Şimdi Ara

HD 6950 'mi yoksa GTX560 ti'mi? hangisini tavsiye edersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yok bios güncellemesiyle bişey olmaz zannederim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca
    560ti twin frozr diyorum.BC2 yi full ayarlarda 8x multi sample anti a. 16 anisotropic devrede akıcı 50fps veriyor çok rahat 950mhz oc oluyor nvidia driver desteği ve crysıs 2 de ki desteği göz önüne alarak tercih sizin.

50 mi?

Bende de GTX560 Ti var. En fazla 130'u gördüm en az 48 FPS gördüm. 50 FPS çok az değil mi yahu?

---------------------------------------
    @ geforcemx
    Bu konu daha önce defalarca kez açıldı. O konulara bakabilirdiniz.

İki kart da benim gözümde performans olarak aynı ikisi de birbirine farklı oyunlarda üstünlükler sağlıyor. Yani direk şu kart daha iyi diyemem ben.

İşte burada kullanıcı tercihleri ön plana çıkıyor.

Eğer adam 3D sistem kurmuşsa ve kullanacaksa tabi ki nVidia almalıdır. Görsel işlerle render la photoshop ile uğraşıyorsa CUDA ve Phsyx işine yarayacaksa , az O.C'ye daha çok tepki veren bir kart istiyorsa nVidia almalıdır.

6970'e mod olabilen (hepsi değil tabi ) O.C. potansiyeli daha iyi olan ve def. halinde genel olarak 2-5 FPS daha fazla FPS veren bir kart istiyorsa 6950 almalıdır.

Ben nVidia aldım. Çünkü mesleğim Grafikerlik. Dizgiyle uğraşıyorum. Nvidia CUDA daha çok işime yarayacak. Öte yandan benim oynadığım oyunlar 560 Ti'de daha iyi çalışıyor. Ayrıca 3D televizyonum ve sistemim olduğu için nVidia aldım.

Dediğim gibi bu biraz yukarıda saydıklarıma ve oynadığınız oyunlara bakıyor.
    Ama GTX560 Ti alırsanız kesinlikle ASUS alın. Çünkü

1- Asus taki ısı boruları karta direk temas sağlıyor.MSI'daki ise dışa doğru yayılıyor tam temas sağlamıyor.
    2- MSI'da voltaj regülatörlerini soğutan bir soğutucu yok ama ASUS'ta var.Yani ASUS daha stabil
    3- MSI'da direk RAM'leri soğutan bir soğutucu yok ASUS'ta yine var.
    4- ASUS'un kullandığı bileşenler daha kaliteli kullanım ömrü daha uzun.
    5- Göreceli bir kavram ve saçma bir neden olsa da ASUS'un tasarımı daha güzel.
    6- ASUS'un PCB yapısı daha kaliteli.
    7- ASUS'un VRM üzerinde soğutucusu var.MSI'da bu bulunmuyor.
    8- ASUS'un VRM sayısı daha fazla.Bu da kartın overclock lu haliyle uzun vadede çok daha stabil çalışmasını sağlar.
    9- ASUS çift katman bakır içerir.Daha yoğun bakır daha hızlı iletim demek.
    10- ASUS'ta kartın arkasındaki enerji düzenleyici parçalar daha fazla.Tam 8 tane.Yani overclockta daha stabil çalışır.MSI'da ise 5 tane bulunur.
    11- MSI testlerde 3-5 derece daha soğuk çıksa da voltaj regülatöründe soğutma bulunmadığı için o kısmı daha fazla ısınıyor.
    12- ASUS'ta PCB'ler üstünde demir koruma bulunmakta ve bu PCB ısısını kolayca dağıtıyor.
    13- ASUS 3 yıl garantili ve bu bence en önemli neden.

