Şimdi Ara

Havacılık Yönetimi ve Sivil Havacılık ulaştırma işletmiciliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
48.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: grimm93

quote:

Orijinalden alıntı: mevlutuzulmez

Ben yeni 2 ay önce mezun oldum. Henüz bir işe girmedim. Ama dispeç lisansım olduğu için dispatcher olarak başlamam yüksek ihtimal :)

Ne istedigimi bilip kendimi gelistirmek gerek.
    Peki hosteslik isi nasil oluyor boy saglik ob sartlari gectikten sonra bu bolumden olunuyor mu
    Yada iki yillik kabin hizmerleri okuyan var onlar direkmi hostes oluyir?

Ve son.olarak benim iibf fakultesindeymis.bu cokmu eksi.

Tabiki alan çok geniş sevdiğin kısma yönelmek en iyisi olur.

Hosteslik için dediğin gibi 2 yıllık üniversiteler var. Ama bildiğim kadarıyla o eğitimi alsanız da almasanızda havayolları sizi işe alınca 1-2 ay eğitim verip gerekli sınavları geçtikten sonra sertifikalarınızı verip sizi hostes yapabiliyor.
    Boy kilo gibi şartlar tabiki en önce olması gereken şartlar.

"Ve son.olarak benim iibf fakultesindeymis.bu cokmu eksi." burda ne demek istediniz anlamadım.

• quote:

quote:

quote:

Ben yeni 2 ay önce mezun oldum. Henüz bir işe girmedim. Ama dispeç lisansım olduğu için dispatcher olarak başlamam yüksek ihtimal :)

Peki hosteslik isi nasil oluyor boy saglik ob sartlari gectikten sonra bu bolumden olunuyor mu

Hosteslik için dediğin gibi 2 yıllık üniversiteler var. Ama bildiğim kadarıyla o eğitimi alsanız da almasanızda havayolları sizi işe alınca 1-2 ay eğitim verip gerekli sınavları geçtikten sonra sertifikalarınızı verip sizi hostes yapabiliyor.

"Ve son.olarak benim iibf fakultesindeymis.bu cokmu eksi." burda ne demek istediniz anlamadım.

Mesela konya necmettin erbakan kocaeli bunlar havacilik ve uzak bilimleri fakultewindeler.
    Benim bolumumun fakultedi iktisadi ve idari bilimler cok mu eksi olur bu durim.benim.icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mesela konya necmettin erbakan kocaeli bunlar havacilik ve uzak bilimleri fakultewindeler.
    Benim bolumumun fakultedi iktisadi ve idari bilimler cok mu eksi olur bu durim.benim.icin.

Hayır önemli olan mezun olduğun bölüm. O bölümün hangi fakültede oldugunu kimse sormaz.

• https://www.facebook.com/groups/301058163582749/ Arkadaşlar Anadolu aöf havacılık yönetimi face grubu kurduk paylaşımlar ders ve not ve diger paylasımlar icin desteklerinizi bekliyoruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır önemli olan mezun olduğun bölüm. O bölümün hangi fakültede oldugunu kimse sormaz.

Birkac birsey daha sorabilir miyim.peki?

• tabiki hiç sorun değil. direk sorabilirsin.
  • Merhaba arkadaşlar ,

Ben 4 yıllık Turizm Rehberliği okuyorum . Ve bu sene açık öğretimde ikinci üniversite hakkımı kullanarak önlisans SHUİ bölümüne kayıt oldum. Liseye yeni başladığım yıllarda bu bölümü keşfetmiş ve kendimi dispatcher olarak hayal etmeye başlamıştım . Liseyi bıraktığım için bu hayalim suya düştü gibi oldu . Fakat şuan okuduğum bölümüm gereği İngilizce ile içli dışlı olmak ve YDS den en az 75 almak zorundayım . Ve bildiğim kadarıyla da havacılıkta İngilizce büyük ölçüde önemli .

