Şimdi Ara

Hatalar silsilesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu olayı toplantı odalarında yazacağım, öncesinde kronolojiyi burada toparlamak istiyorum:

1.

Başka bir üyenin ilgili mesajı:https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122580161

Detay: "...Ve evet izin günümdeyim, canım sıkılıyor ama alıcı değilim. 50 lirada olsa 30 lira da olsa alacak değilim. Ama bu yapılanı bir türlü kabul edemiyorum. Veledi zina bunu yapanlar başka bir şey değil. "

2.

Bu mesaj SPaCeLoRD tarafından şikayet ediliyor:https://forum.donanimhaber.com/ticket.asp?rid=1830401&currpage=1&smode=5&tmode=0&sort=1

Detay: Şikayet alanında üye şunu yazıyor: "Veledi zina bunu yapanlar başka bir şey değil."

3.

Şikayet Lacrymatoire tarafından kapatılıyor, ilgili mesaj siliniyor.

4.

Şikayet içinde üyenin yazdığı mesajdan ötürü Lacrymatoire üyeye uyarı talep ediyor:https://forum.donanimhaber.com/warnings.asp?rid=483306

Uyarı onaylanıyor sonrasında destek hattından açılan ticket ile uyarı iptal ediliyor.

5.

Üye ile Lacrymatoire arasında aşağıdaki konuşma geçiyor: (Ayrıca şikayet linki: İsteğim üzerine açıldı:https://forum.donanimhaber.com/ticket.asp?rid=1872733&currpage=1&smode=5&tmode=0&sort=1

Hatalar silsilesi...

6.

Üye bu olaylar silsilesini burada ilk önce aşağıdaki şekilde anlatır:https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125029780 (Rev:4)

"...bi mesajı şikayet ettim, ama 8-10 satırlık mesaj. yönetici de uğraşmasın diye hangi bölümde küfür geçiyorsa onu alıp şikayet içeriğine yapıştırdım. adam bana uyarı verdirdi :) özel mesajla sebebi nedir dedim ? küfür yazmışsın dedi. e iyi de o küfürü yazan ben değilim, yazıdaki şikayet edilen bölümü daha kolay bulun diye oraya yazdım dedim, yazamasın diye atarlandı sonra senle uğraşamam uslubun kötü vs diye zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışarak blokluyorum seni dedi :) ..."

7.

Forumda üyenin bu mesajını gördükten sonra kendisine özel mesaj gönderdim:

Hatalar silsilesi...

Hatalar silsilesi...

8.

Ben bu yazışmaları yaparken üyenin ilk mesajı şu şekilde değiştirdiğini gördüm:https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125029780

"...Mesajı düzenledim, yazdıktan sonra girip özel mesajlara baktım, yazdığım olay genel hatlarıyla doğru olsa da detay kısmında farklı bir olayla birleştirmişim. (3 ay önce olmuş bir olay olduğu için malesef hafızam beni yanıltmış. Burdan isim vermeden de olsa bir mod'un kısmen de olsa hakkını yiyip günahı aldım. Kısmen de olsa kendisinden ve diğer zan altında bıraktığım tüm modlardan özür dilerim."

Şimdi burada üyenin hareketinden ziyade yönetim tarafını da ilgilendiren bir durum söz konusu, bazı tespitlerim:

Öncelikle; üye, şikayet içinde kendisinin de söylediği gibi kural dışı kısmı bize göstermiş. Bu olay şikayet sistemi içinde sıklıkla olmasa bile kullanılan bir yöntem. Burada herhangi bir kural dışı durum yok.

Yönetici arkadaşımız bunu kural dışı durum olarak değerlendiriyor ve uyarı gönderiyor.

Adminlere/Programcıya: Şikayet içinden gönderilen uyarı, onay ekranına PM mesajı olarak geliyor. Haliyle yukarıdaki uyarıda görülebileceği üzere onaylanmaması çok anormal oluyor. Burada sistemsel bir takım değişiklikler olmalı ki biz durumun farkına varalım.

Üye ile Yönetici arasında geçen konuşma ise irdelenmeli:

Şimdi bana şunu söyleyin: Burada şikayet içinden istenen uyarı doğru mu yanlış mı? Yanlış ise, üye bunu bildirdikten sonra Yönetici arkadaşım anlamıyor mu? Anladı ise neden telafisi için uğraşmıyor? Sanki diyalog biraz egoya doğru kayıyor. Bir diğer durum, kendimizi neden üye yerine koymuyoruz? Son olarak üyenin bu çıkışı şehir magandası gibi mi? Lütfen değerlendirir misiniz?

Nedir görüşleriniz?

Derleyip toplayıp odalara açmayı düşünüyorum. Olay Lacrymatoire özelinde değil, bunu herkes yapabilirdi.

