Şimdi Ara

Hava Harp Okulu hakkında soru/cevaplar (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
5
Favori
12.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam meslek lisesi mezunlari aliniyormu ?
  • Sa ben TSK da pilot olmak istiyorum ama hava harp okuluna gitmedim lise 9. Sinif ogrencisiyim eğer simdi YGS ve lys den güzel puan alirsam pilotluğa gire biliyomuyum lise sonunda lütfen yardim edinn !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamoldier -- 14 Aralık 2014; 15:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamoldier

Sa ben TSK da pilot olmak istiyorum ama hava harp okuluna gitmedim lise 9. Sinif ogrencisiyim eğer simdi YGS ve lys den güzel puan alirsam pilotluğa gire biliyomuyum lise sonunda lütfen yardim edinn !!!
    Arkadaşlar ben ilkokulumu cemaat okulunda okudum. Şu anda özel bir anadolu lisesindeyim. 4 sene sonra mezun olacağım. Ayrıca şu anda okuduğum yerin hiç bir yerle bağlantısı yok. Cemmat okulu değil yani. Hava harp da elerler mi ilk okuldan dolayı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkaan1502

quote:

Orijinalden alıntı: -SerkanK-

4 yıl sürüyor ve her yıl farklı baraj puanları konuluyor kardeşim.

lise kaynaklı kaç kişi alınıyor

askeri lisedekilere bağlı olarak değişiyor
  • Gözümün biri 0.25 sorun olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fuzuli53

Gözümün biri 0.25 sorun olurmu

Eger sıkıntı sadece 0.25 ise normal sartlarda kesin gecmen lazım ama elemek isterse bahane edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzakhi

quote:

Eger sıkıntı sadece 0.25 ise normal sartlarda kesin gecmen lazım ama elemek isterse bahane edebilir.

Alıntıları Göster
    Sağlık konusunda neyden elenirseniz elenin eğer gerçekten istiyorsanız itiraz edin. Sizi başka hastaneye başka doktora gönderecekler.(Bu hastane tabiki TSKnın uçuşla ilgili doktorlarının olduğu hastane olacak)

• quote:

Cok yuksek ihtimalle elerler.'aday sayisi cok, nasil eleyeceklerini sasiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SerkanK-

4 yıl sürüyor ve her yıl farklı baraj puanları konuluyor kardeşim.

Hocam hala forumdaysaniz rica etsem pm atarmisiniz
  • Özel sağlık meslek lisesine gidiyorum,(ama sonradan özel mesleki ve tekniki olaral degisti diye biliyorum.)

Hava harp okuluna basvurma sansim yokmu?
  • Anadolu İmam Hatipteyim Hava Kuvvetlerine alınmadığı doğrumu?
  • Malesef. Sadece hava değil hiçbir harp okuluna alınmıyor.
  • elfatihercan kullanıcısına yanıt
    Lütfen bilip bilmeden yanlış bilgi vermeyin. Nereden biliyorsunuz adamların şaşırıp kaldıklarını. Öğrenci alım komisyonunda misiniz? Asker misin? Subay mısın?
    Yok öyle bir dava. Gözü 1 olup giren de var. Orası şans işi. 0.25 çok çok küçük bir derece. Eğer mülakatları geçerseniz girersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xurkan

Lütfen bilip bilmeden yanlış bilgi vermeyin. Nereden biliyorsunuz adamların şaşırıp kaldıklarını. Öğrenci alım komisyonunda misiniz? Asker misin? Subay mısın?
    Yok öyle bir dava. Gözü 1 olup giren de var. Orası şans işi. 0.25 çok çok küçük bir derece. Eğer mülakatları geçerseniz girersiniz.

kardeş zeka problemin mi var lan? Bir önceki mesajında hiçbir harp okuluna giremezsin diyorsun. Sonraki mesajda gözü 1 olup girende var şans işi diyorsun. Sonra gelip milleti zor duruma düşürüyorsun. Mülakata gidenlerden aldıgım bilgiler bunlar. Dogru ya da yanlış sadece giden bilir. Post kasmak için yeni bölüm mü keşfettin?

Şaşırıp kalıyorlar dan kastım mübalağası işin. Aaaa gözü bozuk çok şaşırdım demek degil. Düzgün anlayın öyle cevap verin.

