|
Bildirim
Muhtemelen abd iki üç hamle sonrası için kendi kendine birşeyler deniyor. Rusya delisinin elindeki tek kozu sindirmek içindir kesin. Biz de bu ligde ilerleyeceğiz fakat devlet eliyle yürümek mantıklı. Yoksa dedemizin mezartaşını okuyamıyoruz martavalıyla siyaset kasan devrim ve cumhuriyet düşmanlarıyla değil.
|
Multijet gelsin bize kafi
|
Ramjet teknolojisini turbojet gibi kullanılabilir hale getiren ülke, önümüzdeki 50 yılın havada lideri olur. Havacılık için o kadar önemli.
|
Şaka mı yapıyorsun?
Kızılelma max hız: 0.9 Mach (ses hızından yavaş), Quarterhorse : 4 Mach (ses hızının 4 katı) Darkhorse: 5 Mach Memlekette yapılan olumlu herşeyle gurur duyarız ama biz üretiyoruz diye saatte 80 km maksimum hızı olan tofaş ile de saatte 400 km hıza çıkan Ferrarri'yi kıyaslamak saçmalıktır. |
Valla hocam bir kimyager olarak söylüyorum bu teorilerden sonra düz dünyacı demişlerse iltifat etmişler. İnert (tepkimeye girmez) bir gaz olan Azot havanın yüzde 78'ini oluşturuyorken kalkıp da havanın yanabileceğini söylemek dünyanın gelmiş geçmiş en saçma savı olsa gerek. Ciddiye bile almamak lazım ama dayanamadım resmen. Yanma bir ekzotermik reaksiyondur. Havada yanan madde nedir? Onu söyle. Hangi bağlar kırılınca bu kadar yüksek enerji açığa çıkıyor? Bunu söyle. Bi de basınç diyince olayı çözmüş. Basınç nasıl havayı yakıyor bi mekanizmasını söyle. Yeterli basınç uygulayınca taşı da yakabilir miyiz bu mantıkla? bunu söyle. Hayır havanın yakıcı değil de yanıcı olduğunu söylüyor adam. Bu saydığın kimyagerler eğer havanın yandığını söylemişlerse ve onlara ne olduğunu cidden merak ediyorsan, o dönemin akıl hastanesi kayıtlarına bakmanı tavsiye ederim. Ya bi de filojiston nedir ya? Filojiston havanın kendinden yanması değil, zamanında bir grup ahmağın ortaya attığı "yanan cisimlerin içerisinde filojiston adındaki ateş elementinin bulunduğu ve yanma sırasında bu maddenin salındığını ve böylece yanan maddelerin sadece küllerinin kaldığı" saçma iddiasıdır. Lavosier havada oksijen olduğunu bulup yanmayı açıkladıktan sonra filojistoncular tarihin en dalga geçilen güruhlarından oldular. 2023 hala etrafta filojistoncu var :)))))))))))
|
20 yıldır aynı terane, boing 747'den öte geçemediler hala
|
Bana pek gelecek vadeden birşey gibi gelmiyor. Askeri kullanım dışında normal insanlık için faydalı olur mu? Bilemedim. 🙄
|
Başlık yanlış biraz, dünyanın en hızlı "insanlı ve jet motorlu" uçağı olması lazım. Çünkü X-15 Mach 6.7 ile rekorun sahibi. Edit: "İnsanlı" ifadesini de ekledim, çünkü insansız bir uçak olan ve scramjet kullanan X-43A neredeyse Mach 10'a ulaşmayı başarmış. |
Hocam bu arkadaş böyle ilginç teorileri destekleyen birisi, elektriğin havadan elde edildiğini vs savunuyordu başka topicte... o yüzden boşa vakit harcamayın |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
Başlık yanlış biraz, dünyanın en hızlı "insanlı ve jet motorlu" uçağı olması lazım. Çünkü X-15 Mach 6.7 ile rekorun sahibi. Edit: "İnsanlı" ifadesini de ekledim, çünkü insansız bir uçak olan ve scramjet kullanan X-43A neredeyse Mach 10'a ulaşmayı başarmış. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 26 Ocak 2023; 0:25:46 > |
|
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kızılelma korkusu neler yaptırıyor. |