Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

anlaşma tutanağını eksik ve noksan yerleri düzeltin
    kaza yerinin fotosu var mı
    bu durumda ödeniz tabi ki
  • sayın Hasan bey . aracımızla iki gün önce kaza yaptık 2000 model opel corsa. servis masraf olarak işçilik hariç 8.600 ytl masraf çıkaröış... Parça fiyatları bunlar. Orada görüştüğümüz tamirci arkadaş aracın masrafı aracın piyasa fiyatının yarısını geçtiği için aracın pert olacağını ön görüyor... Sormak istediğimiz aracın casko bedeli 17.000 ytl bize pert olması durumunda nekadar ücret verirler ( ikinci eli 11.750 --- 14.750 arası) onu öğrenmek istiyoruz.... Ayriyeten araçta kaskoya eklenmiş atiker marka tüp var daha 1 aylık onun ücretinide alabilirmiyiz ayriyeten ... şimdiden cevabınızı bekliyorum çok saygılar....
  • Hasan bey, yazdıklarınızı okudum ve arkadaşlara yardımcı olmaya çalışmanız inanın çok hoşuma gitti. Bu sebeple size teşekkür etmek istiyorum...
  • sayın Hasan bey . aracımızla iki gün önce kaza yaptık 2000 model opel corsa. servis masraf olarak işçilik hariç 8.600 ytl masraf çıkaröış... Parça fiyatları bunlar. Orada görüştüğümüz tamirci arkadaş aracın masrafı aracın piyasa fiyatının yarısını geçtiği için aracın pert olacağını ön görüyor... Sormak istediğimiz aracın casko bedeli 17.000 ytl bize pert olması durumunda nekadar ücret verirler ( ikinci eli 11.750 --- 14.750 arası) onu öğrenmek istiyoruz.... Ayriyeten araçta kaskoya eklenmiş atiker marka tüp var daha 1 aylık onun ücretinide alabilirmiyiz ayriyeten ... şimdiden cevabınızı bekliyorum çok saygılar....
  • sayın yöneticimiz;
    sizlerin de böyle bir platform oluşturarak bilgilerimizi paylaşmamıza sebep olduğunuz için ben de teşekkür ederim...
  • sayın thetuco ;
    öncelikle geçmiş olsun.
    araçlarımıza yaptırdığımız kasko değeri ile piyasa değeri farklılık gösterebilir. bu gayet doğal bişey.
    bundan 6-7 sene önce 1. ayda 12000 ytlye yaptırılan araç 11.ayda pert olduğu zaman o zamanki yüksek eflasyondan ötürü 15-16000 lira alınırdı.
    şimdi ise tam tersi oldu.?
    size 17000 ytl vermezler, keşke verseler: aracınızın ikinci el piyasa fiyatlarını karşılaştırıp en makul olan ortalama fiyatı öderler.
    böyle durumlarda sigorta firması, birkaç ilin ortalama fiyatını alıyorlar.
    bu arada, kaskoya eklediğiniz aksesuarların da parasını alırsınız.
    yüksek para talep etmeniz hakkınız, bu hakkınızı acentenize bu yönde baskı yaparak halletmeye çalışın derim...

quote:

Orjinalden alıntı: thetuco

sayın Hasan bey . aracımızla iki gün önce kaza yaptık 2000 model opel corsa. servis masraf olarak işçilik hariç 8.600 ytl masraf çıkaröış... Parça fiyatları bunlar. Orada görüştüğümüz tamirci arkadaş aracın masrafı aracın piyasa fiyatının yarısını geçtiği için aracın pert olacağını ön görüyor... Sormak istediğimiz aracın casko bedeli 17.000 ytl bize pert olması durumunda nekadar ücret verirler ( ikinci eli 11.750 --- 14.750 arası) onu öğrenmek istiyoruz.... Ayriyeten araçta kaskoya eklenmiş atiker marka tüp var daha 1 aylık onun ücretinide alabilirmiyiz ayriyeten ... şimdiden cevabınızı bekliyorum çok saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 1 Ağustos 2008; 8:24:34 >

