekçemde ne yazmayılım.yardımı olursanız sevinirim..ayrıca aracımın 2015 8.ayına kadar sigortası ve kaskosu bulunmaktadır.
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as25121981 -- 25 Ocak 2017; 18:57:39 >

• as25121981 A kullanıcısına yanıt
    Diğer başlıkta belirttiğim gibi ,

Öncelikle red dilekçesi yazmanız gerekir.Trafik sigortasından değer kaybı talep edebileceğini belirtmeniz gerekir.

Sizin ödeme yapmanızı gerektirecek bir husus bulunmamaktadır.Maalesef böyle kişiler yanlış yönlendirme sonucu şirkete değil şahıslara ya da her ikisine de dava açmaktadır.

Yapacağınız en güzel şey mahkemeye kara yolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarının A.5 maddesinin RG-2/8/2016-29789 değişikliğine göre sigorta şirketi tarafından karşılanması gerektiğini belirtmek olur.
  • as25121981 A kullanıcısına yanıt
    hocam size telefonda anlattım neyin ne olduğunu buradan da yazayım sizin gibi durumda olup ta google da arayan arkadaşların bilgilenmesi maksadıyla;

Öncelikle davaya kaza tarihinde ki sigorta şirketini müdahil ettirmeniz lazım, şirket davaya müdahil olduktan sonra sorumlu trafik şirketi olur, karşı tarafın yasal hakkı talep edebilir, dosyaya ve bilir kişinin raporuna bakmadan bişey söylemek farazi olsa da kaporta bedelini alamasa da eğer doğru hesaplanmış ise değer kaybı bedelini sigorta şirketinizden alacaktır.
  • Teşekkürler

• Danıştay eşdeğer parça kullanımı kararını durdurma kararı almış. Aracım 2013 model 2014 trafiğe çıkışlı ve 3 yıl 100 bin km garantisi Şubat ayının 21 inde bitiyor değişen parçalarda eşdeğer kullanma ihtimali var mıdır?

• mertbil M kullanıcısına yanıt
    Hasar onarımında hangi parçanın kullanılacağını Hazine belirler diye bir madde var hocam kanunda.

Danıştay istediği kadar durdursun ne yazık ki temel kararı hazine müsteşarlığı vermekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

Hasar onarımında hangi parçanın kullanılacağını Hazine belirler diye bir madde var hocam kanunda.

Danıştay istediği kadar durdursun ne yazık ki temel kararı hazine müsteşarlığı vermekte.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Aracımın garantisi devam ediyor ve aracı yetkili servise bıraktım onarılması için eş değer parça kullanırmı servis? Bugün arayıp sordum kullanmayız dedi ama güvenemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.