Ön lisans SHUİ bölümünden mezun olanlara 3 aylık paralı bir eğitim sonucu dispatcher lık lisansı veriliyormuş sanırım. Bu alanda ki şansım nedir ? Bilgi verilir ise sevinirim ...

• İşin içerisine teknik girmediği müddetçe aynı sektör ve konumda iş bulabilirsiniz. Havacılık yönetimi veya havacılık işletmeciliği arasında çok da detaylı farklar yok kannatimce.
  • bu sektör afedersiniz fakat b*ka sardı

çünkü neden derseniz bende bu bölüm mezunuyum dalaman dan

ve dalaman airportta çalıştım dönemsel olarak yhm

sizi kullanıp atıyorlar arkadaşlar boşverin

ve bir şey daha 3. havalimanı yapılcak diye herkes bu bölüme geliyor o yüzden sektör mezunu olup çalışamayan adam çok haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MakeSomeEggForMe

bu sektör afedersiniz fakat b*ka sardı

ve bir şey daha 3. havalimanı yapılcak diye herkes bu bölüme geliyor o yüzden sektör mezunu olup çalışamayan adam çok haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 1 Mayıs 2017; 13:6:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0TT0MAN23

quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

Türkiye de Havacılık sektöründe gençlerin hayalleriyle defalarca oynandı ve oynanmaya devam ediyor. Fakat suç biraz para peşinde koşan üniversitelerin biraz da bilinçsiz tercih yapanlarındır. Havacılığa gönül verip girenleri saymıyorum bu bölüme havacılığı tanımayarak ve sevmeyerek girenler hatalıdır. Mezun olanların sayısı maalesef sektörün kapasitesinin çok üzerine çıkmaya başladı. Resmen bir yığın mezun işsiz birikiyor şişkinlik var. Şuanda hepiniz biliyorsunuzdur kriz olaylarından dolayı çıkartmalar yapılıyor. İşsiz kalanların çoğu da bu şanssızlıklardan işsiz. Ama şu da bir gerçek ki mezun olanların çok büyük bir çoğunluğu da yetersizlikten işsiz. Kendini geliştirmemiş ve yabancı dili kötü durumda olan arkadaşlar da işsiz kaldık diyebiliyor. Ben Anadolu Üni. mezunu değilim reklamını da yapmıyorum fakat Anadolu Üniversitesi Havacılık bölümü mezunlarının çok büyük bir bölümünün işsiz kalmayacağını biliyorum. Çünkü iyi eğitim görmüş adamı yabancı dili de iyiyse havada kaparlar. Havacılık Yönetimi - SHUI adı üzerinde olduğu gibi asıl amacı şirketlere nitelikli personel yetiştirmekti. Mesela sektörde çalışan eski mezunlardan birçok Anadolu Üni. Havacılık mezunu var bu kişiler havayollarında ve birçok firmada İK dan tutunda Ticaret Pazarlama vs vs. üst kademelerde aktif olarak çalışıyorlar. Eskiden çünkü bir elin parmağını geçmezdi bu bölüm. Az mezun olunca da havada kapıyorlardı.
    Şimdi haklı olarak diyoruz ki ya bu şirketlere havacılık mezunu olmayan çok kişi giriyor. Bizi niye almıyorlar? Bu girenlerin çoğu isim yapmış çok iyi üni. lerden mezunlar yabancı dilleri çok iyi falan filan. Bu adamlar şimdi iyi tamam birçok konuda bilgisi var ama havacılık hakkında hiç bir şey bilmiyor. Adam havacılığa sıfırdan başlayacak. Havacılık mezunu kişilerinde tam bu noktada o kişilere fark atması gerekiyor. Kendini öyle bir göstereceksin ki anlasınlar kim daha çok hak ediyor. Havacılık bilginle ezeceksin. Havacılık bilgine ek olarak kendini geliştirirsen o kişileri sollamanız olası. O yüzden kimse umutsuzluğa kapılmasın ama kimse de bizim havacılık sektöründe işimiz garanti sanmasın.
    Sonuç olarak Ne kadar ekmek o kadar köfte. Senin o şirkete bir şey katacağını göster onlara. Birçok mezun arkadaş yer hizmetlerinde çalışıyor ama o işleri lise mezunu adam eğitim alıp ta yapabilir. Havacılık mezunu adam kontuarda bagaj bağlamak için okumasın gençler. Kendinize yatırım yapın o yüzden.