• Çok Teşekkür ederim Sayın Hasany.... bu gün konuştuk tamirci ile tekrar tamirci eksperin tekrar arabayı göreceğini söyledi, tamirci bizim değişsin dediğimiz parçaları eksper tamir edin diyebilirmiş... böyle sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz... Pert olması durumunda ise arabanın hurdasını şirket satar parayı öyle verirler deniyor... Madem öyle neden kasko yapıldı ki... Birde pert durumunda paranın bize ödenme süresi resmiyette nekadar ... Bize ödeme yapması gereken tarih kazadan kaç gün sonraya uzar... yasal haklarımızı bileim ki ona göre davranalım...
    Şimdiden çok teşekkürler Sayın Hasanyy sizler sayesinde bilgileniyoruz....
  • aracınız pert olduktan sonra, gerekli evrakların tamamlanması aracınzıın trafikten kaydının silinme işlemleri vs. max 1,5 ayda size parayı öderler...
    genelde 1 ayda ödüyorlar aracınızı başkasına satıyorlar üstüne de kendileri para ekleyip ödemeyi yapıyorlar....
    sizin aracınız lpg li bu konuyu atlamasınlar. fiyat değerlendirmesi yaparken lpg sistemini dikkate alsınlar...
    hatırlatmakta fayda var derim.
  • teşekür ederim hasanyy bey exper ile tlfda görüştüm 0yüzde doksan pert dedi aracın ikinci el piyasasına internetten bakarak raporu çarşamba sigorta şirketine gönderirim dedi ruhsatta tüplü olduğunu belirttim... dikkate alınır dedi... aynı araba nette 14.000ytl ile 14.500ytl arasında... sizce nekadar olur ödeme tutarları... kaskoya tüp ilave edildi kasko tutarı 18.500ytl oldu.
    düşüncenizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekürler...
  • teşekür ederim hasanyy bey exper ile tlfda görüştüm 0yüzde doksan pert dedi aracın ikinci el piyasasına internetten bakarak raporu çarşamba sigorta şirketine gönderirim dedi ruhsatta tüplü olduğunu belirttim... dikkate alınır dedi... aynı araba nette 14.000ytl ile 14.500ytl arasında... sizce nekadar olur ödeme tutarları... kaskoya tüp ilave edildi kasko tutarı 18.500ytl oldu.
    düşüncenizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekürler...
  • benim size şu kadar öderler demem uygun olmaz
    aracınızın piyasa rayiç bedeli ortalamasını alırlar lpg sistemini de ekleyip ödeyeceklerdir.
  • Çok Teşekkür ederim Sayın Hasanyy.... verdiğiniz bilgilerle bizlere yol gösteriyosunuz... pert olan araç için benden neler istenecek... neler yapmalıyım ... yapılacak işlemler için olası masrafları kim karşılayacak ya da masraflar olacak mı?
  • İyi akşamlar Hasan bey, sanırım beni tanıdınız.
    Aracımı ikinci kez aynı exper gelip inceledi, sonra görüşüp konuştuk arabanın sağ ön airbag'i yokmuş arabayı pert edersek onun fiyatını düşüp öyle ödeme yapar sigorta diyor.
    Bu gün tam 49. gün oldu hala beni oyalıyorlar bu nasıl sigorta şirketi anlamış değilim?!...
    Ben arabamı 6 ay önce sigortalattım o zaman kasko bedelini aldığım fiyattan yaptırdım 23500 ytl fakat ben arabyı kasko yaptırırken sigorta firmasının benim araba için sistemlerinde 21500 ytl olarak gözüküyordu, sizce bana ne kadar ödeme yaparlar ve bu ödeme için daha ne kadar beklerim?
    Arabam 2004 Megan 1.6 16v HB, 110 bg, çift Sunroof
    Cevaplarınız için teşekkürler.
  • Selam...

Öncelıkle paylaşımlar için teşkkürler..

benım soyle bır sorum olacak ben aracın kaskosunu sadece kendım kullandıgım surece karsılasın dıye yaptırdım..

sızce yanlışmı yaptım acaba ? yanı arac ben degılde bır baskasında kaza yapsa karşılamyacakmı ?

illaki benim mi olmam gerekiyor..

