Oynadığım oyunlarda ping ve lag tarzı sorunlar yaşıyorum hat değerlerime baktığımda iyi gördüm ama emin değilim sizlerinde yorumunu öğrenmek istiyorum hat değerlerim normal mi sizce pingin sebebi bu değerler olabilir mi? |
hat değerlerimde sıkıntı var mı?
-
-
upload tarafı zayıflamanız fazla iç tesisatı kontrol etmeniz gerekebilir.
fakat sizin yaşadığınız sorun bununla ilgili değildir bu hat değerleriyle bile daha iyi bir hız alabilirsiniz 16 mbps paket yerine stabil bir internet için en az 35 mbps kullanmanızı tavsiye ederim. aynı sözleşme ve kampanya üzerinden paket değişikliği yapabiliyorlar.
Ayrıca kullandığınız modem miladını doldurmuş bir modem oyun oynuyorsanız Qos özellikli oyunlarda paket önceliği tanıyan bir modem kullanmanızı tavsiye ederim eğer kablosuz olarak bağlanıyorsanız 5 ghz'de şart
-
Teşekkürler değerli yorumunuz için. Dediğiniz gibi modem baya eski 9 senedir kullanıyoruz birde ethernet bağlı olmasına rağmen oluyor kablosuzu geçtim kablosuzda daha beter oluyor. Modem değişirsem çözülür mü sizce gecikme sorunum? Birde bu dediğiniz qos bu modemde destekleniyor mu? Ayarlarda vardı yapmıştım bu ayarı ama yinede diğer cihazlar aynı download hızını alıyordu ve çözülmemişti sorun yeni modem alıp stabil ayarları yapsam sorun çözülür mü sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben keenetic extra dsl kullanıyorum hocam
100 mbps indirme yapıyorum oyunda ping'im 45 ms'den 55-60 MS'e çıkıyor.
Kısacası sorununuzu yüksek ihtimal çözecektir. Gerekli ayarları yapmanıza da yardımcı olurum. Eğer beğenmezseniz sorununuzu çözmezse 15 gün içinde iade etme hakkınız da oluyor zaten bu da aklınızda olsun.
Edit: https://www.youtube.com/watch?v=LhThqMHEmzs&feature=youtu.be
Bu video'dan qos ayarı yapabilirsiniz hocam ama ne kadar işe yarar bilmiyorum modem dediğim gibi eski çok stabil kullananı görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 11 Kasım 2021; 5:36:19 >
Hocam bu arada tekrardan turk telekomu aradım bir kadın çıktı ve kontrolleri sağladı kopmalar oluyormuş sinyallerde apartman iç tesisatı yüzünden dedi sanırım kablolarla alakalı imiş arıza kaydı oluşturdu bekliyorum bakalım çözücekler sanırım ama inşallah pingim çözülür ayrıca speedtest yaptım jitter ve ping bir hayli fazla çıktı görselleri ekliyorum:
gördüğünüz gibi kablosuz çok kötu durumda su an değerlerim ayrıca cmdden baktığım zaman baya bir paket kaybı oldu ve ping stabil değil
bekliyoruz bakalım inşallah çözülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntyn74 -- 11 Kasım 2021; 19:8:6 >
-
Hocam hat değerleriniz iyi gibi snr değeriniz yüksek eğer buna rağmen kopma yapıyorsa iç tesisatta özellikle ek kısımlarında temassızlık vardır buda crc fec yapar yani hatalı paketler alırsınız bu da modemin şişmesine sebep olur stabil bir internet kullanamazsınız.
Zyxel modemlerde crc fec gözüküyor mu bilmiyorum bi inceleyin olabilir.
Ayrıca turktelekom sizin iç tesisatınıza hiçbir şey yapmaz para almadan sadece ankastreye kadar ölçüm yapar gider.
Size ilk tavsiyem güzel bir modem almanız olacaktır sonra tekrar izleriz hat değerlerini ve crc fec hec değerlerini yine yapıyorsa iç tesisatta bi iyileştirme ile mükemmel bir internetiniz olur.
bana öyle dediler tam olarak bilmiyorum ama kopma var dediler sadece,başka bişey demediler ilk önce ben teknik destek uzmanına oyunlarda gecikme sorunu oluyor dedim kontrol etti sonrasında internette (sinyalde) kopmalar var ve bunun sebebi olarak apartmandaki kabloların kopması gözüküyor sistemde dedi yani büyük ihtimal doğru söylüyor onca sebep varken neden apartmandaki kablolara bağlasınki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntyn74 -- 11 Kasım 2021; 23:0:7 >
-
şuan hattı resetlettirdim ve baktığım zaman upstream kısmında çok fazla hatalar görüyorum ayrıca snr margin anlık olarak düşüyor upstream kısmında 30 dan 21 e düşüyor bu sürekli oluyor ayrıca paket kaybı var anlık ping var crc fec falan her şey var fotoğrafı ekliyorum:
-
başka modem denedim sıfır yine devam etti bu arada hocam hala mermilerde sıkıntı var geç çıkıyor daha ne yapabilirim ki port değişikliği ve statik ip denesem mi sizce?
Benzer içerikler
- adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
- lg8245x6-50 port açma
- bu ağ yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan wi-fi kanallarında çalışıyor ne demek
- dns probe finished no internet
- türk telekom modem power ışığı yanmıyor
- hotspot ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X