Şimdi Ara

Hattımın Alabildiği Max. Hızı Nasıl Öğrenebilirim? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.699
Cevap
63
Favori
542.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba benim hattım aşağıdaki resime göre 4 Mbit bağlantıyı destekler mi?Veya en fazla hangi tür bağlantıyı destekler?Şu an 1 Mbit sınırsız kullanıyorum fakat 4 Mbit sınırsıza geçmeyi düşünüyorum.

Hattımın Alabildiği Max. Hızı Nasıl Öğrenebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Acaba benim hattım aşağıdaki resime göre 4 Mbit bağlantıyı destekler mi?Veya en fazla hangi tür bağlantıyı destekler?Şu an 1 Mbit sınırsız kullanıyorum fakat 4 Mbit sınırsıza geçmeyi düşünüyorum.

Santrale uzaksın ama hattının kaldırabileceği kapasitede duruyor SNR sınırı o nedenle geçiş yapabilirsin Fakat her zaman söylediğim gibi geçiş yapmadan önce müşteri hizmetlerine danışmakta yarar var..

• @GaA_BaT

Bu durum şu şekilde izah edilebilir. Şöyle ki daha önceden Net paketlere olan talep azdı ve santral bu yoğunluğu kaldırabiliyordu. O nedenle seninki gibi hat zayıflık değerine sahip bir abone rahatlıkla bu değerle 7 mbps hızı görüyordu. Sonra eş dost, konu komşu kim varsa bu tarifeye telefonla aramalar olsun, müşterinin kendisinin teklifi ile olsun geçişler yapıldı. Daha önceden rahatlıkla kaldırabildiğin 7 mbps hız bu kez oluşan santral yoğunluğu nedeniyle kaldıramaz oldu. Yani havuz doldu. O nedenle santrale en yakın abone rahat kullanımı devam ederken senin gibi uzak aboneye de sinyal daha kötü gelmekte ve kopmalar yaşanmakta
  • arkadaşlar birde bana bilgi verseydiniz dün yardım istemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Aralık 2010; 2:37:31 >
  • Downstream hat zayıflaması 50
    2 mbit kullanabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: By Asphyxia

quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler Linksys WAG54G2 modem kullanıyorum. Hiçbir yerde hat değerlerimi göremiyorum ? Santrale uzaklığımı da bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim en son kaç mb alabileceğimi ?

aynen bende bulamadım kırıcam modemi

ben de linksys wag320n kullaniyorum.
    arayuzdeki menulerden bu degerlere ulasilamiyor.
    adres cubuguna (http://192.168.1.1/setup.cgi?next_file=adsl_driver.htm) yazarak bilgi sayfasina ulasiliyor. bu sayfada aradiginiz degerleri bulabilirsiniz.
    en azindan wag320n icin boyle, sizin modelinizde farkli olabilir. google'layin.

• ADSL Hızı:
    İletişim Yönü
    Gerçek İletişim Hızı

Gönderme
    799 (Kbps.)

Alma
    5987 (Kbps.)

Operasyon Bilgisi
    Gönderme
    Alma

Gürültü payı
    16 dB
    22 dB

Zayıflama
    4 dB
    3 dB

indirmede 3db zayıflama :) ama 5987 (Kbps.) de 150kb/sn indirme anca yapıyorum.çok nadir 400kb/sn görüyorum oda düşük mb dosyalarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

Benim hat durumu nedir
  • noise margin upstream: 31 db
    output power downstream: 18 db
    attenuation upstream: 9 db

noise margin downstream: 31 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 14 db

değerlerim nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EverQuesT

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    407
    Downstream Hızı (Kbps)
    1021
    Upstream Sınırı
    9
    Downstream Sınırı
    27
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    Downstream Hat Zayıflaması
    31
    Upstream Hat Zayıflaması
    15
    Peak Cell Rate
    959 cells per sec
    CRC Rx Fast
    1
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

8 mb sınırsız......

BİRİ BANA YARDIMCI OLABİLİRMİ ACABA.
  • 8mb limitsiz paketteyim.ama bir yıldır 2mb den yukarısını göremedim.geçen hafta şikayette bulundum.ilk önce 3mb hıza yükselttiler.sonra yine telefon ettim ama hattımın desteklemeyeceğini söylediler.fakat aynı sokakta 8mb kullananlar var dedim.sonra eve geldiler.birkaç ayar yaptılar.modemin kablolarını değiştirdiler.sonra hattınıza 8mb verdik dediler.ama 1mb yi geçmiyor.yani 3mb den düştük 1mb ye.

maksimum hızımı artırmışlar ama veri oranı 1024. acaba modem ayarlarından hız yükseltilebilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muallim -- 28 Aralık 2010; 1:50:35 >

• Bağlantı Durumu Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps) 253
    Downstream Hızı (Kbps) 1021
    Upstream Sınırı -19
    Downstream Sınırı 29
    Trained Modulasyon ADSL_2plus
    LOS Hataları 0
    Downstream Hat Zayıflaması 21
    Upstream Hat Zayıflaması 9
    Peak Cell Rate 596 cells per sec
    CRC Rx Fast 0
    CRC Tx Fast 0
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Fast Path
  • Modem Durumu

