Şimdi Ara

HATALI KİMYA SORUSU (SADECE 16. SORU) İPTAL İÇİN SESİMİZİ DUYURALIM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

pKa'lı soru müfredat dışı. Daha doğrusu yeni müfredatta var, biz görmedik. O yüzden sorulması yanlış. Ama ÖSYM'nin tavrı bu konuda belli. İptal etmiyor müfredat dışı soruları. Etseydi, sanırım sadece LYS Biyoloji'de 2-3 soru iptal edilmeliydi.

Bu soru iptal edilmeli, çünkü yanlış. Daha basit nasıl anlatılabilir bilmiyorum. Soru yanlış işte, eldeki verilerle yanlış. ÖSYM'nin verdiği cevap ise "şaka gibi" ama sorunun tek yanlış cevabı. Bu soru, şu şartlarda doğru olabilirdi:

-İndirgenme sırası yerine yükseltgenme yazsaydı.
    -Doğrudur yerine yanlıştır'ı sorsaydı.

Ama böyle sormamışlar. O yüzden soru yanlış. Elli milyon kere yanlış yazınca da değişmeyecek, iptal edilmemeli deyince de. Bu sorunun iptaline karşı çıkmak, hangi argümanlarla mümkün bilmiyorum. Bana mantıklı bir sebep verin, ben de ağzımı kapayayım.

AMA SORU İPTAL EDİLMELİ!

• Hiçbir haber kanalında görmedim ( pek fazla izlemiyorum, belki ilgisi vardır). bu da demek oluyor ki pek fazla göz önünde bulundurulmuyacak, iptal olmuyacak. ama gerekirse dilekçe vs yazalım.
  • Bu gerçeği değiştirmiyor.

Dilekçeyi nasıl ve nereye yazabiliriz?
  • bu ösym iptal için daha neyi bekliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tayfanın iptal edeceğini sanmıyorum, boşuna ümitlenmeyin ygsdede iptal edilecek sorular vardı ama ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

bu ösym iptal için daha neyi bekliyor?

ÖSYM öyle yüzsüz bir kurum ki, iptal edecekse bile öyle bildirme gereği duymaz. Sen eşşek gibi, korkarak beklersin, onlar keyifleri olursa iptal eder. Ederlerse de sınavla beraber açıklarlar, Belirsizlik yüzünden tüm sınav sürecinde yaşamadığım stresi yaşıyorum son 2 gündür olacak iş değil.

Benim 2 yıl sabah akşam çalışmam belki de bu soruyla düğümlenecek, adamlar bilgi vermeyi, sınav açıklanma tarihini ve iptal edilecek mi edilmeyecek mi onu bile söylemiyorlar.

Bu nasıl iş hakikaten? Yarın öbür gün bu soru iptal edilmeyecek. Belki de biri çıkacak mahkemeye taşıyacak işi. Beş yıl sonra da soru iptal oldu diye sonuç mu gelecek? Ben bunu anlamıyorum. O zaman ÖSYM her şeyden kurtarabilir kendini, ne denetleyen var, ne de herhangi bir sonuca katlanmak zorunda.

Beni 3 haftadır bu forumda ve internette televizyonda her an bir haberini görmek için bekleten stres küpü yapan ÖSYM'nin allah belasını versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: x--treme

@ßegonya

pKa'lı soru müfredat dışı. Daha doğrusu yeni müfredatta var, biz görmedik. O yüzden sorulması yanlış. Ama ÖSYM'nin tavrı bu konuda belli. İptal etmiyor müfredat dışı soruları. Etseydi, sanırım sadece LYS Biyoloji'de 2-3 soru iptal edilmeliydi.

Bu soru iptal edilmeli, çünkü yanlış. Daha basit nasıl anlatılabilir bilmiyorum. Soru yanlış işte, eldeki verilerle yanlış. ÖSYM'nin verdiği cevap ise "şaka gibi" ama sorunun tek yanlış cevabı. Bu soru, şu şartlarda doğru olabilirdi:

-İndirgenme sırası yerine yükseltgenme yazsaydı.
    -Doğrudur yerine yanlıştır'ı sorsaydı.

Ama böyle sormamışlar. O yüzden soru yanlış. Elli milyon kere yanlış yazınca da değişmeyecek, iptal edilmemeli deyince de. Bu sorunun iptaline karşı çıkmak, hangi argümanlarla mümkün bilmiyorum. Bana mantıklı bir sebep verin, ben de ağzımı kapayayım.

AMA SORU İPTAL EDİLMELİ!

X, Y, Z, T, V elementleri deseydi de sorun olmazdı.