Hocam iyi güzel yazmışsınız da TGS diyip susuyorum bakalım ne diceksiniz ?

İngilizce sınavlarından 0,75 aldım ki (0,5 barajdı) dynet sınavında en yüksek alan ise 1,2 idi

Full time Part time olayı vardı sezonluk airport olduğu için.
    Ve ne olur biliyor musunuz bize eğitim verdiler biz evleri tuttuk heyet raporu çaktık

son zamana kadar bekletip işe almadılar benim suçum ne diye aradım uçak sayısı düşük dediler ?

ya arkadaş havaştan tecrübem var ingilizcemi b2 seviyesine geliştirdim ben ne yaptımda işe giremedim herşeyi yaptım

ingilizce sınavı dediler yaptım geçtim
    okul dediler okuduk
    askerlik dediler erteledik
    heyet raporu dediler aldık
    ev kirası o bu şu ya arkadaş zaten benim zararım var

1 haziran iş başı diyorsun sonra beni almıyorsun zaten sonrada tgs dalaman müdürü fetocu çıktı içeri aldılar

Arkadaşlar bu sektöre güvenmeyin diyorum ben size ister inanın ister inanmayın

Pegasus Parayı verip kabin oluyorsun

Sonra 6 ay çalış sonra sınava sok ingilizce geçemeyince işten çıkar ?

ee arkadaşım sen işe alırken ingilizce sınavı yaptın ?
    işten çıkarıp bi daha ilan açıyorlar yine paralı böyle sektör olur mu arkadaş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MakeSomeEggForMe

quote:

Orijinalden alıntı: 0TT0MAN23

quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

Türkiye de Havacılık sektöründe gençlerin hayalleriyle defalarca oynandı ve oynanmaya devam ediyor. Fakat suç biraz para peşinde koşan üniversitelerin biraz da bilinçsiz tercih yapanlarındır. Havacılığa gönül verip girenleri saymıyorum bu bölüme havacılığı tanımayarak ve sevmeyerek girenler hatalıdır. Mezun olanların sayısı maalesef sektörün kapasitesinin çok üzerine çıkmaya başladı. Resmen bir yığın mezun işsiz birikiyor şişkinlik var. Şuanda hepiniz biliyorsunuzdur kriz olaylarından dolayı çıkartmalar yapılıyor. İşsiz kalanların çoğu da bu şanssızlıklardan işsiz. Ama şu da bir gerçek ki mezun olanların çok büyük bir çoğunluğu da yetersizlikten işsiz. Kendini geliştirmemiş ve yabancı dili kötü durumda olan arkadaşlar da işsiz kaldık diyebiliyor. Ben Anadolu Üni. mezunu değilim reklamını da yapmıyorum fakat Anadolu Üniversitesi Havacılık bölümü mezunlarının çok büyük bir bölümünün işsiz kalmayacağını biliyorum. Çünkü iyi eğitim görmüş adamı yabancı dili de iyiyse havada kaparlar. Havacılık Yönetimi - SHUI adı üzerinde olduğu gibi asıl amacı şirketlere nitelikli personel yetiştirmekti. Mesela sektörde çalışan eski mezunlardan birçok Anadolu Üni. Havacılık mezunu var bu kişiler havayollarında ve birçok firmada İK dan tutunda Ticaret Pazarlama vs vs. üst kademelerde aktif olarak çalışıyorlar. Eskiden çünkü bir elin parmağını geçmezdi bu bölüm. Az mezun olunca da havada kapıyorlardı.
    Şimdi haklı olarak diyoruz ki ya bu şirketlere havacılık mezunu olmayan çok kişi giriyor. Bizi niye almıyorlar? Bu girenlerin çoğu isim yapmış çok iyi üni. lerden mezunlar yabancı dilleri çok iyi falan filan. Bu adamlar şimdi iyi tamam birçok konuda bilgisi var ama havacılık hakkında hiç bir şey bilmiyor. Adam havacılığa sıfırdan başlayacak. Havacılık mezunu kişilerinde tam bu noktada o kişilere fark atması gerekiyor. Kendini öyle bir göstereceksin ki anlasınlar kim daha çok hak ediyor. Havacılık bilginle ezeceksin. Havacılık bilgine ek olarak kendini geliştirirsen o kişileri sollamanız olası. O yüzden kimse umutsuzluğa kapılmasın ama kimse de bizim havacılık sektöründe işimiz garanti sanmasın.
    Sonuç olarak Ne kadar ekmek o kadar köfte. Senin o şirkete bir şey katacağını göster onlara. Birçok mezun arkadaş yer hizmetlerinde çalışıyor ama o işleri lise mezunu adam eğitim alıp ta yapabilir. Havacılık mezunu adam kontuarda bagaj bağlamak için okumasın gençler. Kendinize yatırım yapın o yüzden.

