Şimdi Ara

hayvanları neden yiyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen yemediğin için Protein alamamışsın belli ki yoksa böyle bir konu açmazdın. inançlı biri isen aşağıdaki bilgileri oku değilsen yine oku birşeyler öğrenirsin.

Hayvanlardan yük taşıyanlar vardır ve kesimlik olanlar vardır. Allah’ın size verdiği rızıktan yiyin. Şeytanın adımlarına tabi olmayın. Çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır." (En'am, 6/142)

Ey Muhammed! De ki: bana vahyolunanlar arasında leş, akıtılmış kan, domuz eti ki pistir ya da Allah’tan başkası adına kesilmiş hayvandan başkasının haram olduğunu bulamıyorum. Ancak darda kalan haddi aşmadan ve istekli olmadan ölmeyecek kadar bunlardan yemesinde üzerine günah yoktur. Rabbin çok bağışlayıcı ve çok merhametlidir." (En'am, 6/145)

"Allah size ancak ölü hayvan etini (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı." (Bakara, 2/173).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezik Man

arkiler çok merak ediyom hayvanları neden yiyosunuz onlarda bizim gibi canlı yani koşup oynamaya hakları var, hiç onlar bizi yemeye kalıyo mu? hadi bitkiler embesil konuşamıyolar felan onları yiyelim çünkü bi yararları yok ama hayvanları neden yiyoz ya o kadar tatlılarki, meselam onların sütünden, yumurtasından faydalanabiliyoz yani etini yemek zorunda deyiliz ki. keşkem keçilerde yumurtlasa sadece süt vermese inekler felan, ne kadar büyük yumurtaları olurdu bol proteyinli. Bilim adamlar ıbunu yaparlarsa çok iyi olur, böylelikle et yemek zorunda kalmayız. yüzyıllardır yiyoruz onları bu çok büyük bi günah ama farkında deyiliz, ben bundan sonra yemiyom hayvanları, balık ve tavuk yicem kırmızı et yemicem.

Ezik kardeşim senin yediğin yumurtada bir canlı. O yumurtlayan hayvanlarda yumurtadan geldi. Senin dediğinin memeli embriyosu yemekten farkı yok.

hayvanları neden yiyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Etteki protein'i nerden alacağız o zaman ? Protein çok gerekli çoook

Yeşil Mercimek
    Özal zamanında TRT' de hergün mercimekli yemek tarifleri vardı. Çok bekledim mercimek kompostosu tarifini amna hiçbir zaman anlatmadılar.
  •  hayvanları neden yiyorsunuz?
  • Hayvanlar ot yiyor şimdi bizde hep ot yersek onlara ot kalmaz. Onların yiyeceği bitmesin diye
  • Tadı güzel olsun seni bile yerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

Etteki protein'i nerden alacağız o zaman ? Protein çok gerekli çoook

bezelyeden
    Allah zevkı hayvan avını yasaklamıstır, bırcok besın bıtkılerde var ama unutmamak lazım hayvanlar ınsanlara hızmet ıcın yaratıldı,zaten hayvan kesımıne karşı olsa kurban kesımı nasıl olacaktı kı ?
    her ınsan mumkun oldugunca zevkı hayvan öldurmese kesmese bu dunya daha bır guzel olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiel -- 5 Nisan 2012; 11:44:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24google

Bitkide canlı onu niye yiyorsunuz ?

