Şimdi Ara

Hayatımda yediğim en güzel pidenin adresi DOST PİDE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu paylaşımımda sizlere yaz tatilimde uğradığım ve uğradığım için kendimi çok şanslı hissettiğim bir lezzet durağından bahsedeceğim. Yazımı kısaca paylaşmak yerine ayrıntılı şekilde sizlere aktarabilmek adına yaptığım paylaşımın tamamını buraya ekledim.

En güzel pide nerede yenir sorusunun cevabı ? DOST PİDE ( İZMİR )

Tatilimizin üzerinden uzun zaman geçmiş olmasına rağmen aklımızdan çıkmayan Lezzet Durakları ‘ndan biri olan Dost Pide Ilıca ‘yı anlatacağız bu yazımızda sizlere. 2015 yılı Ilıca tatilimizde konakladığımız Ilıca Otel ile ilgili paylaşımımızı, hemen hemen her gün gittiğimiz Reyhan Pastanesi ‘ni ve sıcak yaz günlerinde serinlemek için yolunu tuttuğumuz Veli Usta ‘nın tanıtım yazılarını yayınlamıştık. Şimdi sıra bir haftalık tatilimizde iki kere gittiğimiz (her gün gitsek baymayacağımız cinsten) Dost Pide hakkında düşüncelerimize geldi.

Dost Pide Ilıca / Çeşme
    5152 Sokak No:27 PK: 35930 Ilıca / Çeşme / İZMİR
    Tel : 0232 723 20 59

Dost Pide Hakkında

1974 yılında Selim Sırrı Akbaykal ve oğlu Reşat Akbaykal tarafından kurulan bu işletme Çeşme bölgesinde ilk TSE belgeli pideci olup hayatımda yediğim en güzel pidenin adresidir. Diğer paylaşımlarımı yazarken de bahsettiğim gibi Dost Pide ‘de tatile gitmeden önce tavsiye listemiz arasına eklenmişti. Tatilimizin üçüncü günü deniz keyfimizden sonra yolunu tuttuk mekanın.

Dost Pide Ilıca ‘nın merkezinde kurulmuş kapalı ve açık oturma alanı bulunan, pidelerin piştiği fırınları oturduğunuz yerde görebileceğiniz bir lezzet durağı. Adına bakıldığında sadece pide çeşitleri olduğunu düşünmeniz normal fakat menüyü karıştırdığımızda çok geniş bir lezzet yelpazesine sahip olduğunu görebilirsiniz. ( menü görseli orjinal sitede slider şeklinde olduğu için ekleyemedim )

Menüde de gördüğünüz gibi ürün listesi baya kalabalık ve bizim de iki kere gittiğimizi düşünürseniz, ürünlerin hepsini tatma fırsatımızın imkansıza yakın olduğunu farketmişsinizdir :) Bizim aklımızda pide olduğundan başka lezzetleri denemeye yönelmesek de, bir daha yolumuz düşerse döner(Ekrem Beyti Döner) ve pizzasını da denemek istiyoruz.

Ekrem Beyti Döner ( Eko Döner ) Hakkında

Ekrem beyti döner nasıl yapılır sorusunun cevabı, dürüm dönerin beyti kebap şeklinde yuvarlak kesilmesi ve üzerine sırasıyla yoğurt, domates sosu, tereyağının dökülmesiyle hazırlanır ve servis edilir. Biz döneri çok sevsek de pide yedikten sonra döner yemek aklımızın ucundan bile geçmedi fakat bir dahaki gidişimizde mutlaka deneyeceğiz.

Hayatımda yediğim en güzel pide

Abartılı gelebilir belki ama abartmıyorum Hayatımda Yediğim En Güzel Pide. Bundan önce Karadeniz bölgesinde hemen hemen her şehirde ve bir çok ilde pide yedim fakat hiç biri Dost Pide ‘nin yerini kesinlikle tutamaz. İnternette yaptığım aramalarda mükemmel pide için bir çok sorgu ile karşılaştım,