• bi tane doğru buldum, zaman kaybetmiştim direk işaretlicektim, devam ettim. 3 tane daha doğru buldum. yanlış olan şıkkı işaretledim. sanırım kârlı çıkıcam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

bu tayfanın iptal edeceğini sanmıyorum, boşuna ümitlenmeyin ygsdede iptal edilecek sorular vardı ama ...

yahu sorunlu msunuz ? bıktım sizin gibilere laf anlatmaktan. YGSDE HATALI SORU YOKTU TARTIŞMALI SORU VARDI. AKİFLİK SORUSU HAAA-TAA-LIII
  • Bu zihniyetteki adamlara laf anlatabilmek için belki bütün sayısalcılar bir araya gelip yürümemiz lazım. Var mı bu ülkede böyle bir bilinç ? Yok. Dolayısıyla yine her zaman yaptığımız şeyi yapıp bir koyun gibi "Amaan bir sorudan ne olacak?" diyen kalabalığa dahil olalım.
    @x--treme çaban için teşekkürler.
  • @PunisherLord

Ben teşekkür ederim, yalnız YGS'de o kadar genç yürüdü, bu ülkenin en akil kişilerinden olması gereken başbakan çıkıp "Biz daha fazla kişi süreriz karşınıza" dedi. Zihniyet bu olunca insan çıldırıyor. 2-3 hafta önce LYS'lerden sonra bir kadına "YGS'de yaşanan olaylar sizin çocuğunuzu etkiledi mi?" diye soruyor muhabir, kadın "Yok bizimki başarılıydı etkilemedi." diyor. Yani insanlar daha olayın ne olduğunu bile anlamaktan aciz, yahu senin kızın oğlun giriyor, başarılı olunca kopya çekenler kızının önüne geçemiyor mu?

Çıldırmamak mümkün değil.

@Storm Spirit

X,Y,Z deyip sonra aynı şekilde aşağıda da X,Y,Z diye verse yine sorun olurdu çünkü aktiflik sıralamasının yanlış verilmesi değil, verilen sıralamanın birden fazla şıkkı doğru çıkarması yanlış olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x--treme -- 14 Temmuz 2011; 13:28:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x--treme

@PunisherLord

Ben teşekkür ederim, yalnız YGS'de o kadar genç yürüdü, bu ülkenin en akil kişilerinden olması gereken başbakan çıkıp "Biz daha fazla kişi süreriz karşınıza" dedi. Zihniyet bu olunca insan çıldırıyor. 2-3 hafta önce LYS'lerden sonra bir kadına "YGS'de yaşanan olaylar sizin çocuğunuzu etkiledi mi?" diye soruyor muhabir, kadın "Yok bizimki başarılıydı etkilemedi." diyor. Yani insanlar daha olayın ne olduğunu bile anlamaktan aciz, yahu senin kızın oğlun giriyor, başarılı olunca kopya çekenler kızının önüne geçemiyor mu?

Çıldırmamak mümkün değil.

Yok bizim ülke için yeterli bir sayı değildi bence. Bilinçli insanlara sahip bir ülkede, diğer insanlar o gençlerin tepkisini anlamaya çalışırdı,yeterli olurdu. Ama bizde ülkenin yarısı "Ergenegoncular başbahanımıza zarar verecekler ahıllarınca" dediği için o açığı da kapamak zorundaydık, olmadı. Neyse diyorum ya mutlu olmanın yolu bu kalabalığa dahil olmaktan geçiyor, katılın sizde bu toz pembe dünyadan mahrum kalmayın.

• sınav günü sad3ece bu sorunun iptal olduğunu söyliyecekler .önceden söylemiyorlar çünkü bazı kişiler tartışmalı sorular için bunlar da yanlış bunlarıda iptal et derler sınavların hepsi okunduktan sonra böyle deselerde bişey olmayacağı için böyle yapıyorlardır herhalde. beklicez görcez bakalım
  • bu karşı çıkan zihniyeti anlamak mümkün değil

onu geçtim. Bariz yanlış olan bu soruya tepkinin bu kadar az kalmasınıda mantığım almıyor galiba sınava adam gibi hazırlanan öğrenci sayısı çok az.
  • @King_Leoric31

Hem öyle, hem de zaten sayısaldan giren 300 bin kişi falan var, bunların %90'ı sorunun hatalı olduğunu bile bilmiyor, bazılarıysa hatayı anlayacak bilgiye sahip değil.

Ben yine söylüyorum, ben bu sorunun iptal olmayacağını düşünüyorum. Hep tekrar edeyim ki iptal olmayınca yıkılmayayım
  • İptal olmazsa çok saçma bi durum ortaya çıkar ne yani seneye bu soruyu kitaplara koymayacaklar mı nasıl açıklayacaklar öğrencilere öğretmenler
  • inşallah olur amin
  • @can_214

ÖSS kitaplarını düşündüklerini sanmıyorum :)
  • ben de desteklerim yeter ki bir fikir beyan edin..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.