Şimdi Ara

Hayalleri süsleyen ince ve hafif oyun bilgisayarını inceledik: MSI GS63 VR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-Erdi Özüağ ne der bilmiyorum ancak , Mesut meraklısıdır diye tahmin ediyorum ufak mini-itx pc toplama rehberi videosu yapsalar ne iyi olurdu .Referans alınırdı hiç olmazsa...

2-Erdi bu işin 1 numarası bu denli doyurucu bilgiyi ,Türkçe'yi e zamanı bu kadar iyi kullanarak yapabilen başka bir editör yok memlekette...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 20 Mart 2017; 6:16:39 >
  • Elinizi vicdanınıza koyun. Daha geçen hafta hb'de ASUS GL502VS vardı 1070'li. Kilo desen ha bu 2 kilo o da 2.4 mü ne. İyicene cılkı çıktı MSI fiyatlarının :/

• Günaydın Erdi Bey,
    hem laptop incelemeleri yaptığınızı hem de benim gibi premiere kullanıcısı olduğunuzu öğrenince çok sevindim.

Halihazırdaki asus 6500U i7 8gb ram 256 gb ssd olan laptopumun full hd çıktı alırken idare ettiği ama gene de yüksek veri çıkışlı videolarda yetersiz kalacağına inanıyorum.

örneğin ASUS GL553VD-DM030T i7-7700HQ/16 GB DDR4 RAM/1 TB+128G M.2 SSD/4 GB GDDR5/15.6"/W 10 NOTEBOOK

http://www.teknosa.com/urunler/125033434/asus-gl553vd-dm030t-i7-7700hq16-gb-ddr4-ram1-tb128
    hakkında ne söyleyebilirsiniz, veya siz premier ağırlıklı laptop için en ideal hangisini önerirsiniz ?

Çok teşekkür ediyorum

• bu sefer ben yapayım.

bu parayı vereceğime bi masaüstü pc toplarım.

• Çok uzun bir süredir (5 yıl) GS60 serisi kullanıyorum.

GS60 2PC
    GS60 2QE
    GS60 6QE

Video'da Erdi sanırım detayına bakmamış ama FN tuşu ile Windows tuşu biostan değiştirilebiliyor, fiziksel olarakta tuşları yer değiştirirseniz sıkıntı kalmıyor.

GS serisi bana göre çok çok iyi bir deneyim sunuyor fakat şunları belirtmeden geçemeyeceğim. Bu arada cihazın 10'larca güzel özelliğide var fakat önemli olan kötü yanlara değinmek..

1- MSI laptoplar piyasaya çıktan belli bir süre (6-12 ay) sonra yazılım desteğini tamamen kesiyor. Misal GS60 2PC'nin Windows 10 driverları MSI tarafından sunulmadı, sağdan soldan bula bula ilerlemek zorunda kalıyorsunuz veya kullanılan driverlar misal 6QE'de killer lan driverının belli bir sürümü BSOD problemine sebep oluyordu, forumları araştıra araştıra bu sorunu çözmek zorunda kalıyorsunuz zira MSI ne live update gibi bir yazılım sunuyor nede böyle sorunlarda size uyarı gönderiyor.

2- Tüm serinin hoperlörleri berbat, kesinlikle bu cihazın hoperlörlerini kullanacaksanız almayın veya önce bir yerde deneyip kendiniz karar verin.

3- Evet cihaz 2kg fakat yanında gelen adaptör yaklaşık 1 kg :) cihaz pilde dayansa dayansa 1-2 saat dayanıyor dolayısı ile Adaptörü taşıyacaksanız bunu göz önünde bulundurun. Adaptör boyutuda yaklaşık 6 kalıp hacı şakir sabununa eş :)

4- Cihazın fan kontolleri tamamen problemli, tüm serinin içerisindeki FW kontrolcü yaklaşık 50 dereceye kadar fanı %48'de çalıştırıyor, bu oranda fanın minumum RPM'i. Fan kesinlikte tam olarak susmuyor. fan %80'lere geldiğinde zaten dayanılamayacak bir gürültü alıyor odayı.. Bunun önüne geçmek mümkün para vererek satın alacağınız msi svet's tool ile FW kontrolcünün içerisinde değerleri elle değiştirebiliyorsunuz ve fanı 60 derece altında tamamen kapatabiliyorsunuz. Kısaca sorun serinin termal donanımında değil tamamen yazılımsal acizlik..

5- Serinin çerçeve kalınlığı rahatsız edecek boyutlarda, zira bu laptop 16'' cihazlardan daha büyük kasaya sahip..

