Şimdi Ara

Havalı Tüfek Kullananlar Buraya! (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.291
Cevap
50
Favori
479.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler konuyla ilgilenen yok mu 1000 tl aralığında 100 aşağı 100 yukarı 5.5 kalibre 150 200 metre atışlarda isabetli şişe vb. şeyleri parçalayacak bir silah arıyorum.
  • Havalı tabancalar takip etmeyi bayağı pahalanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla kimse ilgilenmiyor farklı forum sayfası önerebilecek var mı kararımı oradan netleştirmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whocanstopm3

Konuyla kimse ilgilenmiyor farklı forum sayfası önerebilecek var mı kararımı oradan netleştirmek istiyorum.

www.airgunturk.com
    o bütçe ile alınabilecek tüfek sayısı bir hayli fazla. Önerdiğim forumda dolaş biraz illaki fikir sahibi olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

quote:

Orijinalden alıntı: whocanstopm3

Konuyla kimse ilgilenmiyor farklı forum sayfası önerebilecek var mı kararımı oradan netleştirmek istiyorum.

www.airgunturk.com
    o bütçe ile alınabilecek tüfek sayısı bir hayli fazla. Önerdiğim forumda dolaş biraz illaki fikir sahibi olursun.

Teşekkürler ama o foruma üye olduğumda aktivasyon kodu maile gelmiyor.
  • beş kuruş etmez burası.
    adamlar konu açıyor kimsenin ilgilendiği yok.

• Arkadaşlar merhaba,

bu hobiye yeni başlayacağım. askerde havalı bi tüfeğimiz vardı onunla çok oynardım. 250 lira bütçem var önerileriniz nedir?

amacım gidip şişe falan vurmak

ayrıca bu havalı tüfek olayında ruhsat yokmuş sanırım bildiğim kadarıyla?

teşekkür ederim şimdiden.
  • 200 lira bütçem var bu paraya sadece hatsan striker edge alınıyor sanırım başka tavsiyesi olan varmı ? ayrıca

4,5 5,5 mm mermi çaplarının birbirlerine göre avantajları neler ?
  • whocanstopm3 W kullanıcısına yanıt
    Merhaba

ben stroegerx50 Aldım elime geçmedi uyun bir araştırmadan sonra bunun en iyisi olduğunu ögrendim bence kaçırma?

Havalı tüfeklerde en doğru tüfeği belirleyebilmeniz için öncelikle kullanım amacını tüfekten ne beklediğinize karar vermeli ve paylaşmalısınız,

Örneğin bu tüfek kurmalımı olacak pcp'mi olacak . Kurmalı tüfeklerde tüfeğin gücüne göre kol gücü her atışta namlu kırma veya farklı bir şekilde aksam kurma gibi hareket etmeniz gerekecek. Pcp'lerde ise pompa ile kullanılacaksa yine güç kullanma veya dalış tüpü ile tüfeğe hava basmanız gerekecek..

Marka konusunda Hatsan tavsiye ederim. Yurtdışına oldukça adetli ihracatı olan bilinen ve saygı duyulan bir marka. Sizin için artısı tüfeğinizin garantisi bittiğinde dahi ürününün arkasında dururlar, tüfeğinizi gönderirsiniz gerekli bölümleri yenilerler, genelde çok ciddi bir sıkıntı yoksa ücret talep etmezler. Güvenilirdirler.

Paylaştığınız tüfekler arasında stoeger x20 supressor benimde almayı düşündüğüm güzel bir tüfek. 4.5 mm'i daha çok kullanılıyor. Sessiz kolay kurulan hafif isabetli bir tüfek

Hatsan Bt65 mesajınızdan bir kaç mesaj önce ilanını paylaşmıştım.Sattım geçtiğimiz günlerde. Oldukça güçlü ve isabetli bir tüfek. Ağırdır tahribatı şaşırtıcıdır. x20 güzel bir tüfek ama bunun yanında gücü ve görüntüsü olarak oyuncak gibi kalıyor.

