Şimdi Ara

HC-06 BLUETOOTH MODULU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir projem için arduinoya hc-06 bağlayacağım hc-06 nın rx pini 3.3v aldığı için 5v u bölmem gerekiyor. Elimde 1k ve 2.2k ohmluk dirençler var 5v u böldüğümde 3.43 v gibi bir değer olulşuyor acaba problem olur mu ?

• Besleme pini 3.3v alir. Rx degil. Bence zarar vermez ama datasheeti varsa tolerans degeri belirtilmis olabilir. Ben verirdim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Datasheet'te 3.0 - 4.2 volt arasında çalışabildiği belirtilmiş. Yani 3.43 volt kullanarak çalıştırabilirsiniz.

http://www.exp-tech.de/service/datasheet/HC-Serial-Bluetooth-Products.pdf
  • teşekkürler
  • Hocam Arduino'nun RX pinini modül'ün TX pinine direk bağlayabilirsin. Fakat Arduino'nun TX pininden çıkarken 1K direnci kullanıp RX pinine girebilirsin. Taktığın 1K direncin ucuna 2K'lık direnç kullanacaksın fakat elinde olmadığından dolayı 2 tane 1K direnci seri bağlayıp ikisinin GND pinine bağlayabilirsin. Ben genellikle bu şekilde kullanıyorum. Okuldaki projede bazı arkadaşlarımın aldıkları 3. modül olduğunu duyunca(bozulduğundan) aklıma direk 5V ile besleme geldi.
  • Sorun olmaz kullanabilirsi.Ben 5V ile beslemştim HC05 i. Sorun olmadan çalıştı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.