1 – En güzel pide hamuru nasıl yapılır

2 – Mükemmel pide nasıl yapılır

3 – Kıymalı pide için mükemmel tarif

4 – Kuşbaşılı Pide ve Kuşbaşılı kaşarlı pide nerede yenir

Dost Pide ‘de yediğiniz pidelerin hepsinde bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Kuşbaşılı Pide, Kuşbaşılı Kaşarlı Pide , Kıymalı Pide, Kıymalı Kaşarlı Pide, Tek Adres Dost Pide

Biz ilk gidişimizde Kuşbaşılı ve Kıymalı Kaşarlı Pide ‘yi denemek için bir masaya oturduk. Mekanın gayet ferah ve temiz olduğunu söyleyebiliriz. Mekanda çalışan sayısı müşteri sayısı ile orantılı olduğundan neredeyse her masada bir personel görmeniz mümkün. Neyse biz masamıza oturup siparişimizi verdik, hatta pidelerimizi beklerken bayada eğlendik :)

Tavanın boydan boya ayna olmasını değerlendirip sizler için güzel bir kare alalım derken masamıza domates, limon ve roka bulunan bir tabak geldi. Rokayla pide ne alaka diye düşünsekte karnımızın aç olmasından dolayı roka ve domatesleri teker teker mideye indirdik :) Zamanı o kadar güzel denk getirmişiz ki son rokayı ağzıma attığımda pidelerimiz ve ayranlarımız masadaydı.

Görünüş olarak değerlendirdiğimizde, incecik hamuru, malzemelerin güzel görünümü ve hamur üzerindeki düzenli dağılımı çok cezbediciydi fakat bizi bizden alan lezzetiydi.

Pideler bittiğinde eşim ve ben aynı şeyi düşünüyorduk, bu bizim hayatımızda yediğimiz açık ara en güzel pideydi. Bu kadar güzel olmasının nedenlerinden biri hamurun inceliği ve insanı tıkamamasıydı diye düşünüyoruz. Bunun dışında hamurdan çok malzemelerin tadını alıp, koca bir pideyi midelerimize indirmemiz sonunda diğer pidelerde ki gibi aşırı bir şişkinlik hissi vermemesiydi. Tam olarak sırrını çözememiş olsak da Türkiye sınırlarında mutlaka gitmeniz gereken ve pide konusunda başı çeken Lezzet Duraklarından biridir Dost Pide.

Özellikle Kıymalı Kaşarlı Pide ve Kavurmalı Kaşarlı Pide ‘yi mutlaka denemelisiniz.

Bu yazıyı geç paylaşmış olmam kafanızı karıştırmasın, şimdi düşündüğümde aklıma geliyor. Neredeyse 5 ay önce gittiğimiz Dost Pide ‘nin mükemmel pidesiyle, 2 hafta önce gittiğimiz Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu ‘nun lahmacunu arasında çok benzerlik vardı. Hamurların incecik ve kıtır kıtır oluşu, malzemelerin lezzetli ve hamur üzerindeki homojen dağılımı, büyük eski fırınlarda pişmeleri. 2 mekanda bu işin inceliklerini kavramış lezzet unsurlarını tamamıyla belirlemiş.Sonuç olarak hayatımda yediğim en güzel lahmacunu Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu ‘nda, pideyi ise Dost Pide Ilıca ‘da yemiş bulundum :)

Tahinli Pide : Ege bölgesinde sıkça rastlayabileceğiniz bu lezzet Dost Pide ‘de mevcut. Pide keyfinizden sonra tatlı olarak ortaya bir tane sipariş edip çay ile keyfi sürülesi bir lezzettir. Tahinli Pide tarifi oldukça kolay olsada lezzeti bir o kadar farklıdır. Dost Pide ‘de daha farklı olmasının esas sebebi malzemelerin en kalitelilerden seçilmesi ve pidede kullanılan o incecik hamurun burdada size sunulması. Mekanda künefe yemeyin farklı bir lezzet olarak Tahinli Pide ‘yi bir deneyin derim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• shotufuk kullanıcısına yanıt
    Güzel görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selennaybass

Güzel görünüyor.

Güzelden öte, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
  • Abarttığınız kadar değil lakin ortalamanın üstünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

Abarttığınız kadar değil lakin ortalamanın üstünde.

Daha iyisini yediniz anlaşılan, isim verirseniz denemek isteriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tatlı yemek bile lüks oldu.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.