Şimdi Ara

hayırlı ugurlu olsn ses sıstemım bıttı sound magus h500 ıncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • en sonunda sıstemı bıtırdım amfı sounsuz calısıyor ıkı takım ınfınıty referance 6500 cx ve 309 d4 çift bobın sub var arabamda

mıd ıncelmemem

ınfınıty referance 6500 cx tız seslerde net gayet basarılı şıkırdak şıkırtak muzık dınlıyorsanız kesınlıkle tavsıye ederım net berrak bı ses verıyo saglam bı bassla guzel kalıtelı sonuclar elde edersınız ama bas kullanmıcaksanız mıd bas konusunda cok kotu bası veremıyo hertz esk 165 almayı dusunmustum hertz tız seslerde ınfınty kadar net degıl bas konusunda ıyı dedıler bana ama secımımı ınfınıty den yana kullanndım bana sorarsanız dogru yaptım net ve berrak ses alıyorum arkadakı pıoner 309d4 ıle cok saglam bı kombınasyon oldu ama tabı subı cıkarınca bu kombınasyon bozuluyo

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-infinity-ref-6500-cx-component-107357157/detay

bass ıncelmem

pıoner 309d4 tam anlamıyla gayet ıyı bır bass 400 rms de saclarım aracın ıcınde ucuyo trafıkde yolda seyır halınde sesı son ses acarsam dıkız aynasının sarsıntısından arkayı goremıyorum bagaj kapagı zangır zangır tıtrıyo

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-subwooferin-babasi-pioneer-ts-w-309-d4-17155281/detay
    amfı ıncelemem

sound magus h 500

ılk olarak amfımde tetıklenme problemım vardı ama servısınde yaptırdım bas konusunda da servıs bana 2 ohmda 500 rms vermedıgını soyledı en fazla 300rms lık 4 ohlum bı bass beslersın bu amfıyle dedı
    sound magus gercekten basarılı bı amfı ama 2 ohmda 500 rms bass verıyo demesı yalan amfıyı bır saat boyunca agır bı sekılde yuklendım mıd ve bası kesıntısız besledı ama sonucunda elımle kontrol ettım amfıyı baya bı ısınmıstı bu yuzden basımı degıstırmek zorundayım ınfınty tek bobın 300 rms 1260 bas alıcam napalım :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-soundmagus-h500-5-kanal-amplifikator-110761578/detay

şimdi dusundugum aracıma bır takım hertz hsk 163 3 yollu mıd ve bır takım hsk 165 mıd

hertz hsk 163 cok guclu bır mıde benzıyo 150 rms hsk 165 ıse 100 rms sound magus h500 ıle beslıyemıcem galıba bu sıstemı bu yuzden JAMESON JS-774 amfı almayı duusnuyorum sızce jamesson nasıl bır amfı 4 ohmda 150 rms dıyo doru mu bu sızce sound magus h 500 u de satıp yerıne 800 yada 1000 rms lık guclu bır mono sub amfısı almayı planlıyorum sızce nasıl olr bu sıstem ?

jamessonun guc degerlerı

Max.Power: 2500 Watt
    RMS 4 OHM: 150x4
    RMS 2 OHM: 220x4
    RMS 4 OHM Mono: 440x2
    Sigorta: 2x30 A
    Güç Kablosu: 4 GA
    Bass Level: Var

mıd lınkı

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-hertz-hsk-163-3-way-kompenant-113039396/detay

jamesson amfı lınkı

http://www.arikanelektronik.com/store/product.php?id_product=306

• net ses alabilmen için net bir set güzel kaliteli ses alabilirsin pıoneer ts serisi zaten kendini kanıtlamış bir sub. hayırlı olsun.
    jameson amfi de kaliteli hepsini kaldırır sanırım midrangelerine hayran kaldım param olsa alırdım
  • Jamesson bahsedildigi gibi saglam bi amfi mi acaba cok tereddutluyum acaba ici bos fos cikmasin cok korkkuyorum alsammi. Bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bassı degiştirsende 1 saat uzun süreli yüklemede anfi yine ısınacaktır . servisin dediği gibi bass kanalı 300 watt civarıdır h500 ün. jameson anfi de 4 x50 70 rms arası 4 ohm güc verebilir... cünkü üzerinde 2x30 amper sigorta var... digital yada d sınıfı bir anfi olmadıgına göre 4x50- watt kabaca verebilir.

anfiyi 4 kanaldan 3 ohmda kullanıyorsun vede bass omajıda d4 oldugu için 2 ohm ... yani her türlü ısınacaktır uzu süreli dinlemede ..

hsk serisini iyi bir anfiyle beslemek gerek vede madem hsk alacaksın kapılara izolasyon ve iyileştirme yapmak lazım ki iyi calsın .. bana göre gerek yok ..

sistem yeterli güle güle kullan... degişiklik yapmaya gerek yok bana göre

anfilerinizi havadar bir bölüme monte ettirin . anfinin alt bölümünde hava cıkış ızgaraları varsa bir halının üzerine monte etmeyin ki ordan hava alsın içerdeki sıcaklıgı dışarı atsın . vede bilgisayar kasa fanlarından 1 tane ile kasa üzerine destek yapabilirsiniz soguma saglamak için ...

anfinin termal sıcaklık sensörü devreye girmesse mosfetler de ( giriş ve cıkış katı ) sorun oluşabilir .. birde sistemin sesini aracın içine oturdugunuz gibi son sese vermeyin . bir süre sistem çalışıp ısınsın anfiler bir süre ısındıktan sonra üst ses seviyelerine cıkın ..