Bağlantı Durumu Bağlandı
    Us Hızı (Kbps) 511
    Ds Hızı (Kbps) 1019
    US Boşluğu 14
    DS Boşluğu 13
    Deneme Modülasyonu ADSL2Plus
    LOS Hataları 14
    DS Hat Onaylaması 44
    US Hat Onaylaması/td> 26
    Doruk Hücre Hızı 1205 cells per sec
    CRC Rx Hız 212
    CRC Tx Hız 15709
    CRC Rx Destekleme 0
    CRC Tx Destekleme 0
    Path Modu Hızlı Path
    DSL İstatistikleri

Yakın Son İçin Geri Sayım: F4 0
    Yakın Son İçin Geri Sayım: F5 0

İlk netlimitsiz'e geçtiğimde 6mbit kullandım 5-6 ay boyunca. Sonra kafalarına göre 4e sabitlemişlerdi. 4mbit olarak 6-7 ay kullandım. Kurban arifesinde kopmalar yaşadım 1 gün boyunca. Aradım arıza kaydı aldı filan.. Sonra modem sayfasında 2mbit'e sabitlediklerini gördüm. Kopmalar devam ediyodu. Bidaha aradım ve 1mbite sabitlediler. Ve buna rağmen 18:00-24:00 arası internet geldiği anda tekrar gidiyo.. Hattınız kaldırmıyodur diyo telefondaki.. Bende 5-6 ay boyunca nasıl 6mbit sorunsuz kullandım diyince apıtı kaldı.. Sonuç "0"! 1 mbit'le 18:00-24:00 arası net yok.. Kısacası TTNET'le Her Şey Mümkün.!

• benim hat 10mbite kadar destekliyor mu? Modemde Attainable rate 10120 Kbps yazıyorda. Değerler nasıl sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

@GaA_BaT

Bu durum şu şekilde izah edilebilir. Şöyle ki daha önceden Net paketlere olan talep azdı ve santral bu yoğunluğu kaldırabiliyordu. O nedenle seninki gibi hat zayıflık değerine sahip bir abone rahatlıkla bu değerle 7 mbps hızı görüyordu. Sonra eş dost, konu komşu kim varsa bu tarifeye telefonla aramalar olsun, müşterinin kendisinin teklifi ile olsun geçişler yapıldı. Daha önceden rahatlıkla kaldırabildiğin 7 mbps hız bu kez oluşan santral yoğunluğu nedeniyle kaldıramaz oldu. Yani havuz doldu. O nedenle santrale en yakın abone rahat kullanımı devam ederken senin gibi uzak aboneye de sinyal daha kötü gelmekte ve kopmalar yaşanmakta

Yorumun için teşekkür ederim ama pek sorun etmiyorum.Bizim buraya superonline fiber internet döşediler sadece bizim siteye döşememişlerdi 2 gün önce yolda bir superonline yetkilisi ile karşılaştım sordum ne zaman gelir bizim siteye yakın zamanda geliyormuş çok sevindim birde ilk 3 ay 50 mbps miş...Benden rahatı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

benim hat 10mbite kadar destekliyor mu? Modemde Attainable rate 10120 Kbps yazıyorda. Değerler nasıl sizce

Burada sadece ulaşılabilecek maksimum değerden çok hattının zayıflık değeri ve SNR sınırının aldığı değer önemli. Zaten bu iki değerin sonucu alabileceğin hız ortalama gösteriliyor. 8 mbps pakete geçiş yapabilirsin ancak kopma yaşamazsın diyemeyiz Ancak 6,5 ya da 4 mbps hızları sorunsuz kullanabilirsin

• Modem Status

Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 253
    Ds Rate (Kbps) 1021
    US Margin 32
    DS Margin 30
    Trained Modulation ADSL_2plus
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 35
    US Line Attenuation 17

bu degerleri yorumlayabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

Modem Status

Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 253
    Ds Rate (Kbps) 1021
    US Margin 32
    DS Margin 30
    Trained Modulation ADSL_2plus
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 35
    US Line Attenuation 17

bu degerleri yorumlayabilirmisiniz?

Santrale ortalama bir uzaklıktasınız. 8 mbps hızı alabilirsiniz ancak kopma yaşamayacağınız garanti edilemez
  • Bağlantı Durumu Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps) 253
    Downstream Hızı (Kbps) 1021
    Upstream Sınırı -19
    Downstream Sınırı 18
    Trained Modulasyon ADSL_2plus
    LOS Hataları 0
    Downstream Hat Zayıflaması 50
    Upstream Hat Zayıflaması 29
    CRC Rx Fast 1
    CRC Tx Fast 0
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Fast Path

en fazla sorunsuz kopma vs olmadan kaç mb alabilirim???
  • Bu zayıflık değeri ile en fazla 2 mbps gibi geliyor ama bilinmez. Forumda bir arkadaş seninkinden daha fazla hat zayıflık değeri ile 8 mbps aldığını söylüyordu. En güzeli müşteri hizmetleri ile görüşmek
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.