Şimdilik aklıma gelen kronik sorunlar bunlar,
    1. sorunu uğraşarak tüm serilerde halletim ama MSI bu konuda büyük ayıp ediyor.
    2. sorun beni etkilemiyor zira hep kulaklık ve hoperlör ile kullanıyorum.
    3. sorunu 2 adet şarj aleti alarak çözdüm, biri evde öbürü işte..
    4. sorun için Svet's tool'u satın aldım.
    5. Yapacak bir şey yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 20 Mart 2017; 9:35:48 >

• MÜKEMMEL BİR PC DİYECEKTİM Kİ BENEC 2 SORUNU VAR KLAVYE VE TOUCH PAD KALİTESİZ OLMUŞLAR KLAVYEYE BASINCA NASIL BİR ESNEMEDİR O TOUCH PAC İSE GERİ BİLDİRİM KONUSUNDA BASMA HİSSİ UYANDIRMIYOR VE AYNI İŞLEMİ İKİ DEFA YAPMAMIZA SEBEP OLABİLİR BU İKĞİ SORUNU GÖZ ARDI EDERİM DİYENLER İÇİN İDEAL BİR SİSTEM OLMUŞ

• Abi, ellerine sağlık. Çok güzel incelemişsin. Çok beğendim.

• sonunda player iyileşmiş böylesi çok daha iyi

• Erdi Bey yaptığınız inceleme gerçekten çok başarılı.Aklıma gelen bütün soruları videoda cevaplandırmışsınız.Sadece fiyat yok.Onu koymamanızı da anlıyorum.Zaten kur bağlantılı olduğundan sürekli değişiyor.Video için teşekkür ediyorum ve bu tür videoları daha sık görmek istiyorum :)

• ne olursa olsun laptoplarda ısınma sorunu hep var genelde bi süre sonra el yakmaya başlıyor oynarken .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sean john -- 20 Mart 2017; 14:3:16 >
  • Güzel inceleme olmuş.

• neden 15.6 ınç 4k ekran ve gtx1060

• arkadaki müziği keşke daha fazla(!) verseydiniz de erdi beyin sesini daha net duyabilseydim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Çok uzun bir süredir (5 yıl) GS60 serisi kullanıyorum.

GS60 2PC
    GS60 2QE
    GS60 6QE

Video'da Erdi sanırım detayına bakmamış ama FN tuşu ile Windows tuşu biostan değiştirilebiliyor, fiziksel olarakta tuşları yer değiştirirseniz sıkıntı kalmıyor.

GS serisi bana göre çok çok iyi bir deneyim sunuyor fakat şunları belirtmeden geçemeyeceğim. Bu arada cihazın 10'larca güzel özelliğide var fakat önemli olan kötü yanlara değinmek..

1- MSI laptoplar piyasaya çıktan belli bir süre (6-12 ay) sonra yazılım desteğini tamamen kesiyor. Misal GS60 2PC'nin Windows 10 driverları MSI tarafından sunulmadı, sağdan soldan bula bula ilerlemek zorunda kalıyorsunuz veya kullanılan driverlar misal 6QE'de killer lan driverının belli bir sürümü BSOD problemine sebep oluyordu, forumları araştıra araştıra bu sorunu çözmek zorunda kalıyorsunuz zira MSI ne live update gibi bir yazılım sunuyor nede böyle sorunlarda size uyarı gönderiyor.

2- Tüm serinin hoperlörleri berbat, kesinlikle bu cihazın hoperlörlerini kullanacaksanız almayın veya önce bir yerde deneyip kendiniz karar verin.

3- Evet cihaz 2kg fakat yanında gelen adaptör yaklaşık 1 kg :) cihaz pilde dayansa dayansa 1-2 saat dayanıyor dolayısı ile Adaptörü taşıyacaksanız bunu göz önünde bulundurun. Adaptör boyutuda yaklaşık 6 kalıp hacı şakir sabununa eş :)

4- Cihazın fan kontolleri tamamen problemli, tüm serinin içerisindeki FW kontrolcü yaklaşık 50 dereceye kadar fanı %48'de çalıştırıyor, bu oranda fanın minumum RPM'i. Fan kesinlikte tam olarak susmuyor. fan %80'lere geldiğinde zaten dayanılamayacak bir gürültü alıyor odayı.. Bunun önüne geçmek mümkün para vererek satın alacağınız msi svet's tool ile FW kontrolcünün içerisinde değerleri elle değiştirebiliyorsunuz ve fanı 60 derece altında tamamen kapatabiliyorsunuz. Kısaca sorun serinin termal donanımında değil tamamen yazılımsal acizlik..

5- Serinin çerçeve kalınlığı rahatsız edecek boyutlarda, zira bu laptop 16'' cihazlardan daha büyük kasaya sahip..

5. Yapacak bir şey yok..

Hocam msi alacaktım, yazdıklarından sonra oldum.
    Herşeyi geç yazılımsal destek niye bu kadar erken kesiliyor?

Soğudum resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MSI GE72 7RD kullanıyorum. Genel olarak cihaz çok iyi. Garanti etiketine gelince, servisteki yetkiliden aldığım bilgiye göre cihaza zarar vermemek kaydıyla etiket yırtılıp cihaz açılabiliyor. Bunun cihazı garanti dışı bırakmadığını söyledi. Bu arada cihazın içini açacaklar tüm vidaları söktükten sonra DVD kısmını çekip çıkarsınlar. Sonra burada oluşan boşluktan tutarak korkmadan hızlıca çekin. Direkt çıkıyor. Başka şekillerde ve korkarak, yavaşça çekmeye çalışırsanız kapaktaki ve kasadaki tırnaklar kırılabiliyor. DVD'yi söküp yerine harddisk takacaklar ise DVD'ye denk gelen vidayı söküp DVD'yi çıkarabilirler. Bu vidada etiket yok zaten. Çıkarırken biraz takılma yapabiliyor. Hafif aşağı doğru baskı yapıp içerideki tırnaktan kurtararak kolayca çıkıyor. Alanlara hayırlı olsun İnşaAllah.

• Şu an kullandığım bilgisayarımı 2012 yılında 2000 tl ye almıstım.Bu laptopun fiyatı 9 bin liraymış ki içinde 1060 ekran kartı var 1070 veya 1080 değil.Artık bu fiyatlar konuşuluyor inanılmaz.Arkadaşlar bizim ekonomimiz bitmiş gerçekten bitmiş.Böyle yazınca bazı arkadaşlar kızıyor burası teknoloji sitesi siyaset konuşmayın diye ama işte artık alamıyoruz teknolojik ürünleri.Birçok insan artık ürünlerin incelemesini izliyor sadece çünkü satın alamıyor.Sadece laptoplar değil pahalı olan, artık herşey pahalı.Ben 2014 yılında o dönemin amiral gemisi telefonlarından biri olan HTC m7 yi 1500 liraya almıstım şimdi ise amiral gemisi telefonlar için 3bin-4bin rakamları telafuz ediliyor.Bunları yazdım çünkü artık sıkıldım bir ürünü beğenip fiyatını gördükten sonra incelemeyi kapatmayı.

• hem çok pahalı hemde acayip esnek kırılacak gibi.
  • Bu paralar verilmez şu laptoplara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kreat

quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Çok uzun bir süredir (5 yıl) GS60 serisi kullanıyorum.

GS60 2PC
    GS60 2QE
    GS60 6QE

5. Yapacak bir şey yok..

Hocam msi alacaktım, yazdıklarından sonra oldum.
    Herşeyi geç yazılımsal destek niye bu kadar erken kesiliyor?

Soğudum resmen

Bu durum benim de çok canımı sıkmıştı, bir dünya para verip aldığınız ürünün driverlarını asus'un dell'in sitesinden indirmek gerçekten koyuyor insana...

MSI'ın yaptığı aslında şu, PC sitedeki ürünler kısmından kaldırılmasıylası ile birlikte ürünün yazılım desteği de kesiliyor...

Üstelik ben aldığım ürünleri hep iş amaçlı kullandım ve killer lan driverları yüzünden olan BSOD problemi gibi sorunlar acayip derecede markaya lanet okutuyor, problemin çözümünü bulmakta zaten 2-3 hafta sürüyor, çözüm derken MSI'ın sitesinden driver indirmeyi kastetmiyorum :) direk killer'ın sitesinden driver indirmeyi kastediyorum..

• Player düzelmiş inanamıyorum gözlerim yaşardı . Durumu tiye almıyorum yanlış anlamayın, uzun süredir düzelmediğini görünce o kadar bıktım ki 2si1 falan ne varsa izlemeyi bırakmıştım, sadece arada Erdi abinin incelemelerine kalitesinden dolayı bakıyordum, onu da MX Player'dan stream ederek. Lütfen daha da oynamayın abi, böyle kalsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.