devre motorun üstünde dondugu için kabloyla devreye elektırık veremıyosun cunku dolanıyo :) onun ıcın fıca sıstemı yapmak gerekıyo onunlada ugeasmamak ıcın ben pıl le yaptım sorun bılgı sayardan yada guc kaynagından vermek le alakalı dıyıl yanı ...
arkadaşlar sürücü devresi olarak az önce bu devreyi kurdum pic ile sırayla 1 verdirdim. çıkışlarda da sırayla 1 oluşuyo ama isiste motor dönmüyo gene acaba isisten kaynaklı bişey mi normalde çıkışlara sırayla 1 verdiğimizde dönmesi lazım
bide @tur218 nedir bu fırça sistemi biraz açıklarmısın
bu ledlerin bağlı olduğu entegre MBI5001 entegresimi ?
bu benim yaptıgım devrede ben hdd step motor u kullanmadım .. normal dc motor kullandım 12 V verince dönüyo. ledler için de bi sürücü entegresi kullanmadım direk dirençle pice bagladım .
fırca sistemide devre motorun üstünde döndüğü için devreye normal şekilde elektrik veremiyoruz ... onun için mesela devreye yuvarlak metal bi halka takabilirsiniz motorun mili bu halkanın tam ortasına gelicek motor döndüğünde devamlı bu halkaya deyicek bi firçayla devreye elektrik verebilirsiniz.
tur218 motorun hızı ve ışıkların yanmasındaki arayı vs. nasıl ayarladın? tam ayarlanmasa olmuyor çünkü reed denilen şey buna mı yarıyor ve nasıl çalışıyor?
evet reed röleyi devrenin bi ucuna ledleri bi ucuna koyuyuosun reed röle mıknatısın yanindan her geçtigin de bi tarama yaptiriyosun arasindaki bekleme süresini degiştirip deneme yanilmayla bula bilir sin . motorun hizini voltayla ayarliyosun dc motora voltaj artirinca hizi artar hiz gerilimle tork akımla orantılıdır..
şimdi reed röle yi bağladık her geçişte bir sonraki led dizilişini yollıcaz bu kadar değil mi? yavaş da olsa hızlı da olsa ona göre yollıcak?
Normal bi DC motorun üstüne yapa bilirsin hizi önemli diyil motorun ... Programda araya koyduğun delaylarla yaziyi ayarlaya bilirsin...
up ++
bizde yapmayı planlıyorduk ama o ledleri süren entegre tanesi 30$ olunca devre zora girdi herşeyden önce o led driverları ayarlamaya çalış bence
Spokepov Devresini yapacak arkadaşların dikkatine, ugn3113 hal effect sensör muadil olarak kullanılabilir. Yada herhangi bir npn hall sensörde olabilir. Ama mutlaka eeprom olarak 25lc yada 25c ile başlayan eeprom olması gerekir. Ben 24lc kullandım olmadı 25lc kullanınca devre mükemmel çalıştı. Herkese iyi çalışmalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme