HashtTag diye bir tablom var #diye başlayan kelimeleri veritabanına kaydediyorum ama bu kelimeleri top10 olarak almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek varmı.
quote:
Orijinalden alıntı: nohutlupilav
HashtTag diye bir tablom var #diye başlayan kelimeleri veritabanına kaydediyorum ama bu kelimeleri top10 olarak almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek varmı.
Top10 olarak almak istediklerini neye göre alacaksın ? Eğer sql de TOP 10 yaparsan tablonun en üstündeki 10 taneyi verir sana. Filtre kriterin nedir ? Neye göre Top 10 ?
Mesela #twit 10 kez atilmiş en üstte bu olucak #deneme 7 kez atılmış 2.sırada bu olucak #selam 5 kez atılmış 3.sırada bu olucak ilk 10 sıradaki hashtagleri bulmam gerekiyor ekranda göstericem.
quote:
Orijinalden alıntı: nohutlupilav
Mesela #twit 10 kez atilmiş en üstte bu olucak #deneme 7 kez atılmış 2.sırada bu olucak #selam 5 kez atılmış 3.sırada bu olucak ilk 10 sıradaki hashtagleri bulmam gerekiyor ekranda göstericem.
Hashtaglerin grupla, sıralarken de DESC yaparsan büyükten küçüğe doğru sıralama yapması lazım, TOP 10 diyerek istediğini elde edebilirsin. Sorguyu yazamazsan yazdığın kadarını buraya paylaş yardımcı edeyim.