şimdiden teşekkürler..
  • hasanyy affına sığınıp cevaplamak istiyorum.

Sadece sen kaza yaptığında karşılasın diye bir poliçe olmaz. Ehliyeti olan herkes aracı kullanabilir,sadece şu olur,senin dışında başkası kaza yaparsa uygulanan indirim nispetinde hasar ödemenden düşülür
  • @liberti

Yani benim dışımdaki bir başkası araçla dıyelım allah korusun kaza yaptı kasko bunu karşılamazmı?

Yapıcak olan sıgortacı arkadaş sadece senmı kullanıcaksın yoksa baskasıda kullanıcakmı dedı.

bu fiyatı buyuk oranda etkılıyormus

• @Sessiz@Saglıkcı

Ben karşılamaz demedim.Poliçeni Anadolu Sigorta'dan kestirmişsin. Anadolu Sigortada tek sürücü indirimi var bu oran %10. Bu indirimi almışsın. Aracı senin dışında başkası kullanır ve kaza yaparsa bu indirim hasarından düşülür. Örneğin 600 değilde 500 ytl alırsın kaskodan.
  • hasanyy bey,bizlere yardımcı olduğunuz için öncelikle size çok teşekür ederim.
    benim derdimde şu.2008 model polo aracımı garanti sigartadan yaptırmıştım ödemelerin hepsi yapıldı.2 hafta öncesi yeni bir araç alamaya karar verdik peugeot 308 aldık(bugün teslim alacam).garanti sigortayı arayıp polonun koskosunu 308 aktarmak istediğimi belittim onlarda bana 178 ytl + para verirsen kaskoyu 308 geçiririz dediler.buraya kadar sorun yok.geçtiğimiz pazar günü düğünümüz vardı,ployuda birader kullanıyodu ve düğün arabasına arkadan vurmuş.bizim poloda sağtaraftan ön kapıya kadar baya bir hasar oluştu.tutanak tuttuk ve şuanda araba serviste kaskodan yapılıyor.size sormak istediğim bu hasar olayı çözülmeden yeni aracıma kaskoyu geçirebilirmiyim.ve bana verdikleri 178 ytl devir masrafı artarmı bu gün sizden alacağım cevaba göre garanti sigortayı arayacağım.şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: erdis

İyi akşamlar Hasan bey, sanırım beni tanıdınız.
    Aracımı ikinci kez aynı exper gelip inceledi, sonra görüşüp konuştuk arabanın sağ ön airbag'i yokmuş arabayı pert edersek onun fiyatını düşüp öyle ödeme yapar sigorta diyor.
    Bu gün tam 49. gün oldu hala beni oyalıyorlar bu nasıl sigorta şirketi anlamış değilim?!...
    Ben arabamı 6 ay önce sigortalattım o zaman kasko bedelini aldığım fiyattan yaptırdım 23500 ytl fakat ben arabyı kasko yaptırırken sigorta firmasının benim araba için sistemlerinde 21500 ytl olarak gözüküyordu, sizce bana ne kadar ödeme yaparlar ve bu ödeme için daha ne kadar beklerim?
    Arabam 2004 Megan 1.6 16v HB, 110 bg, çift Sunroof
    Cevaplarınız için teşekkürler.
  • Hasan Bey sizden bir ricam var.Aracımın ön kaputunda 2 adet fındıktan biraz büyük göçük var ve ufak tefek çizikler.Aracım kaskolu ve İzmir'deki auto king merkezine gidip mini kaskodan yaptırmak istedim ama bana söylenen vakumla çekme diye bir şey yoktur.Ön kaput komole boyanacak.Şaşırdım ve bunun için ön kaput mu boyanır deyince yaptırmak istiyorsan böyle arkadaşım dendi ve bende aracı alıp geldim.Gerçekten vakumla çekme diye bir şey yok mu?Bir de bu teknik hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılarımla.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.