Yinede pratik olduğu için almayı düşünüyorum şahsen
  • Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım sorularınıza :

Bir havalı tüfeğin 4.5mm'i , 5.5mm'i ve 6.5mm'i arasında hız ve tahribat gibi farklar bulunur. 4.5mm hafifliğinden ve ebatından dolayı daha hızlı 5.5mm ise hedefte daha fazla tahribata yol açar.Genelde hobidaşlar 5.5mm kullanırlar çünkü bu ebat hız ve tahribatın dengeli olarak bulunması sebebiyledir. 5.5 mm ağırlıklı olarak kullanılandır ancak bu 5.5'un her zaman en doğru seçim olacağını göstermez. Düşük güçlü tüfeklerde 4.5 mm daha randımanlı, çok güçlü havalı tüfeklerdede 6.5mm büyük bir hız zaafiyeti getirmeyebilir.

Havalı tüfeklerde fatura ruhsat görevi görüyor sorulduğunda gösterilmesi gerekiyor.

Unutmadan vurgulayayım bu havalı tüfeklerle avlanmak ülkemizde kesinlikle yasaktır.

Bu konuda en güzel paylaşım platformu facebook grupları havalı tüfek severler vesaire ve benzeri

Başka sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
    http://www.silahtar.web.tr/author/karakuscher

Burdaki bt benimdir regulatörlüdür.

Modifiye ve ayarlamaları kendim yapıyorum
  • 3-9x40 veya 50 11mm raya oturan durbun ariyorum satan varsa ulasabilir

• merhaba arkadaşlar, havalı tüfekte namlu uzunluğunun önemi nedir?
  • Namlu uzadıkça pelletin yiyeceği yiv-set miktarı artacağı için, pellet daha fazla burguyla havayı yaracak, BC değeri (Ballistic Coefficiency) artacaktır. Daha isabetli atış yaparsın kısacası. Ama tabi bu bir teori, bunun aksini iddia edenler de var. Örneğin FX Airguns, Smooth Twist namlu kullanıyor, bu namluda klasik yiv-set yerine düz boru, ucunda bir kaç cm yiv-set var. Amaç pelletin hızını yiv-sete fazlaca maruz bırakarak kesmemek. Sondaki bir kaç cm'lik yiv-set pellete gereken burgu hareketini veriyor, hızdan da taviz vermeyerek pelleti gönderiyor. İki tip namluya sahip tüfek de kullandım, arada ciddi bir fark göremedim :D
  • Merhaba,yeni aldığım kral air n-01 tüfeğimle ilk atışımı yaparken gezin altındaki bölümden plastik parça kırıldı.Bu ilk kullanımda olan normal bir durum mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixhakan

Merhaba,yeni aldığım kral air n-01 tüfeğimle ilk atışımı yaparken gezin altındaki bölümden plastik parça kırıldı.Bu ilk kullanımda olan normal bir durum mudur?

Gezi n03 ile ayni midir bilmemde bende ilk seferde kirmistim gezi. Once gezin arkasina basip tamamen yatirip sonra nazikce yukseklik vidasini cevireceksiniz yoksa her cevirmede yayida ceviriyor ve gez zipliyor haliyle zarar goruyor. Ben plastige bagli vidayi kirdim bu yuzden bayiye goturup degistirttim.

Parca tam olarak nereden cikti bilmiyorum fakat baski capagindan farkliysa mutlaka bir islevi vardir. Birde dikkat edin yay cok kisa cok yukseltince gezi dusuyor atista. Ben yerine kalem yayi koydum.

• Cevap ve tavsiye için teşekkür ederim.Kırılan parça namlunun kurulum tertibatının(namludan tetiğe doğru demir parça gidiyor) her iki tarafında birer plastik parça,yarın fotoğraf atmaya çalışırım,anlatmak yerine daha doğru olur.
  • Kırılan parça kırma işleminin yapıldığı alt kısımda,fotoğrafta kırılan yerin izi belli oluyor.
     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixhakan -- 16 Kasım 2016; 18:24:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixhakan

Kırılan parça kırma işleminin yapıldığı alt kısımda,fotoğrafta kırılan yerin izi belli oluyor.
     Havalı Tüfek Kullananlar Buraya!

sanıyorum o alt kısımda plastik parça yok hocam mekanizma olarak muhtemelen kundaktan gitmiş bir parça fotoğrafta tam olarak göremesemde. yanlış bir namlu kırma hareketinden olabilir kaldı ki atışa devam ediyorsa problem yoktur
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.