Şimdi Ara

Haziran 2009 mezun - kısa dönem ve uzun dönem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben HAZİRAN 2009 da açıköğretim işletme fakültesinden inşallah mezun olucam. yaşım:21... askerlikle ilgili hiçbir bilgim yok :( aşağıdaki konularda kafam gerçekten çok karışık...

1) okul HAZİRAN 2009 da bittğinde kaç yıl tecil hakkım var? ben 2.sınıfta askerlik şubesine gitmiştim bana 1 yıl tecil vermişlerdi, şimdi kaç yıl tecil verirler?

2) ikinci sınıftan sonra hiç askerlik şubeme gitmedim. üniversitemin web sitesinden askerliğiniz TECİLLİ yazdığı için... ASKERLİK ŞUBEME NE ZAMAN GİTMELİYİM... Diplomamı adldığımda mı ????

3) kısa dönem askerlik yapmak istiyorum. bunun için sınava mı girmem gerekiyor yoksa bu benim hakkım mı? kısa dönem askerlik yapmak için askerlik şubesine gidip "ben kısa dönem askerlik yapmak istiyorum" mu demeliyim...

yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3R8 -- 18 Temmuz 2008; 12:16:14 >

• Okulu bitirince 2 sene daha tecil yapma hakkın var. Bütün yedek subay aday adayları sınava girmek mecburiyetinde. Bu sınav formalite icabı. Açıköğretim mezunlarını zaten uzuz dönem asteğmen olarak almıyorlar.
  • teşekkürler liberti...

2) ikinci sınıftan sonra hiç askerlik şubeme gitmedim. üniversitemin web sitesinden askerliğiniz TECİLLİ yazdığı için... ASKERLİK ŞUBEME NE ZAMAN GİTMELİYİM... Diplomamı adldığımda mı ????
  • Zaten 2010'a kadar falan beklersen uzun dönem hiç almayacaklar. Birkaç meslek hariç hep kısa dönem olacak.
  • diplomayı aldıktan sonra 2 ay içinde müracaat etmen gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: M3R8

teşekkürler liberti...

• yardımlarınız için Allah razı olsun hepinizden... bu bilgiler hem benim işime yarar hemde benim durumumdaki insanlara...

birde şöyle birşeyler duydum...

kısa dönem askerlik için bile sınav yapılyor. eğer bu sınavı geçemezsen normal askerlik yaparmışsın...

(bizim mahalledeki askerliğini 15 ay yapanlar diyor, bilmiyorum beni mi işletiyorlar

teşekkür ederim...
  • Ben hiç öyle birşey duymadım. Üniversite bitirenler yedey subay adayı oluyorlar ve bir sınava giriyorlar. Bu sınavdan sonra gidecekleri yer ve kısa dönem mi uzun dönem mi yapacakları belli oluyor. Eğer yedek subay olursan uzun dönem 12 ay, kısa dönem olursan er olarak 5 buçuk ay kadar yapıyorsun.
  • SLm üni. okumadan kısa dönem askerlik yok değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz_1398

SLm üni. okumadan kısa dönem askerlik yok değil mi?

şimdilik yok

ne bileyim 3 yıl yabancı bi ülekede çalışırsan kısa yaparsın çoook kısa 21 gün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.