Şimdi Ara

HD 6950'leri HD 6970 yapıyoruz! Video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
50.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hellteam

Umarım 47w ın yani eksik 2 pin gücün acısı daha sonra biyerlerden çıkmaz

öyle bir risk gözardı edilmemeli
  • arkadaslar her 6950 -70 olucak diye kaide yok..videoda da söylenıyor biraz cesaret (risk) işi bu..kart bios mod yapan kişinin elinde de kalabilir..daha sonra garanti dısı kaldıgı ıcın%90 da değiştirmezler..fakat 6970 alan adamın böyle bir riski yok..alır 6970 hız aşırtmasını da yapar..risksiz dertsiz yaşar gider..kaldı kı 6950 600tl 6970 800 tl..arada ki fark bu riske deger mi?
  • peki hocam güç tüketimi de hd6970 seviyesine mi geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

benim 6970 im olsaydı amd yi mahkemeye verirdim dolandırıcılıktan resmen kazıkladılar milleti

benim 6970'im olsa sevinirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

peki hocam güç tüketimi de hd6970 seviyesine mi geliyor?

6+6 pin ile gelmiyor diyebiliriz ezbere konuşuyorum.
  • Çok iyi Biz de burda 4770 ile sürünelim
  • @ Corleone™

Evet bütün sistemin güç tüketimini gösteriyor.

@ Rodri

Gerçek HD 6970 ile arasında yaklaşık 10Watt güç tüketim farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

Çok iyi Biz de burda 4770 ile sürünelim

işlemciniz e6300 sistem panelinde stok hızında görünüyor ufak oynamalarla 2.80 seviyesine getirin (alakasız ama tutamadım kendimi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeble

quote:

işlemciniz e6300 sistem panelinde stok hızında görünüyor ufak oynamalarla 2.80 seviyesine getirin (alakasız ama tutamadım kendimi)

Hocam o.c. ile 3'e kadar çıkabilindiğini gördüm bu işlemci ile. Ama malesef o.c. konusunda bilgim yok diyebilirim. Eğer işlemciyi yapabilirsem 4770'e de voltajı verip değerleri arttırdın mı süper olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 28 Aralık 2010; 16:54:27 >

• Amd yılın son bombasını patlattı.Tüm 6950 kullanıcılarına hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmnder16

quote:

Tescil de edildiğine göre satış patlaması bekliyoruz 6950 den zam olmazsa iyidir.

maalesef beklenen satış patlaması gelmeyecek.. ati gerçekten de çakallık yapmış ve sanki kartı çıkartmadan önce bu durumları görmüş olacak ki 6950'nin pazarda bulunabilirliliğini azaltmak için 6950 gpu'su çok az sayıda ürettim.. ati de açıkladı bu durumu ve 6950 stoklarla sınırlıdır dedi ancak 6970'de bi sıkıntı yo diyor :D

sallamayalim lutfen

tam tersi oldu, stocklara girdiginde 6950 stocklari 6970ye gore 2 kat fazlaydi, ornegin 'overclockers.co.uk sitesi NDA kalkmadan once ellerindeki stocklarin "2000 adet 6950 ile 1000 adet 6970" oldugunu soylemisti

• quote:

quote:

quote:

Hocam o.c. ile 3'e kadar çıkabilindiğini gördüm bu işlemci ile. Ama malesef o.c. konusunda bilgim yok diyebilirim. Eğer işlemciyi yapabilirsem 4770'e de voltajı verip değerleri arttırdın mı süper olur...

Çok bir bilgiye gerek yok forumda üst konu olması lazımdı overclockla ilgili temel bilgiler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm buyrun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 28 Aralık 2010; 16:59:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@ Corleone™

@ Rodri

Mesut bey nasipse bu hafta cuma veya perşembe günü 2 adet xfx gelicek bunların 2sini modlamayı düşünüyorum.6970cf testi gibi bir test olucak.
  • AMD yine çekirdek açma politikasında olduğu gibi son kullanıcılar arasındaki teraziye kasten hile katmıştır.Eşit para veren her müşterisine eşit hizmet vermek ticari ahlağın gereğidir.Kınıyorum.
  • hd6850 kartımı hd6870 yapabilir miyim acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

@ Corleone™

@ Rodri

peki Mesut Bey sistem yük altındaki tüketimmi acaba 312w?