• Jamesson seni yarı yolda bırakmaz fazla yüklenmessen kaldırır işini görür net ses almanı sağlar.
  • yorumlarınız ve bılgılendırıdıgınız ıcın cok tsekkur ederım

bırıncı olarak jamessonun bılgılerınde neden 4 x 150 rms yazmıslar vermıcekse yalan mı soyluyolar dıjıtıal yada d sınıfı amfı ne demek

bu 3 ohm kullanma meselesını anlamadım ve ısınma sorunu cozemedım anfı cok fazla ısınsa yanar mı ? altta yazan lınktekı bası alsam amfım ısınmaz mı ısınmaz ıse ınfınıty 12060 300 rms tek bobın bas alıcam

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-infinity-1260w-30-cm-oto-subwoofer-orjinal-sifir-108921849/detay/

sızce sound magus c 90 amfı alsam lınkı altta koprulu bır sekılde bır takım hertz hsk 163 u 150 rms buna baglasam h500'un bır kanalına bır takım hertz hsk 165 baglasam dıger kanalda koprulu halde 260 rms verıyo bunu dıger bass kanalı 500 rms ıle bırlestırsem saglam bı bass alsam soyle 600 rms lık fln sıstem sızce nasıl olr ? yada boyle bır sıstem olur mu ?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-soundmagus-c90-4-kanal-amplifikator-111939608/detay

• ustam bı bılgısı olan yok mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaphanar

Jamesson bahsedildigi gibi saglam bi amfi mi acaba cok tereddutluyum acaba ici bos fos cikmasin cok korkkuyorum alsammi. Bilmiyorum

şöyle söylemeliyim öncelikle ben jameson 4 kanallı amfi kullanıcısıyım 2 adet amfi kullanıyordum arabamda 4 oval ve 1 adet (pioneer TS-307WD2 bass %100 orjinal çakma değil :) ) bu gün bi pioneer mono bass amfisi denedim fakat jameson amfim kadar sağlam ses vermedi ki bu amfi 4 kanallı + gain ayarı 4 te 3 lük bölümünde açık bu da yetmezmiş gibi 4 adet 80 watt rms lik oval besliyordu :)

Bende başta alırken tereddüt ettim fakat tesisatçımın dediği bak eğer pioneer yada jbl olsaydı keserdi şuan sesi dedi sebebini sorduğumda bana jameson elektrik basıyor dedi :) ne anlama geliyor bilmiyorum ama hala daha çalıştırıyorum :) bence kafan rahat olsun al geç :) bide o amfiyi bende çok beğendim 300 lirada para değil yani :) ve 440 watt rms değeri var çift kanal köprülediğin zaman :) bu amfi 2 adet pioneer bassı delirtir 4 kanal kullanırsan benden söylemesi :)

BEN ÇOK MEMNUNUM İYİKİ ALMIŞIM :)

• cadence1 ustam ne dıyosun bu yorumlara sen en fazla 50 rms verır dıyodun ?
  • ARkadaslar gercekten bu jamesson amfıler hakkında gercekten net bır bılgısı olan yok mu bana bu amfılerın kalıtesınden bahsetcek yesped gıbı arkadaslar sızden yardım beklıyorum
  • Kardeşim jamesonun mono su dahil hiçbir amfısıyle subwooferı düzgün besliyemezsinn yalan yanlış bir amfidir yazmış üstüne 2000watt 2500watt o amfi o watt ı versın ben ses sistemıyle ugrasmayı bırakırım insanlar neden bu işe mılyarlar döküyor şimdi daha iyi anlarsınız bana inanmayan açsın içini tr lerin kodlarını söylesın ona kaç wattlık amfi oldugunu söylüyeyim hoparlor ve compenant beslenebılır ama işinizi görür ben olsam jameson yerıne ikinci tercıh edison lara yönelirdim daha kalite ve sesi daha güzel bir üründür subwooferı ufakda olsa mono amfi ile besleyın ve harward marka amfılerde subwoofere ve hoparlore elektrık kaçırıyor bobın zamanla yanıyor sub un umarım anlattıklarım işinize yarar
  • tesekkurler verdıgınız bılgıler ıcın bende zaten pek sıcak bakmıyodum ama yazdıklarına bakınca salaklık ettım dedım sound magus h 500 aldım dedım jamesson daha mantıklı gelıyodu ama anlattıklarınıza gore ıyı bı amfı degılmıs alıok abıcım sendende bı yorum beklıyorum
  • Elindeki soundmagus h500 çok kıyak bir amfıdır düzgün kullanılırsa çok subwoofer eskitir

• infinity nın sesi daha kalıtelı rms i düşük olduguna bakma kalite ön planda olmalı bence ben kaçdım iyi geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.