At gözlüğüyle bakma lütfen. Önceki arkadaş imam hatipliyim harp okuluna girebilir miyim diye sormuş. Ben de giremezsin yani hiçbir harp okuluna giremezsin manasında cevap verdim ki doğru olan da budur. Harp okullarına imam hatipliler giremez.
  • quote:

At gözlüğüyle bakma lütfen. Önceki arkadaş imam hatipliyim harp okuluna girebilir miyim diye sormuş. Ben de giremezsin yani hiçbir harp okuluna giremezsin manasında cevap verdim ki doğru olan da budur. Harp okullarına imam hatipliler giremez.

şimdi fark ettim haklısınız. Yazımın geri kalanını yani şaşırma meselesşni anlatabilmişimdir umarım. (Anlayabilmişsinizdir)
    Sen ANLATABİLDİĞİN sürece ben anlarım sen sorun etme orayı. Benim orada kastettiğim şaşırmaktan ziyade 0.25 gözü olan birine büyük ihtimalle elerler demen. Gözü 1 olan giriyor sen 0.25 e büyük ihtimalle elerler diyorsun.
  • quote:

Sen ANLATABİLDİĞİN sürece ben anlarım sen sorun etme orayı. Benim orada kastettiğim şaşırmaktan ziyade 0.25 gözü olan birine büyük ihtimalle elerler demen. Gözü 1 olan giriyor sen 0.25 e büyük ihtimalle elerler diyorsun.

bak şimdi. Açıklıcam.

Harp okullarının resmi sitesinde şöyle yazar.

En küçük göz bozukluğu tespit edilirse aday elenir.

Ama sen 1 dereceyle bile giren var diyorsun.

Yani kesin olarak yönetmelik ya da eski tecrübeler kaynak alınmamalı.(heleki devlet işlerinde)
    Bu yüzden kesin olarak elenirsin ya da geçersin yazamayız. Var mı yanlışım?
    Bak şimdi. Yönetmelikte meslek liseli veya açık liseli bir kişi okula başvuramaz maddesi geçiyorsa o kesindir. Yani ne olursa olsun o kişi okula başvuramaz. Ama yönetmelikte göz kusuru, boy sınırı, kilo sınırı gibi şeyler kesin değildir. Yani yönetmelikte kesindir fakat iş uygulamaya gelince o değişir. Yönetmelikte zaten belki elenir belki elenmez gibi şeyler yazılmaz. O yüzden bu gibi durumlarda tecrübeye bakılır. Çünkü benim okuduğum dönemde 35 kiloluk çocuğu almışlardı liseye. Anlaştık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1CDACDF1 -- 26 Ocak 2015; 21:02:34 >
  • quote:

Bak şimdi. Yönetmelikte meslek liseli veya açık liseli bir kişi okula başvuramaz maddesi geçiyorsa o kesindir. Yani ne olursa olsun o kişi okula başvuramaz. Ama yönetmelikte göz kusuru, boy sınırı, kilo sınırı gibi şeyler kesin değildir. Yani yönetmelikte kesindir fakat iş uygulamaya gelince o değişir. Yönetmelikte zaten belki elenir belki elenmez gibi şeyler yazılmaz. O yüzden bu gibi durumlarda tecrübeye bakılır. Çünkü benim okuduğum dönemde 35 kiloluk çocuğu almışlardı liseye. Anlaştık mı?

öncelikle meslek lisesi konusunda hak verdim size fakat o başka konuda o bu mesajımın dışında.

Göz konusunda benim yazdıgımın aynısını yazmışsın fakat kendinle çelişiyorsun. Bu konuda yazdıgım şey kesin bilgi degil. Yani yüksek ihtimal elenirsin dedim. Sebebinide açıkladım.(aday sayısının fazlalıgı)

Sende benim yazdıgımı onaylar biçimde şuan alıntıladıgım mesajı yazdın. --yönetmelikte yazan bazı maddeler uygulanmada degişiklik gösterir.-- yani bu konuda bana hak veriyorsun.

Niye eleştiriyorsun madem bu konuda beni. Yanlış bilgi olmadıgını kendin kanıtladın. (diger konuda yazdıgına hak verdim, yanlışım varmış düzelttin. Eyvallah) ama bu konuda yaptıgın yanlıştır, gereksizdir.

Uzamasın mesele.. Saglıcakla.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.