Eğer 6950 alacaksanız ben yine ASUS almanızı tavsiye ederim. Çünkü yukarıdaki şeylerin çoğu 6950 içinde geçerli. Evet MSI daha fazla O.C oluyor ama yukarıdaki üstünlükler bence daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Haziran 2011; 18:49:30 >

• Düzeltme BC2 Upriver bölümünde 50fps sabit
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca
    Düzeltme BC2 Upriver bölümünde 50fps sabit

Evet şimdi oldu bence yukarıdaki mesajıı da editlemediysen düzelt. Daha çok kişi yanlış anlayabilir.
  • @ NomadCRY

yazdıklarınız çok güzel, doğruda diyebiliriz,,ancak aynı ürünü 3 sene kullanmıyoruzki,,ki hepsi chipseti kullanıyor handisinin GPU'su fazla o/c kaldırıyosa demek oluyorki onun soğutması daha iyi DAHA KALİTE,,,,hangisinin bellekleri daha fazla o/c oluyorsa onun kullandığı bellekler daha kalite ve daha sağlam anlamına gelmiyormu.ha asus ta bahsettiğiniz malzeme sağlamlığı beni ilgilendiren bi olay değil ban verilen garanti hakkım içinde arıza yaparsa değiştirmek yada tamir yapmak zorundalar(kullanıcı hatası değilse tabii)bu sebeplerden dolayı -kullandığım süre içinde- hangi ürün bana daha iyi verim veriyorsa yada isteklerimi karşılıyorsa o ürünü tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geforcemx
    @ NomadCRY

yazdıklarınız çok güzel, doğruda diyebiliriz,,ancak aynı ürünü 3 sene kullanmıyoruzki,,ki hepsi chipseti kullanıyor handisinin GPU'su fazla o/c kaldırıyosa demek oluyorki onun soğutması daha iyi DAHA KALİTE,,,,hangisinin bellekleri daha fazla o/c oluyorsa onun kullandığı bellekler daha kalite ve daha sağlam anlamına gelmiyormu.ha asus ta bahsettiğiniz malzeme sağlamlığı beni ilgilendiren bi olay değil ban verilen garanti hakkım içinde arıza yaparsa değiştirmek yada tamir yapmak zorundalar(kullanıcı hatası değilse tabii)bu sebeplerden dolayı -kullandığım süre içinde- hangi ürün bana daha iyi verim veriyorsa yada isteklerimi karşılıyorsa o ürünü tercih ederim.

Sizin fikrinizdir saygı duyarım sonuçta 2 kartta çok iyi pişman olmazsınız. Ama yukarıda saydıklarım ciddi olarak söylüyorum ASUS'u daha iyi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Haziran 2011; 19:16:27 >

• Garanti önemli ise Evga alın en basit stok fanli halini. 10 yıl garantisi var ve soğutucu değiştirirseniz yine garanti devam ediyor. İyi bir sogitucuyla Asus ve Msi ayarında oluyor.

Ben olsam tabi yinede Asus veya Msi alırdım ayrı konu. Bu ikisi arasındaki karar birazda takım tutmak gibi birsey oluyor genelde :)
  • anladım,teşekkür ederim,,,,asus'us zaten eskiden beri her ürünü kalite -de,mağaza listelerinde ya var yada yok olan yerdede gtx570'in fiyatınıa yakın fiyat yazmışlar yada bi bakıyosunuz listelere hd6950 asus aaaaaa bi de ne görüyosunuz diğer alternatif bi markanın hd6970'i o fiyata satılıyo
  • Arkadaşlar ASUS DCII 2GB 6950 bios mode ile 6970 yaptım asusu seçmemin sebebi diğer 6950 üreticilerin kartlarının 6x6 pin olması asus 6950 8x6 pin dolayısıyla 6970 lerin 8x6 pin olması birebir voltage bakımından sorun çıkarmamasını sağlıyor. Netten buluduğum 6970 boislar olmadı ve hata verdi subsystem id mismatch hatası alıyorsanız bios uyumsuzdur boşuna uğraşmmayın :-DDD ,çizgi elektonikten orjinal asus 6970 biosu istedim ve flashladığımda shaderların açıldığını gördüm. Size tavsiyem eğer bu işlemi yapacaksanız aynı üreticinin 6970 kartının biosu ile yapmanızı tavsiye ederim yoksa sorun yaşama ihtimliniz yüksek.tabi bu işlem öncesinde kartın orjinal biosunu saveleyin.3dmark testinde aldığım puan 6950 den aldığım puandan yaklaşık 2000 daha yüksek. Biraz cesaret etmeniz yeterli korkacak bişi yok. Kartta çift bios var bişi olursa 2. biosa alıp tekrar orjinalini atarsınız.

Asus DCII 2GB 6950 TO 6970 ekran görüntüsü (ss)
    http://i1106.hizliresim.com/2011/6/9/13972.jpg

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.