Hocam iyi güzel yazmışsınız da TGS diyip susuyorum bakalım ne diceksiniz ?

İngilizce sınavlarından 0,75 aldım ki (0,5 barajdı) dynet sınavında en yüksek alan ise 1,2 idi

Full time Part time olayı vardı sezonluk airport olduğu için.
    Ve ne olur biliyor musunuz bize eğitim verdiler biz evleri tuttuk heyet raporu çaktık

son zamana kadar bekletip işe almadılar benim suçum ne diye aradım uçak sayısı düşük dediler ?

ya arkadaş havaştan tecrübem var ingilizcemi b2 seviyesine geliştirdim ben ne yaptımda işe giremedim herşeyi yaptım

ingilizce sınavı dediler yaptım geçtim
    okul dediler okuduk
    askerlik dediler erteledik
    heyet raporu dediler aldık
    ev kirası o bu şu ya arkadaş zaten benim zararım var

1 haziran iş başı diyorsun sonra beni almıyorsun zaten sonrada tgs dalaman müdürü fetocu çıktı içeri aldılar

Arkadaşlar bu sektöre güvenmeyin diyorum ben size ister inanın ister inanmayın

Pegasus Parayı verip kabin oluyorsun

Sonra 6 ay çalış sonra sınava sok ingilizce geçemeyince işten çıkar ?

ee arkadaşım sen işe alırken ingilizce sınavı yaptın ?
    işten çıkarıp bi daha ilan açıyorlar yine paralı böyle sektör olur mu arkadaş ?

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 1 Mayıs 2017; 13:6:47 >

• Hocam sektörün gelişmesini bende herkes gibi tabi ki istiyorum. Fakat ben yaşadıklarımı sizlere söylemek bunları okuyanların tedbirli hareket etmelerini istiyorum sadece

Bunlarda yaşandı sonuçta isteyen ders alir isteyen kulaklarını kapatir.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 1 Mayıs 2017; 13:7:8 >
  • Hocam size yüzde yüz katılıyorum.Bu bölümü sevdası olmayanların okuması çok yanlış
  • Havacılık kolay değildir. Özellikle yer hizmetleri en zorlularından biridir. Düşünün 208 kişlik uçak, yolcu bagajları alınmış, yolcular check edilmiş, fakat son anda uçuş iptal oluyor.
    208 kişinin karşısına geçip "uçuş iptal" deyin sonra görün neler oluyor.
  • Olurda öğrenciler buradan bilgilenmek isterse www.unedex.com/havacilik-yonetimi-nedir-ne-yapar-maaslari adlı makaleyi okuyabilir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.