• Abi öncelikle şikayet içerisindeki bu mesaja uyarı vermek yanlış.Çünkü şikayet ekranından o üyeye değil mesajin içerisindeki veledi zinayı belirtmek için yazmış.

Normal olarak yanlış anlamış olabilir üyeye söyledi diye düşünebilir uyarı verebilir kabul diyelim.

Peki bundan sonraki konuşma nasıl gerçekleşiyor,yetkili arkadaşımız diyalog'ta nasıl bir yol izliyor benim gördüğüm sıkıntı burada başlıyor.

Üye güzel bir dille mesaj atıyor nasıl düzeltebiliriz diyor.

Lacrymatoire şikayet ekranına bir nevi yazamazsınız diyor.

Yazabilir bununla alakalı hiçbir yerde bir açıklama yapmadık yada kural koymadık.

Akabinde üye mesaj atıyor,bizim yetkili arkadaşımız üslubuna dikkat et diyor.

E haliyle üye bu cevap üzerine yine bana kalırsa normal ama biraz kızmış bir şekilde hakaret ve saygısızlık etmeden yazıyor.

Buna karşılık yetkili şehir magandası diyor.

Bir üye duruma göre bu mesajı yazsa uyarı alır.

Sonuç lacrymatoire hatalıdır.

Bu şekilde üslubunda dikkat et vb.laflari kullananların basında denizci, kocaballı gelir.

Bu sebeple denizciyide cok uyarmışımdir ama kusura bakma demesine rağmen devam etmiştir.

Abi aslima bakarsan bu tarz söylemler devam eder.

Neden diye sorarsan lacrymatoire denizci kocaballı ecay vs birkaç kişi daha özel olarak görüşüyorlar.Bunlar kafalarına göre birbirine gaz veriyorlar.

Şikayet ekranında veyahut baska yerlerde uyelere karşı bu şekilde saygısız cevap verdiğini gören yeni aldığımız arkadaşlar yada diğer arkadaşlar bunları örnek alıp kendileri cevap vereceği zaman atar yapıp uyelere ayar vermeye çalışıyorlar.

Şahsi fikrim nedir diye soracak olursan.Sen odaya konu açacaksın "ki Zaten mükemmel yazıp gereğini yaparsın kendince" ama bu mesaja söyle birsey ekleyebilirmiyiz?

Uyelere karşı bu şekilde davranan her kim olursa yetkileri alınacaktır.

Aslında paylaştığın bu olayın temeli bu abi.Yetkili arkadaşlarımızın uyelere karşı üslubu.

Yatakta telefondan yazdim aklımdakileri kusuruma bakma abi:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eline, telefonuna ve yatağına sağlık abi. Yatak konforluymuş ki güzel bir mesaj olmuş. :Pp

Abi şimdi ben bu konuyu şunun için açacağım. Ana mesajımda da yazdığım gibi olay Lacrymatoire değil. Lacrymatoire üzerinden yöneticilere bilgi vermek ve onların daha kibar olmalarını istemek. Lacrymatoire biraz alınabilir ama bizim hataları örnek göstereceğimiz her olayda bir yönetici işin içinde olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Eline, telefonuna ve yatağına sağlık abi. Yatak konforluymuş ki güzel bir mesaj olmuş. :Pp

Abi şimdi ben bu konuyu şunun için açacağım. Ana mesajımda da yazdığım gibi olay Lacrymatoire değil. Lacrymatoire üzerinden yöneticilere bilgi vermek ve onların daha kibar olmalarını istemek. Lacrymatoire biraz alınabilir ama bizim hataları örnek göstereceğimiz her olayda bir yönetici işin içinde olacaktır.

Farkındayım abi.Yani lacrymatoire'den ziyade genel bilgi paylaşımı yapacaksın onun üzerinden.

Aslında diğer arkadaşlarında mesajlarını bulup hepsi üzerinden gidilebilir.

Constantine'in bir mesajı vardı forumla ilgili görüşler bölümünde mesela vb abi.

Sen nasıl uygun görüyorsan yaz abi.Taslağı hazırlamışsindir gerci:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üye tamamen haklı, artiz yöneticimiz tamamen haksız. Üye hakkını aramış bizimki artizlik etmiş. Kibir yapmış. Burda herkes yanlış yapabilir önemli olan bunu en kısa sürede telafi etmek. Bir de Lacrymatoire git forumdesteğe yaz falan demiş, bu adam bana bunun hesabını sorarlar diye hiç mi endişe etmiyor garibime gitti.

son olarak "Hiçbir yöneticinin üyeleri engelleme gibi bir hakkı yoktur" Kişi yönetici olduktan sonra üyeliğini bir tarafa bırakır ona göre davranır. Sen ona yardım etmek için buradasın.
  • Gayet başarılı oldu Çağrıcım, bir yazdın pir yazdın. Çok tuttum seni. Tuttum derken seni yani bünyeni, vücut halini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.