arkadaş bitiklerin embesil oldugu konusamadıgını haywanların konustugunu idda ediyor ama ben hiç cimbom marşı söyleyen bi inek kuzu görmedim ondan afiyetle yiyyorum haftaonu gelio havada güzel şöyle bi uludag yapıp mangala gitmek lazım oyhşş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sound_of_silence! -- 5 Nisan 2012; 11:42:33 >
  • Hayvanlarmı bizi yesin ?
  • quote:

arkiler çok merak ediyom hayvanları neden yiyosunuz onlarda bizim gibi canlı yani koşup oynamaya hakları var, hiç onlar bizi yemeye kalıyo mu? hadi bitkiler embesil konuşamıyolar felan onları yiyelim çünkü bi yararları yok ama hayvanları neden yiyoz ya o kadar tatlılarki, meselam onların sütünden, yumurtasından faydalanabiliyoz yani etini yemek zorunda deyiliz ki. keşkem keçilerde yumurtlasa sadece süt vermese inekler felan, ne kadar büyük yumurtaları olurdu bol proteyinli. Bilim adamlar ıbunu yaparlarsa çok iyi olur, böylelikle et yemek zorunda kalmayız. yüzyıllardır yiyoruz onları bu çok büyük bi günah ama farkında deyiliz, ben bundan sonra yemiyom hayvanları,balık ve tavuk yicem kırmızı et yemicem.

Balık ve tavugu hayvandan saymıyor sanırım .Allah anana babana sabır versin acil sifalar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadBull

quote:

arkiler çok merak ediyom hayvanları neden yiyosunuz onlarda bizim gibi canlı yani koşup oynamaya hakları var, hiç onlar bizi yemeye kalıyo mu? hadi bitkiler embesil konuşamıyolar felan onları yiyelim çünkü bi yararları yok ama hayvanları neden yiyoz ya o kadar tatlılarki, meselam onların sütünden, yumurtasından faydalanabiliyoz yani etini yemek zorunda deyiliz ki. keşkem keçilerde yumurtlasa sadece süt vermese inekler felan, ne kadar büyük yumurtaları olurdu bol proteyinli. Bilim adamlar ıbunu yaparlarsa çok iyi olur, böylelikle et yemek zorunda kalmayız. yüzyıllardır yiyoruz onları bu çok büyük bi günah ama farkında deyiliz, ben bundan sonra yemiyom hayvanları,balık ve tavuk yicem kırmızı et yemicem.

Balık ve tavugu hayvandan saymıyor sanırım .Allah anana babana sabır versin acil sifalar dilerim

Yok arkadaş troll zaten. Ama keşke yaşına uygun konularla yapsa bu işi.

• Sen yeme biz afiyetle yeriz
  • Salak bitkilerin yararı yok demiş

Keçi yumurtası degilde koç yumurtası diye birşey var onu ye sen
  • quote:

arkiler çok merak ediyom hayvanları neden yiyosunuz onlarda bizim gibi canlı yani koşup oynamaya hakları var, hiç onlar bizi yemeye kalıyo mu? hadi bitkiler embesil konuşamıyolar felan onları yiyelim çünkü bi yararları yok ama hayvanları neden yiyoz ya o kadar tatlılarki, meselam onların sütünden, yumurtasından faydalanabiliyoz yani etini yemek zorunda deyiliz ki. keşkem keçilerde yumurtlasa sadece süt vermese inekler felan, ne kadar büyük yumurtaları olurdu bol proteyinli. Bilim adamlar ıbunu yaparlarsa çok iyi olur, böylelikle et yemek zorunda kalmayız. yüzyıllardır yiyoruz onları bu çok büyük bi günah ama farkında deyiliz, ben bundan sonra yemiyom hayvanları, balık ve tavuk yicem kırmızı et yemicem.
    Niye tavuk ve balık hayvan değilmi

• Hayvnları bende seviyorum ama bu dediğin çok saçma.Besin zinciri denen bir şey var ayrıca bitkiler bir işe yaramıyor demişsin bunun üzerine yorum yapmaya gerek yok artık.
  • git ve HD'de bir porsiyon iskender ye.Ne demek istediğimi anlayacaksın..
  • hayvanları neden yiyorsunuz?

Başlıgı görünce gözümün önüne masada duran canlı danayı elimle alıp 1 hamlede ağzıma götürüp 1 lokmada bitirişim geldi
  • bak gecen birine sovdum bole malimsi konular aciyordu 3 4 gun yedim hani sorun degil sana da soverim de hani bak uyariyorum yeter
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.