çok irdeliyorum ama 6950 alma durumum var imzamdaki sisteme. sistemdende başka bir parçayı değiştiremiyorum. cpu biraz etkiler biliyorum ama 500w fsp güç kaynağım konusunda kararsızım. incelediğim kadarıyla 6950 nin default haldeki tdp si 200. bu sistemden çıkardığım kartım gtx 275 in ise 219 watt tdp ye sahip. yani default değerlerde kaldırması gerek. saat hızı overclock un çok daha iyi bir sistem kadar bana getirisi olmayacağını sanıyorum. o yüzden o kısma girmek istemiyorum. ki zaten 1680*1050 çözünürlüğünde bana yeteceğini sanıyorum. ama shader açma gibi bir olayıda kaçırmak istemiyorum. 500 w nin imkanları dahilinde shaderi açık bir 6950 acaba sağlıklı çalışırmı imzamdaki sistemle beraber?

• güç tüketimleri arasındaki farklılık düşündürücü. mimarilerinin tıpatıp aynı olması imkansız mutlaka performans anlamında farkları olması lazım yani iki kart aynı biosu kullansa bile performans farkı olması gerekir. mesela 6970 e o.c yapıldığında ne olacak bunuda hesaba katmak gerekir. bence iki kartın yazılımla aynı karta dönüşmesi bana biraz komik geliyor. bence amd den bu konuda yakın zamanda bir acıklama gelir ve herşey daha ne şekilde anlaşılır.
  • yarın geliyor benimkide.. verdim sparişi amd ye helal valla bana da aldırttı sonunda :D nvidayı untutum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Yine her zamanki gibi güzel ve açıklayıcı bir anlatım olmuş. 6950'si olanları ve almayı düşünenleri fazlasıyla aydınlatacaktır.

Bu arada benzer bios mod değişim örneklerini hem ATI (AMD)'de, hem de nVidia'da şimdiye kadar çok yaşadık. Bunu bu derece büyütmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Hocam öyle di,yorsun ama daha yeni 750-800 lira verip 6970 alan adam Amd ye küfretmez mi? Bir daha kart alırken iki kere düşünmez mi? Böyle şeyler insanların güvenini sarsıyor. Daha önce olmuştur ama 3 günlük kartlarda olduğunu sanmıyorum.

Aklıma gelenleri sıralayayım hocam:

9600pro'lar 9800XT'ye çevrildi (9600pro 200$, 9800xt 500$'dı)
    9550'ler 9600XT'ye çevrildi (bu yüzden 9550'ler oldukça popülerdi)
    x800pro'lar x850XTPE'ye çevrildi (150 dolardan fazla fiyat farkı vardı)
    5900'ler 5950 Ultra'ya çevrildi (150 dolar civarı fiyat farkı vardı)
    6800'ler 6800 Ultra'ya çevrildi (12 pipe'dan 16 pipe'a softmode ile geçiş yapıldı, 150-200 dolar fark vardı)

Bunlar hep bios atarak oldu. Bazılarında kilitli pipeline'lar açıldı vs... Yani bunun AMD'si ya da nVidia'sı yok, ikisinde de oldu. Doğru - yanlış tartışılır. Ama overclock da bununla benzer mantıktadır sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 28 Aralık 2010; 17:25:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

güç tüketimleri arasındaki farklılık düşündürücü. mimarilerinin tıpatıp aynı olması imkansız mutlaka performans anlamında farkları olması lazım yani iki kart aynı biosu kullansa bile performans farkı olması gerekir. mesela 6970 e o.c yapıldığında ne olacak bunuda hesaba katmak gerekir. bence iki kartın yazılımla aynı karta dönüşmesi bana biraz komik geliyor. bence amd den bu konuda yakın zamanda bir acıklama gelir ve herşey daha ne şekilde anlaşılır.

Fiziki açıdan tabiki aynı kart olmuyor dediğiniz gibi yazılımsal bir olay yani yazılım ile paralel işlemci sayısı gerçek anlamda artmaz ancak artmış gibi davranır.(benim yorumum yanlış biliyorsam düzeltin)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.